Ο Βασιλακόπουλος στο σπίτι του…

Ο Βασιλακόπουλος στο σπίτι του…

«Τέλος οι πρόεδροι Ομοσπονδιών που είναι 10, 20 και 30 χρόνια» τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης τελειώνοντας ουσιαστικά τον Γιώργο Βασιλακόπουλο από την ΕΟΚ

Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος. Πως οι… αιώνιοι πρόεδροι Ομοσπονδιών τελειώνουν. Με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στην ΕΟΚ να είναι το κυριότερο παράδειγμα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας στον Politica 89,8 για τις αλλαγές διοικητικού περιεχομένου στο αθλητικό Νομοσχέδιο, που αφορούν στις αρχαιρεσίες των αθλητικών φορέων αλλά και στους περιορισμούς των θητειών στις ομοσπονδίες είπε: «Παύει το μοντέλο της απλής αναλογικής στις εκλογές των σωματείων και των Ομοσπονδιών. Ο τρόπος εκλογής θα είναι κάτι που θα προκύψει μέσα από συζήτηση στο επόμενο νομοσχέδιο. Θα αλλάξει και το εκλεκτορικό σώμα, θα σταματήσουν να υπάρχουν σωματεία – σφραγίδες. Ακολουθεί ακόμα μια διάταξη όπου εξαλείφονται οι αμοιβές σε προέδρους Ομοσπονδιών, μεταξύ αυτών και του προέδρου της ΕΠΟ.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένας γενικός διευθυντής σε μια Ομοσπονδία που θα διευθύνει. Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. πρέπει έχουν άλλον ρόλο. Για αυτόν τον λόγο έχουμε προβλέψει μια διάταξη που βάζει “ταβάνι” στις θητείες. Απαιτείται σε πολλές Ομοσπονδίες μια αναζωογονητική αναδόμηση. Υπάρχουν πρόεδροι και μέλη που είναι 10, 20 και 30 χρόνια και που οφείλουν να παραδώσουν την σκυτάλη στους νεότερους. Βάζουμε ένα φρένο όπως το ηλικιακό όριο υποψήφιων που θα είναι τα 70 χρόνια. Θεωρούμε πως έτσι ικανοποιείται και το αίτημα των περισσότερων για την ανανέωση προσώπων.”

Το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο περιλαμβάνει την κύρωση της σύμβασης Macolin με στόχο την πρόληψη και καταστολή της χειραγώγησης αγώνων, καθώς επίσης προβλέπει περιορισμούς για τους προέδρους και τις θητείες των Ομοσπονδιών, αλλά και σημαντικές διατάξεις για την ενίσχυση της ασφάλειας στα γήπεδα και την καταπολέμηση της βίας. «Χωρίς καμία καθυστέρηση ξεκινήσαμε με τους συνεργάτες μου μια διαδικασία συζήτησης καταρχήν με την ποδοσφαιρική και εν συνεχεία με τη αθλητικής κοινότητα. Συναντηθήκαμε με τους προέδρους των Ομοσπονδιών και καταλήξαμε στο πρώτο σχέδιο νόμου που είναι έτοιμο προς συζήτηση και περιλαμβάνει: Την κύρωση της συμφωνίας Macolin καθώς αν και την είχαν υπογράψει, παρόλ’ αυτά ελάχιστες ήταν οι χώρες που την είχαν συμπεριλάβει στο νομοθετικό τους οπλοστάσιο, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Θέλουμε να περιορίσουμε το χάος και την “βιομηχανία” στημένων παιχνιδιών και δυστυχώς η Ελλάδα έχει καταγράψει πολύ μεγάλα ποσοστά.

Η δεύτερη ενότητα αφορά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας. Η βια είναι ένα βαθύ κοινωνικό πρόβλημα που ξεκινάει από την οικογένεια και μεταφέρεται στα σχολεία, τις πλατείες και τα ελληνικά γήπεδα. Θέλουμε να πετύχουμε ένα ηχηρό χτύπημα στην βία που φαίνεται να ξεδιπλώνεται σιγά – σιγά στα ελληνικά γήπεδα. Πλέον, το οπτικοακουστικό υλικό που θα συγκεντρώνει ο εισαγγελέας θα χρησιμεύει στον εντοπισμό των υπαίτιων και θα είναι υλικό που όπου χρειάζεται θα φτάνει και στο ακροατήριο. Το υλικό που υπήρχε μέχρι τώρα, κάποιες φορές, δεν ήταν ικανό για να στοιχειοθετηθεί το κατηγορητήριο και δεν μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν.”

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ