Πετρόλ Ολιμπίγια – ΑΕΚ 71-80

Πετρόλ Ολιμπίγια – ΑΕΚ 71-80

Η ΑΕΚ μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο, σοβαρεύτηκε στο δεύτερο μέρος και με σούπερ Χάντερ και Γκριν επιβλήθηκε με 80-71 της Πετρόλ Ολιμπίγια και κράτησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης της στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο με πολλά λάθη, η ΑΕΚ σοβαρεύτηκε και πάτησε γκάζι νικώντας τελικά την Πετρόλ Ολιμπίγια με 71-80. Έτσι κρατάει την τύχη στα χέρια της και ε νίκη στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων προκρίνεται στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Το ματς ήταν εκ προοιμίου μονόπλευρο για την Ένωση. Και αυτό γιατί ήθελε 2/2 νίκες με Πετρόλ Ολιμπιγια και Μπαϊρόιτ για να περάσει στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Το πρώτο βήμα έγινε τελικά, αν και πιο δύσκολα από ότι φαντάζονταν οι ιθύνοντες της Ένωσης.

Για αυτό φταίνε τα πολλά λάθη της ΑΕΚ που έφτασαν τα 22(!!) και δεν άφησαν τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα να ανοίξουν τη διαφορά νωρίς. Μάλιστα το σκορ στο ημίχρονο έδειχνε στο φωτεινό πίνακα 36-33 υπέρ των Σλοβένων. Το ματς ήταν σφιχτό μέχρι και τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, κυρίως λόγω των Χρόβατ και Όλιβερ που έδιναν λύσεις επιθετικά.

Όμως η ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη το μπόνους βολών από το 3’ του τρίτου δεκαλέπτου, βρήκαν σκορ από τη γραμμή της φιλανθρωπίας. Χαρακτηριστικό είναι πως σε όλο το ματς εκτέλεσαν 36 βολές οι κιτρινόμαυροι. Όμως εκτός από τις βολές, η Βασίλισσα είχε σε εξαιρετική μέρα τον Βινς Χάντερ που έκανε θραύση κάτω από τα δυο καλάθια, πολύ καλό τον Μάικ Γκριν και καταλυτικό τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Κάπως έτσι στο τέταρτο δεκάλεπτο άνοιξε τη διαφορά σε σταθερά διψήφιο νούμερο και με ένα επί μέρους 23-17 πήραν τελικά τη νίκη.

Η ΑΕΚ νίκησε την Ολιμπίγια (Ολίμπια Λουμπλιάνα) με 80-71 και πλέον πάει στο τελευταίο ματς με την Μπαϊρόιτ, το οποίο αποκτά πλέον χαρακτήρα τελικού.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ