Ο Ολυμπιακός, το ευρωπαϊκό ρεύμα και το #mexritelous

Ο Ολυμπιακός, το ευρωπαϊκό ρεύμα και το #mexritelous

Την ώρα που όλοι προσπαθούν να πείσουν τον Ολυμπιακό να γυρίσει στην Basket League, στην Ευρώπη αυξάνεται το ρεύμα υπέρ της Ευρωλίγκας και κατά των εγχώριων Λιγκών.

Με κάθε τρόπο προσπαθούν να πείσουν τον Ολυμπιακό να αλλάξει θέση και να συμμετάσχει τελικά στη νέα Basket League. Ολοι παλεύουν για να αλλάξουν άποψη οι Αγγελόπουλοι και να πάρει (όσο γίνεται) τα πάνω του το άθλημα στην Ελλάδα. Πρώτα ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, μετά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και τέλος ο «τσάρος» του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Με τη διαφορά πως όσα έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχουν ξεχαστεί από τους Ερυθρόλευκους. Ούτε όσα έχει πει (και κάνει) ο Βασιλακόπουλος στην κόντρα του με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο. Στους οποίους, άλλωστε χρέωσε και αυτή τη φορά την απουσία του Ολυμπιακού από την Α1.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, τα πράγματα δεν είναι απλά. Καθόλου απλά. Ο Ολυμπιακός δεν έχει δει να αλλάζει κάτι επί της ουσίας στα όσα είχε θέσει ως πρόβλημα στην Basket League. Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια προβλήματα παραμένουν και διαιωνίζονται.

Αντίθετα, τα προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ μεγάλωσαν, γιγαντώθηκαν. Το φετινό, χωρίς τους Ερυθρόλευκους, ήταν ως «μη γενόμενο». Με τους χορηγούς να το εγκαταλείπουν, τις ομάδες να χάνουν σχεδόν 50% των εσόδων τους και τη νέα σεζόν, με κλειστά γήπεδα, να προοιωνίζεται ως η χειρότερη όλων των εποχών. Εάν στην εξίσωση δεν βρίσκονται και οι Ερυθρόλευκοι, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Και γίνονται ακόμη πιο δύσκολα και περίπλοκα για όλους, από τη στιγμή που όλη η Ευρώπη αρχίζει να μπαίνει στη διαδικασία να σκέφτεται κατά πόσο ο Ολυμπιακός είχε δίκιο ή όχι. Διότι ολοένα και περισσότεροι σύλλογοι επενδύουν στην παρουσία τους στην Ευρωλίγκα, παρά στα εγχώρια πρωταθλήματα. Και δεν μιλάμε μόνο για ομάδες από μέτριας δυναμικότητας Λίγκες, όπως η ελληνική, αλλά ακόμη και από την Ισπανία.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, βλέποντας ότι τίποτε δεν άλλαξε από όσα ζήτησε όταν ηττήθηκε παταγωδώς στη σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ, με το εντυπωσιακό 13-1, δεν δείχνει καμία διάθεση να μπει ξανά στο τρυπάκι να αλλάξει στάση. Και αυτό είναι πιθανό να αλλάξει τους συσχετισμούς και στον Παναθηναϊκό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ