Προσέγγιση Παναθηναϊκού από την FIBA προανήγγειλε ο Κομνηνός

Προσέγγιση Παναθηναϊκού από την FIBA προανήγγειλε ο Κομνηνός

Ο Πατρίκ Κομνηνός, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στην επικείμενη προσέγγιση του Παναθηναϊκού από την FIBA για να αγωνιστεί στο επόμενο Basketball Champions League.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FIBA Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, αποκάλυψε τον δίαυλο επικοινωνίας της διοργανώτριας αρχής με τον Παναθηναϊκό όπως και τις επαφές που ήδη έγιναν (αλλά και τις επικείμενες), για να αγωνιστούν οι πράσινοι από του χρρόνου στην εν λόγω διοργάνωση.

Διαβάστε τι δήλωσε στο ΣΠΟΡ FM 94.6 και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» ο Έλληνας παράγοντας:

«Δεν προτρέχω στο μέλλον. Όλες οι ομάδες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να αγωνιστούν στο Champions League αντιμετωπίζονται από εμάς με τον τρόπο των συζητήσεων. Υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Παναθηναϊκός φυσικά θα αντιμετωπιστεί όπως αρμόζει σε μια από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες ομάδες της Ευρώπης.

Παράλληλα με την πρόθεση του Παναθηναϊκού να εξετάσει την προοπτική του να αγωνιστεί στη διοργάνωση, υπάρχουν κι άλλες ομάδες που τους έχουμε ξεκαθαρίσει ότι από τη στιγμή που θα εξασφαλίζουν θέσεις στα πρωταθλήματά τους, μπορούν να παίζουν στην Ευρώπη.

Με τον Παναθηναϊκό έχουν γίνει αρχικές συζητήσεις. Και αυτή τη βδομάδα που βρίσκομαι εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε. Είναι σημαντική ευκαιρία για να εξετάσουμε από κοινού την προοπτική να αγωνιστεί στη διοργάνωση.

Δεν θα υπάρξει κάτι διαφορετικό για τον Παναθηναϊκό από ό,τι προσφέρουμε στις άλλες ομάδες. Οι αξίες του Champions League είναι δεδομένες και τις ξέρουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο δέλεαρ γιατί δεν είναι της λογικής μας».

Επίσης ο Έλληνας παράγοντας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη διοργάνωση του Basketball Champions League, το Final 4 του ΟΑΚΑ, την πιθανότητα συνεργασίας με την Εuroleague, αλλά και το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και των ελληνικών ομάδων:

Για την εξέλιξη της διοργάνωσης: «Ως σημείο αναφοράς έχουμε τις ομάδες μας. Όσες ομάδες είχαν την επιλογή να αγωνιστούν στη διοργάνωση, επέστρεψαν. Έχουμε θετικά ακούσματα από αυτές. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι είναι μια καινούρια διοργάνωση. Για εμάς προέχει η διασφάλιση Εθνικών πρωταθλημάτων και των Εθνικών ομάδων. Εμείς θέλουμε να τερματίσουν σε υψηλές θέσεις στα πρωταθλήματά τους. Μέχρι τώρα έχουμε θετικές αντιδράσεις από τις ομάδες. Κι αυτό είναι το καλύτερο μήνυμα για εμάς».

Για το μπάσκετ ως άθλημα: «Το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει συγκεκριμένες αρχές, συγκεκριμένες αξίες. Να ανταμείβονται τα αποτελέσματα στα παρκέ. Να προκρίνονται με βάση τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Μετά έρχεται η εμπορική αξιοποίηση. Για εμάς τα πιο σημαντικά είναι η παραγωγή παικτών και η προσέλκυση νέων φιλάθλων».

Για τους φιλάθλους και τις χορηγίες: «Συνεχώς αυξάνονται οι φίλαθλοι που παρακολουθούν το Champions League. Εμείς έχουμε δώσει βαρύτητα στα social media κι αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 1,5 εκατομμύριο followers στο Facebook. Την ίδια στιγμή που η Euroleague έχει 650 χιλιάδες. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια εκεί. Είχαμε ομάδες από 15 διαφορετικές χώρες κι αυτό ίσως έπαιξε ρόλο».

Για το αν θα μπει στη λογική συμβολαίων το Champions League: «Δεν θα μπούμε στη λογική των συμβολαίων. Θέλουμε όλες οι ομάδες να έχουν πρόσβαση στο Champions League. Ακούσαμε τις ανάγκες των ομάδων που είχαν μείνει σιωπηρές για αρκετό καιρό. Θέλουν άλλο μοντέλο διοίκησης. Σκέφτονται ότι είναι πιο δίκαιο να πάρουν το εγχώριο πρωτάθλημά τους και να παίξουν στην Ευρώπη. Όλο και περισσότερες ομάδες το αντιλαμβάνονται. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε σε αυτό. Είναι στην ίδια λογική με εμάς. Είχαμε συνολικά 32 ομάδες. Έτσι ξεκίνησε και η Euroleague».

Για τη διοργάνωση του Final-4: «Για εμάς το Final-4 είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Να δείξουμε σε όλη την μπασκετική Ευρώπη την τεχνογνωσία και τις ικανότητές μας για να διοργανώσουμε αυτή τη διοργάνωση. Μαζί με την ΑΕΚ, την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ έχουμε βάλει στόχο να γίνει μια γιορτή. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όλους τους φιλάθλους. Άλλαξε πάρα πολύ το ΟΑΚΑ. Έχει βάλει τα καλά του. Θα έχουμε ειδικό φωτισμό και έναν κύβο από ΝΒΑ στο κέντρο του γηπέδου. Επίσης, θα έχουμε καλεσμένους και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Αν όλα πάνε καλά, θα τιμήσουμε και την πρωταθλήτρια ομάδα της ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο. Θα είναι μια πραγματική γιορτή για όλους τους φιλάθλους».

Για την επόμενη μέρα του μπάσκετ: «Βλέπουμε ότι το μπάσκετ έχει τεράστια απήχηση στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η ΑΕΚ είναι ομάδες με ηχηρό γκελ. Γενικά είναι μια καλή περίοδος στο ελληνικό μπάσκετ. Οι ελληνικές ομάδες πάνε καλά στην Ευρώπη και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουν θετική εικόνα».

Για το πόσοι φίλαθλοι θα έρθουν από τις άλλες ομάδες: «Δεν θα έχουμε πολύ κόσμο από τις άλλες ομάδες. Κυρίως θα είναι γεμάτο από Έλληνες φιλάθλους που αγαπούν το μπάσκετ. Για τα δύο παιχνίδια της Παρασκευής και της Κυριακής θα είναι γεμάτο για να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνουν όλοι οι φορείς».

Για τα σχέδια της επόμενης ημέρας και τη φόρμουλα συνεργασίας με την Euroleague: «Οι διεργασίες μας έχουν πάντα σκοπό να βελτιωνόμαστε. Αυτοσκοπός μας είναι αυτός. Έχουμε το ίδιο μοντέλο, τις ίδιες αρχές και σιγά-σιγά θα μπορούμε να παρουσιάσουμε αυτή την πρότασή μας. Η φιλοσοφία της Euroleague και της FIBA είναι διαφορετική. Ο καθένας τις υπηρετεί όπως εκείνος νομίζει ότι είναι ορθό. Η Euroleague έχει ως στόχο τη διανομή εσόδων στις 11 ομάδες, στο κλειστό κλαμπ. Εμείς θέλουμε να προάγουμε τα Εθνικά πρωταθλήματα. Να επιβραβευτεί αυτή η προσπάθειά τους μέσα από έναν τίτλο, ενώ η Euroleague έρχεται να καπελώσει τα Εθνικά πρωταθλήματα. Το μπάσκετ έχει πολλές διαστάσεις. Κάθε ομάδα έχει πολλές υποχρεώσεις. Σκοπός μας είναι να ενισχύουμε τα Εθνικά πρωταθλήματα. Είναι δύσκολο να βρεθεί λύση. Υπάρχουν αρκετά κοινά, αλλά υπάρχουν και διαφορές στη φιλοσοφία. Αν συμφωνήσουμε το μπάσκετ θα πάει καλύτερα. Η εμπορική του πίτα θα μεγαλώσει σίγουρα. Όχι μόνο για τις 11 ομάδες που προσπαθούν να κερδίσουν, αλλά για όλες τις ομάδες».

Για τις προοπτικές συνεργασίας της FIBA Europe με τη FIBA World: «Αγγίζετε ένα σωστό σημείο. Υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το ΝΒΑ, το οποίο είναι θεσμικός συνεργάτης της FIBA. Θέλουμε να υπάρχει ένας θεσμικός φορέας συνεργασίας. Σε πρώτη φάση συζητάμε να αγωνιστεί ο πρωταθλητής του Champions League με τον πρωταθλητή G League. Όσο πιο πολύ βελτιωνόμαστε, τόσο πιο κοντά θα ερχόμαστε με το ΝΒΑ. Η FIBA έχει πολλά να προσφέρει. Έχουμε αυτή την προοπτική. Πριν από μερικές ημέρες συναντηθήκαμε με τη FIBA της Νοτίου Αμερικής που διοργανώνει ένα αντίστοιχο Champions League. Θέλουμε να ενώσουμε τις κοινές αξίες, με γνώμονα την ανάπτυξη του μπάσκετ παγκοσμίως».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ