ΑΕΚ – Νίμπουρκ 88-98

ΑΕΚ – Νίμπουρκ 88-98

«Βουνό» θα πρέπει να ανέβει η ΑΕΚ στον επαναληπτικό της Τσεχίας την άλλη εβδομάδα καθώς στο πρώτο ματς για τους «16» του Champions League, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τη Νίμπουρκ με 88-98.

Δύσκολα τα πράγματα όσον αφορά την πρόκριση της ΑΕΚ στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League, μετά το πρώτο ματς με τη Νίμπουρκ. Με την Ενωση να παίζει κάκιστη άμυνα και να δέχεται 98 πόντους από τους Τσέχους στο Νίκος Γκάλης (88-98), το έργο της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα σε μία εβδομάδα (14/3, 19:30) επί τσεχικού εδάφους, θα είναι πολύ δύσκολο.

Θυμηθείτε εδώ το play by play της αναμέτρησης

Ρέι και Ντέιβις με 30 και 20 πόντους αντίστοιχα, «σκότωσαν» την ελληνική ομάδα, ενώ αξίζει να σταθούμε σε δύο στατιστικά στοιχεία. Την απίστευτη ευστοχία των Τσέχων στα δίποντα με 32/44 (72,7%), αλλά και οι 22 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες τους.

Η ΑΕΚ πλήρωσε και πάλι το μονόπλευρο την κακή αμυντική λειτουργία της και εν πολλοίς κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά στους 10, λόγω του επιθετικού ταλέντου που διαθέτουν κάποιοι παίκτες της, όπως ο Χάρις, ο Τζέιμς, ο Πάντερ και ο Γκριν. Αυτοί κυρίως, κατάφεραν να δώσουν στην Ενωση 27 πόντους από βολές (σε 36 προσπάθειες) και έτσι να μην επιτρέψουν το προβάδισμα της Νίμπουρκ να ξεφύγει πάνω από τους 15 πόντους. Κάτι που έγινε σε αρκετά σημεία του ματς.

Από το 10-2 στην απόλυτη καθίζηση!
Ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησε η ΑΕΚ. Στα πρώτα 4,5 λεπτά, η ομάδα του Σάκοτα έπιασε από το… λαιμό τους Τσέχους. Εβγαλε ωραίες συνεργασίες, έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με ηγέτη τον Χάντερ ξέφυγε με 10-2 και 12-4 στο 5:30!

Κάπου εκεί όμως το ματς ήρθε… τούμπα!
Οι Τσέχοι αντέδρασαν με εντυπωσιακό τρόπο, καταφέρνοντας να εκμεταλλευτούν όλες τις αδυναμίες της ΑΕΚ. Πρώτα από όλα «έκοψαν» τη δημιουργία της Ενωσης, που έτσι κι αλλιώς στα περισσότερα ματς βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, αφού οι κίτρινοι έχουν παίκτες που δημιουργούν κυρίως για τον εαυτό τους. Δεύτερον χτύπησαν σε όλα τα μις ματς και τρίτο χτύπησαν στο ανοικτό γήπεδο, εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές των γηπεδούχων.

Ντέβις, Ρέι και Μπόχατσικ φόρτωναν συνεχώς το καλάθι της ΑΕΚ σε όλο το πρώτο μέρος με το ματς να έρχεται τούμπα! Χωρίς να το καταλάβει η Ενωση, η Νίμπουρκ έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 14-21, ενώ ξέφυγε ακόμη και με 19 πόντους, όταν ένα λεπτό πριν το ημίχρονο το φωτεινό ταμπλό έγραψε το απίστευτο 27-46!

Η ομάδα του Σάκοτα βγήκε εντελώς εκτός κλίματος επιθετικά και πάλι καλά που κατάφερε να πάει πολλαπλάσιες φορές στις βολές (12/19, έναντι μόλις 1/4 των φιλοξενούμενων), αλλιώς το σκορ στην ανάπαυλα θα ήταν ακόμη χειρότερο από το -16 στο οποίο διαμορφώθηκε (30-46).

Βρήκε ρυθμό στην επίθεση, αλλά πίσω…
Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ήταν «φωτιά» στην επίθεση. Εστω κι αν πάλι δεν είχε δημιουργία, Χάρις, Γκριν και Τζέιμς την οδήγησαν στο να πετύχει 27 ολόκληρους πόντους. Ωστόσο η διαφορά διατηρήθηκε και πάλι σε διψήφια επίπεδα για τους Τσέχους. Κι αυτό καθώς και εκείνοι έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι της ελληνικής ομάδας.

Ο Ρέι ήταν ασταμάτητος ενώ και άλλοι παίκτες των Τσέχων έδιναν λύσεις, με το προβάδισμα της Νίμπουρκ να πηγαίνει στο 51-67, πριν η ΑΕΚ το κατεβάσει στο +12 (57-69) στο τέλος του δεκαλέπτο.

Η ΑΕΚ συνέχισε και στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου να κάνει τα ίδια. Από τη μια να εκδηλώνει τις επιθέσεις της κυρίως με ατομικές ενέργειες (Τζέιμς, Χάρις και Γκριν) και από την άλλη να δέχεται εύκολα καλάθια. Με 7 λεπτά για τη λήξη το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 63-80, με την ΑΕΚ πάντως να καταφέρνει στο τέλος να μειώσει στο… κολακευτικό -10. μέσα από πιεστική άμυνα.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 30-46, 57-69, 88-98

Περισσότερα σε λίγο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ