Ηρακλής – ΠΑΟΚ 99-82

Ηρακλής – ΠΑΟΚ 99-82

Δεν ήταν ποτέ ντέρμπι. Ο Γηραιός... κατάπιε το συγκρότημα του Χαραλαμπίδη και το άφησε στον πάτο της βαθμολογίας στο κατάμεστο Ιβανώφειο. Κορυφαίος του παρκέ ο Τζαμάλ Σούλερ για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη. Στο 3-10 στην τελευταία θέση ο ΠΑΟΚ, ο οποίος συγκατοικεί με τον Άρη με 16 βαθμούς και ρεκόρ 3-10.

Ντέρμπι θα ήταν στο παρελθόν. Στο σήμερα, ο Ηρακλής δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει ό,τι θέλει τον ΠΑΟΚ και να τον παρασύρει ακόμα πιο χαμηλά στον πάτο της βαθμολογίας. Ο Γηραίος λοιπόν, στο κατάμεστο για άλλη μία φορά Ιβανώφειο, επικράτησε άνετα της ομάδας του Κώστα Χαραλαμπίδη με σκορ 99-82 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μία νίκη που οδηγεί τον ΠΑΟΚ στο 3-10 και μαζί με τον Άρη, μοιράζεται την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Basket League με 16 βαθμούς! Τραγική η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, με τον Ηρακλή να είναι ο μόνος που… σώζει την παρτίδα, με το συγκρότημα του Καστρίτη να έχει μία «καυτή» έδρα με φοβερό παλμό και να έχει φτάσει το Λαύριο με 6-7 ρεκόρ στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Πρώτος σκόρερ και κορυφαίος του παρκέ ο Τζαμάλ Σούλερ με με 26 πόντους και 5 τρίποντα, τον ακολούθησε ο Ολιβερ Χανλάν με 17, ενώ ο Βασίλης Καββαδάς είχε 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Εξ αρχής ο Ηρακλής επέβαλλε τον ρυθμό του. Οι γηπεδούχοι πέρασαν με 11-2, όμως ο ΠΑΟΚ είχε τον Τσόχλα σε καλό.. φεγγάρι και με σερί ποντους έφερε το ματς στους 2 (18-16). Ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ με τους παίκτες του Χαραλαμπίδη να συνεχίζουν να πιέζουν. Το δεκάλεπτο έληξε στο 24-22, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν προσωρινά τις εντυπώσεις.

Οι παίκτες του Καστρίτη φόρτσαραν με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Ο Σούλερ ήταν ωφέλιμος και με ένα 8-0 σερί ο Γηραιός προσπέρασε με 32-22, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν κοντά και να απειλούν. Γρήγορα ήρθε λοιπόν ένα επιμέρους 11-3 και το ματς έδειχνε πως έχει παλμό ακόμα. Με τον κόσμο του Ηρακλή στα… κάγκελα, οι γηπεδούχοι δεν έμειναν πίσω, ο Χάνλαν βοήθησε και με ένα 11-2 προσπέρασαν με 11 πόντους (46-35).

Το 49-39 του ημιχρόνου έδινε προβάδισμα νίκης για το συγκρότημα του Καστρίτη που έδειχνε ικανό να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν το ίδιο καλά στο ματς, ο Καββαδάς ανέλαβε πρωτοβουλίες στην ρακέτα και το παιχνίδι έφτασε στο +15 (60-45). Το παιχνίδι είχε βρει ξεκάθαρα τον δρόμο του, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 18 (66-48), με το 72-53 του τρίτου δεκαλέπτου,  να είναι παράσταση για έναν ρόλο, με τον ΠΑΟΚ να είναι παραδομένος στις ορέξεις του Ηρακλή.

Δεν υπήρχε… μέλλον στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και το τρίποντο του Ζάρα έστειλε το ματς στο 77-56, σκορπίζοντας ντελίριο στις εξέδρες του Ιβανωφείου. Ο Σούλερ έφτασε στους προσωπικούς πόντους και το ματς στο 81-59. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να συμμαζέψουν την διαφορά και να έχουν μία πιο ανώδυνη ήττα, αλλά γρήγορα ο Ηρακλής με ένα μικρό σερί, προσπέρασε εκ νέου με 20 πόντους (89-69). Αργότερα ο Οκερέαφορ με τρίποντο πραγματοποίησε το 96-74, την ώρα που ο Καββαδάς δεν αντίπαλο στις δύο ρακέτες. Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μικρό επιμέρους, με τον Σούλερ να βάζει την υπογραφή του στο τέλος με ένα μακρινό τρίποντο για το 99-82.

Τα δεκάλεπτα:  24-22, 49-39,  72-53, 99-82

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ