Παναθηναϊκός: Προτάθηκε ο Μπάιρον Σκοτ για τον πάγκο

Παναθηναϊκός: Προτάθηκε ο Μπάιρον Σκοτ για τον πάγκο

Ο πρωταθλητής του 1998 με τον Παναθηναϊκό, Μπάιρον Σκοτ συγκαταλέγεται στους προτεινόμενους για την τεχνική ηγεσία. Έμαθε πληροφορίες για την ομάδα και είναι θετικός στην επιστροφή του στην Αθήνα. Διαβάστε στο «10».

Ο πάγκος του Παναθηναϊκού δεν είναι μόνο «ηλεκτρικός», αλλά και περιζήτητος. Παρότι δεν υπάρχουν οι επιτυχίες των προηγούμενων ετών στη Euroleague, πολλοί προπονητές θα ήθελαν να προπονήσουν στο ΟΑΚΑ, ενώπιον ενός από τα πιο μπασκετικά κοινά της Ευρώπης. Για αυτό πολλοί στην Ευρώπη ορέγονται τη θέση του Αργύρη Πεδουλάκη.

Διόρθωση: όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά πλέον και στην άλλη πλευρά του Ατλάντικού. Μετά το επιτυχημένο πέρασμα του Ρικ Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό την προηγούμενη σεζόν, το οποίο διαφημίστηκε πάρα πολύ, και άλλοι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική. Ειδικά, αν έχουν σχέση από το παρελθόν με το Τριφύλλι, όπως ο Μπάιρον Σκοτ…

Σωστά έγινε ο συνειρμός… Ο Μπάιρον Σκοτ, κάτοχος τριών δαχτυλιδιών στο ΝΒΑ ως παίκτης, πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό το 1998 στο «σπάσιμο» της κυριαρχίας του Ολυμπιακού και προπονητής επί σειρά ετών στο κορυφαίο πρωτάθλημα στο κόσμου, συγκαταλέγεται στους πιθανούς αντικαταστάτες του Πεδουλάκη.

Η σκέψη του Μπάιρον Σκοτ άρχισε μετά από μία συζήτηση που είχε με τον μάνατζερ του, ο οποίος του έθεσε υπόψη την προοπτική του Παναθηναϊκού.  Ο ατζέντης του τον ρώτησε αν θα τον ενδιέφερε να εργαστεί στην Αθήνα και να ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξε πέρυσι ο Ρικ Πιτίνο. Υπό άλλες συνθήκες, ο Σκοτ θα απέρριπτε το ενδεχόμενο, αλλά τώρα αντέδρασε θετικά.

Σημασία έχει το πρότζεκτ

Ο Σκοτ ζήτησε πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό και εξέφρασε τη χαρά του που η οικογένεια Γιαννακόπουλου εξακολουθεί να κατέχει στην ΚΑΕ. Ο Σκοτ θυμάται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε πιο νεαρή ηλικία, τον χαρακτηρίζει έναν ενθουσιώδη άνθρωπο, με λατρεία για το μπάσκετ και μνημονεύει τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο.

Κυρίως, ο Μπάιρον Σκοτ δεν έχει ξεχάσει την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ και υποστηρίζει ότι ο πέμπτος τελικός των Play Offs ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ το 1998, έχει χαραχτεί στη μνήμη του. Μία ατμόσφαιρα που θα ήθελε να την βιώσει ξανά ως προπονητής, εφόσον το επιτρέψουν οι περιστάσεις.

Εξυπακούεται ότι όπως κάθε προπονητής ο οποίος δούλεψε για χρόνια στο ΝΒΑ, ο Σκοτ έχει υψηλό κασέ. Όμως, το οικονομικό δεν θα ήταν η πιο σημαντική παράμετρος, κάτι που ίσχυσε και για τον Ρικ Πιτίνο. Ο Σκοτ δεν θα έρθει δωρεάν, αλλά το μείζον για τον ίδιο θα ήταν το αγωνιστικό πρότζεκτ. Ο Αμερικανός δούλεψε ως assistant στους Σακραμέντο Κινγκς από το 1998 έως το 2000 και ως κόουτς κατά σειρά στους Νιού Τζέρσι Νετς (2000-2004), Νιού Όρλεανς Χόρνετς (2004-2009), Κλίβελαντ Καβαλίερς (2010-2013) και Λος Άντζελες Λέικερς (2014-2016).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ