«Παγώνει» η αναδιάρθρωση στην Basket League εξαιτίας των εκλογών

«Παγώνει» η αναδιάρθρωση στην Basket League εξαιτίας των εκλογών

Η αναδιάρθρωση της Basket League δεν προλαβαίνει να περάσει από τη Βουλή, λόγω των πρόωρων εθνικών εκλογών, με αποτέλεσμα να μην περνάει και η σχετική τροπολογία.

Ο ΕΣΑΚΕ πριν λίγο καιρό μαζί με την ΕΟΚ αποφάσισαν να αυξηθούν οι ομάδες της Basket League από 14 σε 16 ομάδες τη σεζόν 2019-20, ώστε να μην υποβιβαστεί καμιά ομάδα (εν προκειμένου το Λαύριο και ο Κολοσσός) την τρέχουσα σεζόν.

Ο λόγος ήταν όσα συνέβησαν την τελευταία αγωνιστική και η νίκη της Κύμης στα χαρτιά επί του Παναθηναϊκού που δεν κατέβηκε στο παιχνίδι, αλλά και ο γενικότερος χαμός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σκοπός ήταν να μην αδικηθεί κάποια ομάδα, αφού η Κύμη εξασφάλιζε την παραμονή της με αυτό το αποτέλεσμα.

Για αυτό τον λόγο, αλλά και για να μην υπάρξει  οποιοδήποτε ζήτημα με τις ομάδες της Α2 που κέρδισαν την άνοδό τους αποφασίστηκε η αναδιάρθρωση της Α1 και οι ομάδες να γινόντουσαν 16 αντί για 14 που ήταν φέτος.

Όμως λόγω της προκήρυξης εθνικών εκλογών (για τις 7/7 Ιουλίου) οι εργασίες της Βουλής ολοκληρώνονται αύριο (07/06) και μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει νομοσχέδιο που να περιλαμβάνει τη σχετική τροπολογία της αναδιάρθρωσης.

Αυτό σημαίνει ότι οι σκέψεις του ΕΣΑΚΕ «παγώνουν» καθώς για να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει κανονικά να ψηφιστεί από τη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την αύξηση των ομάδων. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, διότι διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναδιάρθρωση μέχρι τώρα δεν έχει περάσει ούτε από την ΕΟΚ, ούτε από το υφυπουργείο Αθλητισμού για να προωθηθεί στη Βουλή, οπότε μένει στα χαρτιά.  Στον Παναθηναϊκό θέλουν να πιέσουν καταστάσεις και να αναγκάσουν τον Γιώργο Βασιλειάδη να καταθέσει τροπολογία για την αναδιάρθρωση της Α1 μπάσκετ χωρίς τον Ολυμπιακό μέσα, ρίχνοντάς τον στην Α2, όμως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα αυτό σημαίνει ότι ο Κολοσσός Ρόδου και το Λαύριο υποβιβάζονται όπως προβλεπόταν από την βαθμολογία του πρωταθλήματος, ενώ ο μόνος τρόπος να μην συμβεί κάτι τέτοιο είναι η νέα κυβέρνηση που θα βγει τον Ιούλιο να ψηφίσει το νομοσχέδιο και να γίνει εντέλει η αναδιάρθρωση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ