ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 67-71

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 67-71

Ο Λάνγκφορντ «εκτέλεσε» τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία και με δίποντο στα τελευταία οχτώ δευτερόλεπτα καθάρισε την... μπουγάδα για την ΑΕΚ.

Σε ένα ματς με ιδιαίτερο ανταγωνισμό και εναλλαγές στο σκορ, η ΑΕΚ πέρασε δια πυρός και σιδήρου από την Πυλαία με 71-67, με τον Κιθ Λάνγκφορντ να είναι ο παίκτης που έκρινε την αναμέτρηση. Ο «μπόμπερ» της Ένωσης, πήρε την επίθεση όταν η μπάλα… έκαιγε, με τους γηπεδούχους να έχουν πλησιάσει στο σκορ. Αποφάσισε να «εκτελέσει» και για άλλη μία φορά έριξε στον καναβάτσο τον αντίπαλο της Ένωσης, αφού ευστόχησε, έστειλε την διαφορά στους 4 πόντους με 8,1’’ για το τέλος και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ΑΕΚ που παραμένει σε τροχιά τετράδας.

Την ίδια ώρα το συγκρότημα του Χαραλαμπίδη παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία έχοντας 3 νίκες σε 10 παιχνίδια.
Κορυφαίος παίκτης για τους νικητές ο Σαντ Ρος με 14 πόντους, ενώ ο Λάνγκφορντ που έκρινε και την αναμέτρηση σταμάτησε στους 11. Για τον ΠΑΟΚ ο Λιούις έπαιζε μόνος του, έχοντας 24 πόντους.

ΛΙΟΥΙΣ-ΜΑΣΙΟΥΛΙΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΔΙΠΛΟ

Από νωρίς έδειξε η ΑΕΚ τις διαθέσεις της και με τους Λάνγκφορντ-Μασίουλις προηγήθηκε με 4 (7-11). Το ματς είχε χαμηλό ρυθμό, οι ομάδες αμφότερες έχαναν διαρκώς επιθέσεις, με τον Σμιθ να μειώνει σε 12:14 από τις βολές, με 2:04 για το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Νόουλς ισοφάρισε με ένα κάρφωμα (14-14), η ΑΕΚ ανέβηκε και ο Μασιούλις με ένα τρίποντο έγραψε το 16-18, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +2 (18-20) για την Ένωση.
Παρά το 18-23, ο ΠΑΟΚ πλησίασε με τον Μπεστ (22-23), με τον Καναδό αργότερα να δίνει το προβάδισμα για την ομάδα του Χαραλαμπίδη με κάρφωμα.
Οι γηπεδούχοι παρέμειναν μπροστά στο σκορ με Λιούς και Σαρικόπουλο (31-28), αλλά Γκίκας και Γιαννόπουλος με ισάριθμα τρίποντα γύρισαν το παιχνίδι υπέρ της Ένωσης. Το επιμέρους σκορ της ΑΕΚ έφτασε στο 9-3 για να τελειώσει το ημίχρονο στο +6 (31-37).

ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Επιστρέφοντας στο ματς η ΑΕΚ προσπέρασε με 8, όμως ο ΠΑΟΚ με τρία συνεχόμενα τρίποντα (ένα ο Σμιθ και δύο ο Λιούις), με αποτέλεσμα να έρθει επανέλθει μπροστά η ομάδα του Χαραλαμπίδη.

Και δεν σταμάτησε εκεί, συνέχισε το κρεσέντο από την περιφέρεια και προηγήθηκε με 49-44, χωρίς πάντως να έχει συνέχεια αυτό. Η ΑΕΚ επανήλθε, έτρεξε ένα επιμέρους 11-4, με την περίοδο να τελειώνει στο 53-55 εξαιτίας των Σλότερ και Βαν Ρος.
Το συγκρότημα του Παπαθεοδώρου βρήκε σκορ και από τον Τολιόπουλο (53-58), με τον Γιάνκοβιτς να δίνει διαφορά 7 πόντων στους φιλοξενούμενους (55-62).

Η ΑΕΚ έφτασε το ματς στο 61-69, με τον Λιούις να είναι η μοναδική πηγή κινδύνου, με τον παίκτη των γηπεδούχων να ρίχνει την απόσταση στους 4 πόντους με καλάθι και φάουλ (65-69).
Ο Μασιούλις αστόχησε στην επόμενη κατοχή για την Ένωση και υπέπεσε σε φάουλ επάνω στον Νόουλς, ο οποίος από τις βολές έκανε το 66-69 με 1:30 για το τέλος.
Το παιχνίδι έγινε θρίλερ και κρίθηκε στην τελευταία επίθεση για την ΑΕΚ. Ο Λάνγκφορντ το πήρε επάνω του και «εκτέλεσε» την ομάδα της Θεσσαλονίκης με δίποντο 8,1 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 31-37, 53-55, 67-71

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ