Ρούμπιτ: Ένας Ζακ ΛεΝτέι στο πιο σκληρό του 

Ρούμπιτ: Ένας Ζακ ΛεΝτέι στο πιο σκληρό του 

Η επιλογή του Μπλατ που εξέπληξε πολλούς για το back up του Μιλουτίνοφ, τα χαρακτηριστικά του και όσα μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό ο 30χρονος από το Χιούστον.

Και τελικά Ογκουστίν Ρούμπιτ. Ο εκλεκτός του Ντέιβιντ Μπλατ για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Νίκολα Μιλουτίνοφ στην θέση του σέντερ. Ένας αθλητής που μάθαμε και μας συστήθηκε στην Μπάμπεργκ, όταν περίπου μόνος του διέλυσε την front line του Παναθηναϊκού στο ματς στην Γερμανία.

Τι εστί όμως Ρούμπιτ και γιατί επέλεξε ο Μπλατ την περίπτωση του; Αρχικά είναι δεδομένο πως έρχεται για να βοηθήσει στο πόστ την ομάδα του Πειραιά, η οποία πέρσι είχε μόνο τον Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη σε αυτό το κομμάτι. Το αρνητικό του είναι πως δεν μπορεί να τα βάλει με…βροντόσαυρους, αλλά βάσει του ταλέντου του είναι ικανός να κάνει πλάκα σε πολλούς του διαμετρήματος του και να τους «δειρει» στην άμυνα.

Εάν χρειαστεί μια πρόταση για να γίνει κατανοητή η εικόνα του 30χρονου από το Χιούστον αυτή είναι η «ένας Ζακ ΛεΝτέι στο πιο σκληρό του».

Με ακόμα περισσότερες κινήσεις στο ζωγραφιστό, λίγο χειρότερο σουτ, με ικανοποιητικό ποσοστό στις βολές, χερούκλες για το «4», αν και ο Μπλατ προσανατολίζεται στο να τον χρησιμοποιήσει ως «5».

Ένας παίκτης που προέρχεται από μία ομάδα που έχει ταλέντο στην εύρεση mobile centers, αν και όπως έγραψα παραπάνω ο Ρούμπιτ δεν είναι πεντάρι της σύγχρονης εποχής για την Ευρωλίγκα. Από την άλλη, είναι ένας σέντερ εγκλωβισμένος σε σώμα πάουερ φόργουορντ.

Δεν θα είναι περίεργο να τον δούμε στο παρκέ και μαζί με τον Μιλουτίνοφ, σε ένα σχήμα πάντως που θα κάνει την ρακέτα της ομάδας ναρκοπεδιο, αφού έχει την δυνατότητα να χαμηλώνει το κορμί του και να μην δίνει την άνεση στον περιφερειακό για να του πάρει τα βήματα.

Έχει τεράστια έφεση στα ριμπάουντ, του αρέσει να βάζει τα χέρια του στην φωτιά, είναι ένας hustle ψηλός, που έχει εννοείται αδυναμίες.

Εάν ο Ολυμπιακός αποκτήσει έναν αθλητικό φόργουορντ που πατάει και στο «5» (η σκέψη της ομάδας είναι αυτή εξάλλου), τότε θα έχει ένα αξιοπρεπέστατο δίδυμο ψηλών πίσω από τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, ενώ μην ξεχνάμε πως υπάρχει και ο Σάσα Βεζενκοφ, την ώρα που συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες να παραμείνει ο Αγραβάνης στο λιμάνι.

Ο Ρούμπιτ όπως λέει και η ανακοίνωση της Ερυθρόλευκης ΚΑΕ την προηγούμενη σεζόν είχε στο γερμανικό πρωτάθλημα -σε σύνολο 38 αγώνων-  μέσο όρο 23.5 λεπτά συμμετοχής, 14.6 πόντους (85.8% βολές, 67.2% δίποντα, 43.3% τρίποντα) και 5.3 ριμπάουντ. Στο Basketball Champions League -σε σύνολο 19 αγώνων- είχε μέσο όρο 25.9 λεπτά συμμετοχής, 13.3 πόντους (80.6% βολές, 63.6% δίποντα, 26.3% τρίποντα), 6.3 ριμπάουντ και 1.1 κλεψίματα.

Δύσκολο πάντως να έχει τέτοιους χρόνους στον Πειραιά, οπότε πρέπει και ο ίδιος να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που θα αντιμετωπίσει.

Τα υπόλοιπα στο παρκέ. Το μόνο σίγουρο είναι πως και φέτος ο Μπλατ δείχνει ότι δεν αλλάζει προσανατολισμό σχετικά με τον τρόπο σκέψης του. Ένας πιο ώριμος ΛεΝτέι ήρθε στον Ολυμπιακό και στόχος πλέον των Ερυθρόλευκων είναι να αποδειχτεί ανώτερος από τον προκάτοχό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ