ΑΕΚ – Σαραγόσα 99-75: Τα… πολυβόλα με τα κίτρινα

ΑΕΚ – Σαραγόσα 99-75: Τα… πολυβόλα με τα κίτρινα

Ράις και Λάνγκρορντ κυκλοφορούσαν και... οπλοφορούσαν, σημείωσαν από 18 πόντους και η ΑΕΚ που είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έκανε περίπατο απέναντι στη Σαραγόσα και την Κυριακή στις 20:00 διεκδικεί στον τελικό με την Μπούργος το δεύτερο Basketball Champions League στην ιστορία της.

Εκπληκτικό μπάσκετ, απίστευτος ρυθμός και ένα… κονσέρτο για πολυβόλα. Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με το εντυπωσιακό 99-75 της Σαραγόσα στον δεύτερο ημιτελικό του Basketball Champions League και το βράδυ της Κυριακής στις 20:00 έχει ένα ακόμα 40λεπτο, αυτό απέναντι στην Μπούργος, για να κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Basketball Champions League.

Ράις και Λάνγκφορντ πήραν από το χέρι την Ένωση και σαν… έφηβοι την οδήγησαν στη νίκη, πετυχαίνοντας από 18 πόντους ο καθένας. Άλλοι τέσσερις παίκτες (Χρυσικόπουλος, Λοτζέσκι, Μορέιρα, Ρογκαβόπουλος) σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ τον δρόμο προς το καλάθι βρήκαν οι 11 από τους 12 παίκτες που πάτησαν στο παρκέ. 13/28 τρίποντα και 25/38 δίποντα για του παίκτες της Ένωσης που έβλεπαν το καλάθι σαν… βαρέλι και αν δεν πατούσαν… φρένο θα ξεπερνούσαν κατά πολύ τους 100 πόντους.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε, πάτησε το πόδι στο γκάζι με το ξεκίνημα και δεν το σήκωσε ποτέ από εκεί. Οι παίκτες της Ένωσης προηγήθηκαν με 12-0 στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, με την Σαραγόσα απλά να… παρακολουθεί και να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι Ισπανοί μείωσαν προς στιγμή σε 12-8 (5’), αλλά Λάνγκφορντ και Ρογκαβόπουλος έφτασαν τη διαφορά και πάλι στους δέκα (18-8), με την ΑΕΚ να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο στο συν 11 (26-15).

Με τον Λοτζέσκι να… πυροβολεί και με δύο τρίποντα να στέλνει τη διαφορά στους 17, η ΑΕΚ συνέχισε στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου να είναι συνεχώς μπροστά με διαφορά ασφαλείας. Η διαφορά έφτασε στους 19 (42-23) στο 15′ και το ημίχρονο έκλεισε στο συν 21 (53-32).

Το δεύτερο μέρος του ημιτελικού ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ράις και Λάνγκφορντ εκτελούσαν από παντού, Ζήσης και Ματσιούλις ήταν απολαυστικοί, η ΑΕΚ έπαιξε μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου και δέκα λεπτά πριν το τέλος ήταν μπροστά με 26 πόντους (83-57).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι κιτρινόμαυροι έκαναν… συντήρηση εν όψει του τελικού της Κυριακής, με το τελικό 99-75 να είναι μάλλον… τιμητικό για τη Σαραγόσα και την ΑΕΚ να έχει πλέον ένα ματς απέναντι στην Μπούργος προκειμένου να κατακτήσει για δεύτερη φορά το Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 53-32, 83-57, 99-75.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ