Κομνηνός : «Εχουμε ήδη μιλήσει με τον ΠΑΟ και θα συνεχίσουμε»

Κομνηνός : «Εχουμε ήδη μιλήσει με τον ΠΑΟ και θα συνεχίσουμε»

Ο διευθύνων σύμβουλος του Basketball Champions League, Πάτρικ Κομνηνός, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο παρουσίας του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση και τόνισε ότι έχουν γίνει οι αρχικές συζητήσεις, ενώ θα υπάρξει νέος κύκλος επαφών.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε διαδικασία προσχώρησης στη FIBA και συμμετοχής στο Basketball Champions League, έπειτα και από την αποστολή της επιστολής των δέκα ομάδων της Ευρωλίγκας.

Οι «δέκα» ζητούν την αποπομπή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την Ευρωλίγκα, μέχρι να αλλάξει τη συμπεριφορά του, αλλά την παραμονή του Παναθηναϊκού στη λίγκα.

Ο γενικός διευθυντής του Τσάμπιονς Λιγκ Πατρίκ Κομνηνός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το Φάιναλ φορ που ξεκινά αύριο ρωτήθηκε βέβαια για το «φλερτ» Παναθηναϊκού και ΦΙΜΠΑ.

«Μετά και την πρόθεση του Παναθηναϊκού να εξετάσει το ενδεχόμενο ανοίξαμε διάλογο με ανθρώπους της ομάδας. Οποιαδήποτε προοπτική αφορά ένα ολόκληρο πλαίσιο.

Το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού είναι τεράστιο. Είναι μία κορυφαία ομάδα και έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η διαδικασία είναι ίδια όσον αφορά τη δόμηση του Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχιστούν οι συζητήσεις σε πολιτικό επίπεδο για να εξεταστεί πιο προσεκτικά η προοπτική.

Μας χαροποιεί που μια τέτοια ομάδα έχει τέτοια θέληση και εμείς συντασσόμαστε με την βούληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός όταν η συζήτηση οδηγήσει κάπου» είπε χαρακτηριστικά

Απαντώντας στο αν θα αλλάξει κάτι με την προσθήκη των «πρασίνων» στη διοργάνωση, ο Πάτρικ Κομνηνός είπε: «Δεν θα αλλάξει ούτε η στρατηγική ούτε η πρόσβαση των ομάδων στη διοργάνωση. Δύο ομάδες στην κανονική περίοδο και μια στον γ προκριματικό. Αυτό είναι το μίνιμουμ για την Ελλάδα.

Μόνο βελτιωτικές προσθήκες μπορούν να γίνουν λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι υπάρχουν θέσεις που προστίθενται. Ο κάτοχος αυτομάτως κερδίζει μια θέση στην κανονική περίοδο. Αν η ΑΕΚ θα πάρει το τρόπαιο αλλά δεν είναι στις θέσεις που δίνουν πρόκριση στο πρωτάθλημα θα υπάρξει μια επιπλέον θέση για την Ελλάδα. Θα μείνουμε σταθεροί στις αρχές μας».

Σε ερώτηση από τι θα εξαρτηθεί η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Κομνηνός είπε πως: «Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κάνει ατομική επιλογή και δεν θα του επιβληθεί κάτι. Θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις που κάνουμε αλλά και από το μοντέλο που παρουσιάζουμε.

Συζητάμε με πολλές ομάδες ανά την Ευρώπη με το πιο ελκυστικό πακέτο που προσφέρουμε είναι η προοπτική. Έχουμε κάνει άλματα. Είχα βρεθεί με κορυφαία ομάδα το περασμένο Μάρτιο και η πρώτη κουβέντα ήταν να βρεθούν εκείνοι μαζί μας και πλέον βλέπουν όλοι ότι το Τσάμπιονς Λιγκ έχει ξεπεράσει όσα έγιναν στο παρελθόν. Στο Τσάμπιονς Λιγκ βλέπουν μια προοπτική ανταγωνιστική. Το επίπεδο είναι υψηλό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ