Πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος

Συνεδρίαση παρωδία, με προαποφασισμένη από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο διαδικασία. Τελικά ένας είναι ο πρόεδρος σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ.

Πώς το είχε γράψει ο ποιητής; Όλοι οι πόλεμοι γίνονται για ένα άδειο πουκάμισο, για μια ωραία Ελένη (και χρόνια της πολλά, μέρα που είναι). Έτσι και με τον ΕΣΑΚΕ έγινε ο κακός χαμός. Η ψηφοφορία, που δεν ήταν ψηφοφορία, η οποία ήταν ομόφωνη, αλλά ο Παναθηναϊκός ψήφισε λευκό κι η ΑΕΚ, που φώναζε για συνέχιση του πρωταθλήματος, επισήμως δεν ψήφισε. Μα πού τα σκέφτονται όλα αυτά; Κι αλήθεια, γιατί τόσος κόπος;

Παρακολουθήστε λίγο τα γεγονότα: Μαζεύτηκαν τόσοι σοβαροί άνθρωποι, στον ίδιο χώρο. Πήραν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, τρομάξαμε να τους γνωρίσουμε από τις φωτογραφίες, λόγω των υποχρεωτικών μασκών, έφαγαν ώρες από τον πολύτιμο χρόνο τους, για να κάνουν τι; Να επιβεβαιώσουν όσα είπε εδώ και μέρες ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, στην τελευταία (για την ώρα) δημόσια εμφάνισή του.

Είχε πει ο πρόεδρος της ΕΟΚ ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλητής, κάτι που ουδέποτε (μέχρι εκείνη τη στιγμή) είχε τεθεί στο τραπέζι. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να μην πολυενδιαφέρεται. Και είπε, φυσικά, ότι είναι άδικο να πέσουν Άρης και ΠΑΟΚ, γιατί με τα παιχνίδια που απέμεναν μπορούσαν να σωθούν. Λες και δεν μπορούσε η ΑΕΚ, ή ο Προμηθέας να διεκδικήσει τον τίτλο στους τελικούς των πλέι οφ.

Ακόμα και παιδιά προσχολικής ηλικίας γνωρίζουν ότι μπορεί τυπικά να είναι πρόεδρος στον ΕΣΑΚΕ ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος σε όλο αυτό τον χαμό έχει φιλική συμμετοχή, όμως ουσιαστικός πρόεδρος είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αυτός αποφασίζει, αυτός… παραγγέλνει κι οι άλλοι εκτελούν. Κι επειδή, αν και πλέον έχω φτάσει σε ηλικία, που δεν αποδέχεται εύκολα την πνευματική πολυγενεσία και την αυθεντία, δεν μπορώ να συμφωνήσω ότι απλά ήταν καλή η πρόταση του προέδρου και πέρασε.

Θα το υποστήριζα χωρίς δισταγμό, υπό δύο προϋποθέσεις:
– Να ήταν όντως καλή, αλλά πώς γίνεται να δέχεσαι τον μισό βαθμολογικό πίνακα και να απορρίπτεις τον άλλο μισό, πώς γίνεται να αποδέχεσαι ότι δικαιωματικά κάποιος (δεν έχει σημασία ποιος) ήταν πρώτος, αλλά κανείς δεν ήταν τελευταίος; Είναι μια πρόταση, η οποία προκαλεί γέλιο, αν κι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να γελάμε.
– Να είχαν αρνηθεί μια φορά (μόνο μία) στον ΕΣΑΚΕ να κάνουν ό,τι προστάζει ο Βασιλακόπουλος.

Είναι ξεκάθαρο ότι η λίγκα διοικείται από την ηγετική ομάδα της ΕΟΚ. Γι’ αυτό, άλλωστε, έπρεπε να πέσει ο τελευταίος πραγματικός της πρόεδρος, ο Γιώργος Χαλβατζάκης. Για να μπορεί να διοικεί, δίχως να δίνει εξηγήσεις, ο Βασιλακόπουλος.

Αντί επιλόγου: Για όσους ακόμα έχουν αμφιβολίες, πώς είναι δυνατόν από τη μια να μιλάνε στον ΕΣΑΚΕ για κριτήρια και μείωση ομάδων κι από την άλλη να δέχονται την άνοδο δύο, άρα να υπάρχουν 16 ομάδες; Δυστυχώς, οι μάσκες έπεσαν. Όχι πως κάλυπταν κάτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ