Σάκοτα : «Πρώτη η νίκη, μετά η διαφορά»

Σάκοτα : «Πρώτη η νίκη, μετά η διαφορά»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα έθεσε τη νίκη ως πρωταρχικό στόχο στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Στρασμπούρ (28/3, 19:30) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως η διαφορά δεν παίζει μεγάλο ρόλο.

Η νίκη και όχι η διαφορά θα είναι το βασικό ζητούμενο για την ΑΕΚ στο παιχνίδι κόντρα στην Στρασμπούρ (28/3, 19:30) για τα προημιτελικά του Βasketball Champions League, όπως τόνισε ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο έμπειρος προπονητής στις δηλώσεις του ενόψει του πρώτου αγώνα τον δύο ομάδων στο κλειστό του ΟΑΚΑ υπογράμμισε πως δεν τον ενδιαφέρει να δει το καλύτερο παιχνίδι από την ομάδα του, αλλά το πιο έξυπνο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκοτα

Για το αν περιμένει διαφορετική τη Στρασμπούρ: «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αλλαγές. Έχουν κάνει μια μεταγραφή, αλλά ο Πιετρούς δεν θα παίξει με εμάς. Σε εμάς υπάρχουν αλλαγές γιατί έχουμε προσθήκες. Έχουμε 3 νέους παίκτες πιο έτοιμους».

Για τα προηγούμενα ματς με τη Στρασμπούρ: «Η μεγαλύτερη ζημιά που μας έκαναν ήταν στα γκαρντ. Παίζουν με 3 γκαρντ. Ο Ράιτ καλύπτει τα μειονεκτήματα που έχει και με 3 γκαρντ έχει πλεονέκτημα στο ανοιχτό γήπεδο και στο τρέξιμο. Είχαμε προβλήματα με τη Νίμπουρκ και με ομάδες με οργανωμένο τρανζίσιον. Όταν μιλάμε για την επίθεση, αυτό που θα ήθελα να μην βλέπω είναι το μειονέκτημα στην άμυνα να μην γίνει πλεονέκτημα γι’ αυτούς με τα τρία γκαρντ. Αν είμαστε πιο προσεκτικοί, θα έχουμε πλεονέκτημα κοντά στο καλάθι».

Για την επιστροφή του Σάκοτα και την παρουσία του κόσμου: «Η αλήθεια είναι πως ο Ντούσαν γύρισε, αλλά δεν προπονήθηκε για 12 μέρες. Είναι έμπειρος και θα μας βοηθήσει. Θέλουμε να βλέπουμε περισσότερο κόσμο, αλλά όταν τον έχουμε εντυπωσιάζονται και οι αντίπαλοι. Τρανό παράδειγμα η Νίμπουρκ».

Για την αντίδραση που βγάζει η ομάδα στα δύσκολα: «Έχουμε κάνει κάποια καλά παιχνίδια, όπως ο τελικός Κυπέλλου. Δεν μπορούμε να βρούμε ισορροπία σε κάθε θέση, οπότε για να είμαι ειλικρινής δεν θέλω να δω το καλύτερο παιχνίδι, αλλά ένα έξυπνο παιχνίδι. Δεν συμφωνώ με το σύστημα. Θα ήθελα ένα σύστημα με best of 3 σειρές. Τώρα έχουμε το πρώτο ημίχρονο της σειράς».

Για την καλύτερη δυνατή διαφορά ενόψει επαναληπτικού: «Όλοι εμείς όταν παίζουμε, πάμε για τη νίκη. Κόντρα στο Λαύριο χάσαμε διαφορά 24 πόντων. Η διαφορά έρχεται και φεύγει μέσα σε λεπτά. Στο Νίμπουρκ λέγαμε πως στόχος ήταν η νίκη και η διαφορά θα ερχόταν. Σκεφτόμαστε τη νίκη. Δεν ξέρεις αν σε βολεύει κάποια διαφορά. Η νίκη είναι νίκη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ