Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Πρεμιέρα στο Euro με βροχές στην Ελλάδα. Ότι πρέπει...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

KAE AEK: «Αφετηρία αναγέννησης η απόφαση της Κυβέρνησης»

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ ΑΕΚ δίνει τα εύσημα στην ελληνική Κυβέρνηση για την απόφαση της σχετικά με τη μείωση της φορολογίας των αθλητών.

KAE AEK: «Αφετηρία αναγέννησης η απόφαση της Κυβέρνησης» | to10.gr

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης που αφορά στην μείωση του ύψους του φορολογικού συντελεστή των αθλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά:

«Η ΑΕΚ ΒC χαιρετίζει την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία προωθεί τη ψήφιση διάταξης για μείωση του ύψους του φορολογικού συντελεστή, που ισχύει για τα ποσά, που καταβάλλονται σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μεταγραφής.

Η ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και οι υπουργοί κ.κ. Ελ. Αυγενάκης και Χρ. Σταϊκούρας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση συνθηκών του ελληνικού μπάσκετ, την ενίσχυση των ελληνικών ομάδων και τη στήριξη του Έλληνα αθλητή και της παραγωγικής διαδικασίας. Σε τελική ανάλυση συνιστά η παραπάνω απόφαση την αφετηρία για την πορείας αναγέννησης του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού γενικότερα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασφυκτιούσε εξαιτίας μιας απεχθούς δημιουργηθείσης «κανονικότητας».

Ο αθέμιτος ανταγωνισμός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ περιορίζεται. Οι ελληνικοί σύλλογοι θα είναι σε θέση να διεκδικούν υπό ευνοϊκότερους όρους τα αυτονόητα. Η φυγή ικανών Ελλήνων αθλητών προς το εξωτερικό θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα μία (δυσάρεστη) ανάμνηση. Οι Έλληνες αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα για διασφάλιση καλύτερων συμβολαίων, αλλά και οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν με ακόμη περισσότερους ποιοτικούς παίκτες και οι διοικήσεις με ξεκάθαρο πλέον το φορολογικό περιβάλλον θα προβούν σε μακροχρόνιο προγραμματισμό, κάτι που έως σήμερα λόγω συνθηκών ήταν απαγορευτικό. Τα οφέλη για ομάδες, αθλητές και Κράτος θα είναι πολλαπλά και θα αποδειχθεί αυτό περίτρανα το επόμενο διάστημα.

Η ΑΕΚ BC θα στηρίζει κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών του ελληνικού μπάσκετ. Θα στηρίζει τον οιονδήποτε προωθεί λύσεις για έναν υγιή αθλητισμό, και θα συμβάλλει πάντοτε, όπως κατ’ επανάληψη έχει πράξει ως Διοίκηση και ως οργανισμός την τελευταία πενταετία, για να ανακτήσει το ελληνικό μπάσκετ τη θέση, που του αξίζει στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη.

Η αυτοτελής φορολόγηση των ποσών, που καταβάλλονται από τις ΑΑΕ στους αθλητές αποτελεί ένα σημαντικό βήμα ανάπτυξης, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όλους όσοι επιμένουν να επενδύουν ή επιθυμούν να επενδύσουν στον ελληνικό αθλητισμό.

Η ΑΕΚ BC άλλωστε σε καθεστώς δυσμενών συνθηκών έδωσε τη δική της μάχη και κέρδισε, με παγκόσμιες, ευρωπαϊκές και εγχώριες επιτυχίες, εντός και εκτός παρκέ. Ξόδεψε εκατομμύρια, προκειμένου να στηρίξει την Ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ, να δημιουργήσει ταινία με παγκόσμιο αντίκτυπο, με πρωταγωνιστές το ελληνικό μπάσκετ και τον Έλληνα αθλητή, να διοργανώσει με ολόδικά της χρήματα ένα Φάιναλ Φορ (BCL), το οποίο ακόμη συζητείται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με ολόδικά της πρόκειται το επόμενο διάστημα να χρηματοδοτήσει ένα αθλητικό Κέντρο (στα Άνω Λιόσια) παγκοσμίων προδιαγραφών και ξεχωριστής αίγλης.

Η ΑΕΚ BC θα συνεχίζει να επενδύει και να συμβάλλει στην αναγέννηση του αθλήματος στη χώρα, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή, που βελτιώνονται οι όροι διεξαγωγής του, σε συνδυασμό πάντοτε με κοινωνικές δράσεις, που έχουν τον άνθρωπο στην κορυφή της πυραμίδας των δραστηριοτήτων της.

ΑΕΚ BC»

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από