Αυτό ήταν, το τερμάτισαν στον ΕΣΑΚΕ. Επικύρωσαν μισή βαθμολογία

Αυτό ήταν, το τερμάτισαν στον ΕΣΑΚΕ. Επικύρωσαν μισή βαθμολογία

Έχουν πάρει πολλές αμφιλεγόμενες αποφάσεις, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Το τερμάτισαν! Επικύρωση βαθμολογίας αλαλούμ.

Εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο ΕΣΑΚΕ. Κι έτσι έχουμε μια απόφαση, που ίσως να μην υπάρχει στα παγκόσμια δεδομένα: Ανάδειξη πρωταθλητή, δίχως υποβιβασμό! Το τερμάτισαν είπατε; Δεν είμαστε 100% σίγουροι, γιατί κάποια στιγμή θα ξανασυνεδριάσουν και πού ξέρετε, μπορεί να αναδείξουν και πρωταθλητή στην τοξοβολία, ή να φέρουν στην Α1 από τα τοπικά τον Πανελλήνιο. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από το να συμφωνούν. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες, που δεν πρέπει να χαλούν μια υπέροχη ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, αναδείχθηκε πρωταθλητής; Γιατί αλήθεια; Ακόμα κι αν τερμάτιζε πρώτος στην κανονική περίοδο (κανείς δεν το αμφισβητεί), ποιος ξέρει τι θα γίνονταν στα πλέι οφ; Αλλά κι εκεί να συμφωνήσουμε ότι έχοντας καλύτερη ομάδα, θα πήγαινε ως το τέλος. Πώς γίνεται να επικυρώσεις μια βαθμολογία μέχρι τη μέση;

Πώς είναι δυνατόν να αναδειχθεί πρωταθλητής ο πρώτος, αλλά να μην πέσουν οι δύο τελευταίοι, τη στιγμή που το πρωτάθλημα τελειώνει τη στιγμή της διακοπής; Ναι, υπήρχαν παιχνίδια, που θα μπορούσαν να πάρουν Άρης και ΠΑΟΚ και να σωθούν σε βάρος άλλων, μπορούσαν και να πέσουν. Όσο δυνατόν ήταν να σωθούν οι δύο της Θεσσαλονίκης, άλλο τόσο πιθανό ήταν να πάρει τον τίτλο η ΑΕΚ, ή ο Προμηθέας.

Όπως αντιλαμβάνεστε η σημερινή απόφαση δείχνει κάτι ξεκάθαρα: Στην Basket League, οι παράγοντες ΔΕΝ θέλουν τον Ολυμπιακό. Το δείχνουν με κάθε τρόπο, του λένε «καλά κάνεις κι έφυγες», καθώς τίποτα δεν έχει αλλάξει. Και πραγματικά, η άποψή μου είναι ότι ο Παναθηναϊκός ΔΙΚΑΙΩΣ αναδεικνύεται πρωταθλητής, αν κι εφόσον υποβιβαστούν Άρης και ΠΑΟΚ. Διαφορετικά δεν πέφτει κανείς και δεν παίρνει κανείς τίτλο. Ό,τι διαφορετικό είναι μεθόδευση.

Έχουμε πλέον το φαινόμενο να παίζεται το πρωτάθλημα, βάσει των ισορροπιών και της δυναμικής μέσα στο Συμβούλιο κι όχι στα γήπεδα. Αυτό δεν είναι μπάσκετ, αυτό δεν είναι αθλητισμός, αυτό δεν είναι αρχή για να ξεκινήσει να αλλάζει η εικόνα. Από τη μια κάνουν λόγο για αυστηροποίηση κι από την άλλη προσαρμόζουν στα μέτρα τους το πρωτάθλημα, τον πρωταθλητή, σώζουν όποιον θέλουν, το μόνο που δεν έκαναν ήταν να ρίξουν όποιον ήθελαν.

Πραγματικά περιμένουμε έναν απ’ όλους που συνυπέγραψαν αυτή την απόφαση, να μας εξηγήσει πώς γίνεται ηθικά και νομικά να ισχύσει η μισή βαθμολογία; Πώς γίνεται να τελειώνει το πρωτάθλημα προς τα πάνω και να μένει κενό προς τα κάτω; Πώς μπαίνει στο ισόγειο «παύλα» και στο ρετιρέ «θαυμαστικό»; Μιλάμε για τη χειρότερη απόφαση από καταβολής ΕΣΑΚΕ.

Αντί επιλόγου: Αν ο Ολυμπιακός επιστρέψει σε αυτόν τον ΕΣΑΚΕ θα είναι υπόλογος στην ιστορία του. Και δεν μιλάω για φέτος μόνο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ