Παναθηναϊκός: Βάζει ενέργεια στη μηχανή του

Παναθηναϊκός: Βάζει ενέργεια στη μηχανή του

Ο ψηλός... τσέπης που φέρνει ο Παναθηναϊκός έρχεται γεμάτος ενέργεια.

Ο Τζέικομπ Ουάιλι είναι ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού, εκείνος που θα ενισχύσει τους πράσινους στη φροντ λάιν.

Ο 24χρονος ύψους 2.03μ Αμερικανός θα είναι ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Τζέιμς Γκιστ στο «τριφύλλι», ακόμα κι αν ο τελευταίος μείνει στην ομάδα ως έβδομος ξένος με πολύ λιγότερα χρήματα.

Ο Ουάιλι… συστήθηκε στον κόσμο της Ευρωλίγκας με την Γκραν κανάρια, μια ομάδα που τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας στην «παρθενική» της παρουσία στη διοργάνωση.

Πρόκειται για έναν παίκτη με αθλητικά στοιχεία και ταχύτητα, παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, αλλά και σουτ από μέση απόσταση, που μπορεί να μαρκάρει και ψηλούς και κοντούς αντιπάλους.

Εχει έμφαση ασφαλώς στην πικ εντ ρολ επίθεση, κάτι που ασφαλώς θα διευκολύνει αφάνταστα το παιχνίδι του Νικ Καλάθη, ενώ μπορεί να σουτάρει με πρόσωπο από τα 4 μέτρα. Όχι όμως παραπάνω, διότι το σουτ του δεν είναι αξιόπιστο, όσο απομακρύνεται από τη ρακέτα. Για τρίποντο δε, ούτε λόγος.

Θεωρητικά μπορεί να παίξει τόσο στο «4» όσο και στο «5», όμως η βασική του θέση είναι αυτή του σέντερ. Λόγω της σωματοδομής του είναι ωστόσο πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει προβλήματα με αντιπάλους ψηλότερους από αυτόν (τύπου Τόμιτς ή Σεραφέν) καθώς δεν έχει τον απαιτούμενο όγκο.

Αντίθετα λόγω της ευελιξίας του μπορεί να ανταποκριθεί στην άμυνα με αλλαγές και να παίξει άμυνα τον αντίπαλο γκαρντ.

Φυσικά η αλτικότητά του και οι καλές τοποθετήσεις που παίρνει μέσα στη ρακέτα τον βοηθούν να παίρνει τα ριμπάουντ, τομέας στον οποίο στηρίζει συνήθως το παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός.

Οσο για την νοοτροπία του. Είναι σκληρός χαρακτήρας, έχοντας περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια λόγω του προβλήματος που είχε ο πατέρας του με το αλκοόλ.

Μάλιστα ο 24χρονος τον βρήκε νεκρό στον καναπέ του σπιτιού τους την ώρα που πήγαινε για να του πει πως οι σκάουτερς είχαν το όνομά του στην πρώτη θέση της λίστας τους για να πάει στα κολλέγιά τους!

Ο 24χρονος σέντερ ήταν undrafted το 2017, έπαιξε στους Μπρούκλιν Νετς, την Λούντβιχσμπουργκ, τους 36ers της Αδελαΐδας και έκλεισε την περσινή σεζόν στη Γκραν Κανάρια.

Σε επτά αγώνες στην Eυρωλίγκα είχε 10 πόντους από 63.3% στο δίποντο και 80% στις βολές, 2.6 ριμπάουντ και 1 μπλοκ ανά 21:38 συμμετοχής, ενώ απέναντι στον Παναθηναϊκό έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με 16 πόντους από 6/10 δίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 μπλοκ σε 26:59.

Στην ισπανική λίγκα είχε 17πόντους και 6 ριμπάουντ μέσο όρο σε 14 ματς, καθώς δεν ξεκίνησε τη σεζόν στη Γκραν Κανάρια.

Δείτε τον εν δράσει:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ