Πανιώνιος – Ρέθυμνο 70-67

Πανιώνιος – Ρέθυμνο 70-67

Με buzzer beater του Πάσαλιτς ο Πανιώνιος νίκησε το Ρέθυμνο στο ντέρμπι επιβίωσης. Πανό με νόημα από τους «κυανέρυθρους» στις εξέδρες

Ένα τρίποντο του αρνητικού Πάσαλιτς «έκρινε» το ντέρμπι «ζωής και θανάτου», ανάμεσα στον Πανιώνιο και το Ρέθυμνο. Με το σκορ στο 67-67, ο πλέι μέικερ των «κυανέρυθρων», ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο είχε έξι άστοχα σουτ (!), δεν δίστασε, πήρε την ευθύνη κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος κι οι Κρητικοί δεν κατάφεραν να εκδηλώσουν επίθεση.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν στο μεγαλύτερο διάστημα καλύτεροι κι ότι θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη από το Π. Φάληρο. Η εντυπωσιακή εμφάνιση του Λαμπρόπουλου κι η ποιότητα του νεοφερμένου Σάμουελς έκαναν τη διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυο τους πέτυχαν τους 44 από τους 70 πόντους του Πανιωνίου!

Το Ρέθυμνο, που έμεινε πλέον η μοναδική ομάδα δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είχε σε κακή μέρα τους περιφερειακούς (6/26 τρίποντα). Φράνκαμπ, Χάρις και Γκόρντον σήκωσαν το βάρος των επιθέσεων, όμως αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Βαγγέλης Ζιάγκος είναι η έλλειψη ψυχραιμίας στα κρίσιμα σημεία, αλλά και η ευκολία με την οποία χάνονταν οι διαφορές που πήρε, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη νίκη του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα έγινε με τον «υπηρεσιακό» Γιώργο Σκαραφίγκα στον πάγκο, στην πρώτη μετά Λίβανο εμφάνιση. Στις εξέδρες δεν βρέθηκαν πολλοί φίλοι των γηπεδούχων, όμως κι αυτοί που πήγαν ανάρτησαν πανό, που έγραφε «λευτεριά στον Πανιώνιο» κι ήταν εμφανές ότι στρέφονταν κατά της διοίκησης…

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 32-29, 47-54, 70-67.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ