Ποιος είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της δεκαετίας; (poll)

Ποιος είναι ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής της δεκαετίας; (poll)

Ψηφίστε μέσα από το poll του «10» τον κορυφαίο Έλληνα προπονητής από την σεζόν 2010 έως και αυτήν που ολοκληρώνεται. Η απόφαση είναι δική σας.

Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι ελκυστικό. Αναμφισβήτητα έχει χάσει τεράστια από την αίγλη του τελευταία χρόνια και είναι δεδομένο πως το δίπολο Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού του έκανε κακό. Ειδικά τώρα που στην Α1 δεν είναι οι Ερυθρόλευκοι, το πρωτάθλημα είναι πιο βαρετό από ποτέ.

Ισως και παντελώς αδιάφορο. Παράλληλα, ανέκαθεν η χώρα μας έβγαζε σπουδαίους προπονητές. Μπορούν αυτοί να αλλάξουν την μοίρα της Basket League όμως; Πολύ δύσκολα…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την τελευταία δεκαετία η παραγωγή ικανών προπονητών έχει ανέβει σημαντικά. Μάλιστα σε σημείο που αρκετοί από αυτούς να είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Δεν το λέμε εμείς. Οι επιτυχίες τους μιλούν από μόνες τους. Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει ήδη σηκώσει δύο Ευρωλίγκες με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον μοναδικό τελικό που έχει βρεθεί, εκείνον με τον Ολυμπιακό το 2013, γύρισε θριαμβευτής, με την ομάδα του Πειραιά να παραδίδει μαθήματα μπάσκετ απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάζοντας τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές ομάδες να τον χειροκροτήσουν.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει βρεθεί δις σε τελικό Ευρωλίγκας χωρίς να πάρει κάποια κούπα, ενώ υπάρχουν προπονητές με την δική τους ιστορία, που πραγματοποιούν καριέρα στο εξωτερικό όπως ο Δημήτρης Πρίφτης στην Ούνιξ.
Στην Α1 υπάρχουν τα φωτεινά παραδείγματα του Μάκη Γιατρά και του Σούλη Μαρκόπουλου που είχαν και έχουν την δική τους πορεία. Τέλος υπάρχουν κόουτς όπως ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που οδήγησε την Εθνική Ομάδα στο Μουντομπάσκετ και είναι προσπαθεί να παράγει έργο.

Που θέλουμε να καταλήξουμε; Καθότι είμαστε λίγο πρι ολοκληρωθεί η χρονιά, θα θέλαμε να ψηφίσετε τον κορυφαίο Έλληνα τεχνικό για αυτήν την δεκαετία.

*Προσοχή, ψηφίζετε αυτόν από την σεζόν 2010-11 έως και σήμερα ως κορυφαίο, χωρίς να υπολογίζετε τι είχε καταφέρει νωρίτερα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ