Το 13-1 είναι η θηλιά που σφίγγει στον λαιμό του ΕΣΑΚΕ

Το 13-1 είναι η θηλιά που σφίγγει στον λαιμό του ΕΣΑΚΕ

Μετά το Ρέθυμνο (επισήμως) κι ο Ήφαιστος αποχωρεί από την Basket League. Μόνα τους τα σωματεία φόρεσαν τη θηλιά, υπογράφοντας…

Πώς το έλεγε ο Διονύσης Σαββόπουλος; «Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κανένας βράχος;». Κάπως έτσι συμβαίνει στον ΕΣΑΚΕ με την Basket League να… καταρρέει και τις ομάδες να τραβούν μόνες τους την πρίζα (μετά το Ρέθυμνο ήρθε η αποχώρηση του Ήφαιστου), διακόπτοντας τη μηχανική υποστήριξη, αποδεχόμενες ότι η συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα είναι απρόσφορο μέσο, ή δαπανηρό χόμπι. Και μπορεί πολλοί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα πάνω από το χυμένο γάλα, όμως η αλήθεια είναι πως τα σωματεία μόνα τους έβαλαν τη θηλιά στον λαιμό τους. Και μάλιστα με 13-1 ψήφους…

Θα διαβάσετε πολλά άρθρα γύρω από την καταστροφή του ελληνικού μπάσκετ, πως πλέον πιάσαμε πάτο, ότι το εθνικό μας σπορ βιώνει την πιο δύσκολη περίοδό του. Τι μας λέτε; Καλώς ήλθατε στον κόσμο μας, γιατί την κόλαση που τώρα βλέπετε μπροστά σας, εμείς τη βιώναμε χρόνια. Κι όταν λέω «εμείς» περιλαμβάνω τους λίγους (ελάχιστους), που εναντιώθηκαν στο σύστημα Βασιλακόπουλου, (προ)βλέποντας τον Αρμαγεδδώνα, που έρχονταν. Μόνο που τότε, όλες οι… κλαίουσες Μαγδαληνές, ένιωθαν καλά στην τοποθεσία «μπασκετικό συννεφάκι, πάνω από την Ελλάδα».

– Κανείς δεν εναντιώθηκε όταν ο ΠΣΑΚ από δυναμικός σύνδεσμος διεκδίκησης δικαιωμάτων των παικτών, μετατράπηκε σε φυσιολατρικό σύλλογο τσαγιού.

– Κανείς δεν εναντιώθηκε όταν ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, κι η διοίκησή του ετσιθελικά αντικαταστάθηκε από ημέτερους, οι οποίοι είπαν «ναι» σε όλα, όσα πρότεινε η ΕΟΚ, για «κούρεμα» των χρεών και δόσεις… Κωτσόβολου.

– Κανείς δεν εναντιώθηκε όταν ο ΕΣΑΚΕ από μισητός για τον Βασιλακόπουλο εχθρός, έγινε υποχείριο. Και, βέβαια, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έπαψε να εναντιώνεται στα «θέλω» του προέδρου της ΕΟΚ. Δύο διαφορετικοί οργανισμοί, μια… κεντρική διοίκηση.

– Κανείς δεν εναντιώθηκε στην… αγροτική πολιτική των 100+ διαιτητών, κανείς δεν άκουσε τίποτα για τους ορισμούς, για την ΚΕΔ/ΕΟΚ, για τις διώξεις των διαιτητών της Ευρωλίγκας, για το πανηγύρι στον χώρο της διαιτησίας.

Όταν ο Ολυμπιακός αποχώρησε, φωνάζαμε ότι το #mexritelous ήταν μονόδρομος για να αλλάξουν πράγματα, αλλά η απάντηση ήταν 13-1. Μα δεν ήταν μέρος του 13 ο κ. Ζομπανάκης, δεν ψήφισε ο κ. Μπούμπουρας; Τώρα, «απολαμβάνουν» τους καρπούς των επιλογών τους. Όχι γιατί δεν συμφώνησαν με την «ερυθρόλευκη» πρόταση, αλλά γιατί δεν άρπαξαν την ευκαιρία να αλλάξουν δομές κι όχι να προχωρήσουν ομόφωνα στην αλλαγή των κουρτινών στα γραφεία, ή στην αντικατάσταση της μάρκας των αναψυκτικών, που καταναλώνουν στις συνεδριάσεις τους.

Είχαν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία, αλλά προτίμησαν να παραμείνουν πιστοί στον Βασιλακόπουλο. Η κατάρρευση ήρθε πριν την επικείμενη πτώση του υπερήλικα προέδρου, στον οποίο και πάλι οι αυλικοί θέλησαν να πιστώσουν την επιτυχία του ’87, ένεκα της χθεσινής επετείου. Ανθρώπινα στεναχωριέμαι που μια οικογένεια εξαιρετικών ανθρώπων φεύγει από τον χώρο, όμως ως επαγγελματίας δεν μπορώ να πω ότι θα καταγραφεί ως ιδιαίτερη η προσπάθειά τους. Πολλά χρήματα, δίχως αποτέλεσμα και ουσία. Γιατί δεν φτάνει μόνο να πληρώνεις, πρέπει και να κάνεις τις σωστές επιλογές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ