Ο Μάκης Αγγελόπουλος τους μιλάει για το πραγματικό μπάσκετ…

Ο Μάκης Αγγελόπουλος τους μιλάει για το πραγματικό μπάσκετ…

Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να θέλει πρωταθλητή στο γήπεδο. Και ο ΕΣΑΚΕ έχει την υποχρέωση να εξετάσει σοβαρά την πρότασή της.

Τι ζητεί ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ ΑΕΚ; Να διεκδικήσει μέσα στο γήπεδο ό,τι μπορεί να διεκδικηθεί . Να μην υπάρξει πρωταθλητής στα χαρτιά. Να μην στερηθεί η ομάδα του την πιθανότητα να συνεχίσει την έφοδο προς τον ουρανό που έχει ξεκινήσει επί των ημερών του. Δεν σημαίνει αυτό ότι παραγνωρίζει τους κινδύνους από την φονική πανδημία. Ότι ζητεί να αγνοηθούν τα μέτρα προφύλαξης να μην υπάρξουν πρωτόκολλα υγεία τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά. Εν τέλει δεν ζητεί κάτι πρωτοφανές.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την επιστροφή του. Κι όσοι ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει το σκέφτονται. Το λουκέτο είναι μια λύση. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τους κίνδυνους ούτε να ισχυριστεί αβίαστα πως δεν τρέχει τίποτα. Εχω όμως τη γνώμη πως η απόφαση για λουκέτο στην λίγκα του μπάσκετ δεν έχει να κάνει με την πανδημία και μόνο με αυτή. Οι λόγοι για την άρον-άρον απόφαση της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος έχουν να κάνουν με το οικονομικό. Με τα συμβόλαια των αμερικανών παικτών που (θα) πληρώνονται χωρίς να παίζουν.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος , το ξέρει, ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να δει την πρότασή του να ευδοκιμεί. Είναι όμως υποχρέωση του συνεταιρισμού να εξετάσει την πρότασή του. Δεν γνωρίζω αν ο τρόπος που προτείνει ο χρηματοδότης της ΚΑΕ ΑΕΚ ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος. Ισως υπάρχουν κι άλλοι. Η πρότασή του δείχνει την πίστη που έχει στην ομάδα του. Δεν διακατέχεται από κουτοπονηριά όπως η απόφαση για οριστική διακοπή. Διότι είναι κουτοπονηριά να διακόπτεις το πρωτάθλημα ξέροντας ότι αυτός είναι ο τρόπος για να διασώσεις τον Αρη και τον ΠΑΟΚ από τον υποβιβασμό.

Μεγάλες ομάδες και οι δύο με εντυπωσιακή ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ. Θα καταστεί εντελώς ανυπόληπτο ένα πρωτάθλημα χωρίς τις δυο ομάδες της Θεσσαλονίκης και φυσικά τον Ολυμπιακό. Οι ιθύνοντες της διοργάνωσης που πήραν την απόφαση θεώρησαν ότι ανάμεσα στα άλλα μπορούν με αυτό τον τρόπο να σώσουν τις δυο ομάδες και να διασώσουν (να γίνεται) το όποιο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα.

Τώρα σκοντάφτουν πάνω στην πρόταση της ΑΕΚ τον βαθμό που η Ευρωλίγκα ψάχνει τρόπους να ολοκληρώσει την φετινή διοργάνωση είναι λογικό να «ψαχτεί» και ο ΕΣΑΚΕ. Εστω κι να ήρθε η ΕΟΚ να βάλει κι αυτή λουκέτο. Ο δρόμος μετά την τροπολογία Αυγενάκη είναι ανοικτός. Κάθε διοργανώτρια αρχή μπορεί να πάρει τις αποφάσεις της αλλάζοντας ακόμα και τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να θέλει πρωταθλητή στο γήπεδο. Και ο ΕΣΑΚΕ έχει την υποχρέωση να εξετάσει σοβαρά την πρότασή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ