Προμηθέας – ΑΕΚ 69-66

Προμηθέας – ΑΕΚ 69-66

Χάρη σε ένα εντυπωσιακό 13-0 προς το τέλος του ματς, ο Προμηθέας θριάμβευσε επί της ΑΕΚ με 69-66!

Με μια απίστευτη ανατροπή ο Προμηθέας πήρε μεγάλη νίκη με 69-66 επί της ΑΕΚ στην Πάτρα και επέστρεψε στις επιτυχίες, δείχνοντας πως είναι φτιαγμένος φέτος για μεγάλα πράγματα. Οι Πατρινοί με πρωταγωνιστή τον Νίκο Γκίκα έκαναν σερί 13-0 στο τέλος και έφτασαν στο θρίαμβο επί της «Ενωσης» που πίστεψε πως όταν προηγήθηκε με δέκα πόντους στο 35’ το παιχνίδι τελείωσε και το πλήρωσε!

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η ΑΕΚ έδειξε πως είναι αποφασισμένη να παλέψει για τη νίκη και με τον Χάρις να είναι παραγωγικός στην επίθεση είχε ένα ελαφρύ προβάδισμα. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι με τον Τουτζιαράκη να κερδίζει τις «μάχες» μέσα στις ρακέτες κατάφερναν να βρίσκουν απαντήσεις και να μένουν κοντά στο σκορ (28-27 στο 14’).

Με τον Χάρις ωστόσο να είναι εύστοχος και τον Γκριν να δίνει λύσεις ο Ντράγκαν Σάκοτα είδε τους παίκτες του να κλείνουν το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με πέντε πόντους (37-42). Με τρίποντο του Αμερικανού η «Ένωση» προηγήθηκε με εννέα πόντους (41-50 στο 23’) και με δέκα πόντους (54-64 στο 35’).

Εκεί όμως οι Πατρινοί έκαναν την αντεπίθεσή τους και με απίστευτο ντεμαράζ «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους. Ο Γκίκας ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα και έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Με δυο τρίποντα και δυο βολές από τον Ελληνα γκαρντ και μια βολή από τον Φαγέ, ο Προμηθέας έκανε σερί 13-0 προηγήθηκε με 67-64 στο 1.16 και μπήκε στη «θέση του οδηγού».

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ αντέδρασε λάθος. Με τον Χάρις να κάνει βιαστικές επιλογές, τον Γκριν να «βραχυκυκλώνει» και την άμυνα να μην είναι συγκεντρωμένη οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να βρουν απαντήσεις. Στα 30’’ ο Γκριν αστόχησε σε δίποντο, ενώ ο Μιλόσεβιτς στα 9’’ έκανε το 69-66. Στη συνέχεια ο Προμηθέας δεν έκανε φάουλ, επέτρεψε στον Χάρις να κάνει σουτ τριών πόντων, αλλά ο Αμερικανός αστόχησε και οι Πατρινοί πήραν τη μεγάλη νίκη.

Από τον Προμηθέα οι Φαγιέ, Γκίκας, Τζουτζιαράκης και Μιλόσεβιτς ήταν οι καλύτεροι, ενώ από την ΑΕΚ που είχε το ματς στα χέρια της, αλλά «αυτοκτόνησε» τα περίμεναν όλα από τον Χάρις.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 37-42, 49-55, 69-66

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ