Μαυροειδής: «Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με το μπάσκετ που παίζουμε»

Μαυροειδής: «Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο με το μπάσκετ που παίζουμε»

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε για τη φετινή ΑΕΚ, τους στόχους της αλλά και για τον Ζοάν Πλάθα.

Ο Team Manager της ΑΕΚ, Δημήτρης Μαυροειδής, «φιλοξενήθηκε» στο ΕΟΚ WebRadio και αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία της Ένωσης στο Basketball Champions League, για τους φετινούς στόχους της ομάδας, ενώ μίλησε και για τον Ζοάν Πλάθα.

Διαβάστε επίσης: Ένας… παραγκωνισμένος «killer» στον Παναθηναϊκό – Τι συμβαίνει με τον Κάιλ Γκάι (pic, vids)

Όσα είπε ο Μαυροειδής:

Για την αήττητη πορεία της ΑΕΚ στο BCL φέτος: «Είχαμε και δύσκολη κλήρωση, ξεκινήσαμε με 2 εκτός στον 1ο γύρο. Ήταν επικίνδυνη η κλήρωση. Αφού η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα που δείχνει και αυτήν τη βελτίωση, σε κάθε ματς κερδίζει όλο και πιο “εύκολα”. Είμαστε πιο σταθεροί, δείχνουμε μια καλύτερη εικόνα παιχνίδι με το παιχνίδι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι και να περάσουμε ως 1οι, που ήταν και ο βασικός μας στόχος. Κι εκεί θα έχουμε μια κλήρωση που είναι στα μέτρα μας».

Για τη σταθερή παρουσία της ΑΕΚ στο BCL: «Η συνεργασία μας και το δικό μας μεγάλωμα με τη διοργάνωση έγινε ταυτόχρονα. Εμείς μεγαλώσαμε και εκείνοι μεγάλωσαν μέσα από εμάς. Επειδή ένα brand όπως η ΑΕΚ στήριξε το BCL, έτσι και το BCL στήριξε την ΑΕΚ. Μαζί μεγαλώσαμε αυτά τα χρόνια. Έγινε ένα ατυχές συμβάν στο γήπεδό μας, μπήκε μια ποινή, αλλά νομίζω ότι είναι ένα περιστατικό που δε θα ξαναεπαναληφθεί. Δεν έχουμε κανένα παράπονο με τη συνεργασία μας, ούτε και το BCL από εμάς, γι’ αυτό και μάς θέλουν εκεί».

Για τους φετινούς τους στόχους: «Επιτυχία θα μπορέσουμε να θεωρήσουμε σίγουρα το να πάμε στο Final-4 του BCL, ασχέτως τι θα γίνει εκεί. Από ‘κει και πέρα, μια μεσαία φάση στο Κύπελλο, στην οποία μπορεί να έχεις μια καλή κλήρωση και να πας σε έναν τελικό. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, σίγουρα θέλουμε να είμαστε στην πρώτη τετράδα ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση. Αυτή είναι μια αρχική γραμμή για να πούμε ότι η ομάδα είναι πολύ επιτυχημένη. Μετά υπάρχουν και άλλα, όπως το να βγάλουμε παίκτες, να φτιάξουμε “κορμό”, να φέρουμε παραπάνω κόσμο. Το αν πετύχεις ή όχι “τραβούν” και αυτά».

Για την εντός έδρας ήττα απ’ το Λαύριο στο ξεκίνημα της σεζόν: «Ο κόουτς δεν κοιτάει αν παίζαμε με το Λαύριο και χάσαμε, κοιτάει τη μεγαλύτερη εικόνα. Μπορεί να χάσαμε απ’ το Λαύριο, αλλά εκείνος δούλευε σε κάτι μακροπρόθεσμο. Δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμα τώρα, αλλά τον Μάιο. Αν λοιπόν δουλεύουμε με σωστό τρόπο, μια ήττα τώρα δε θα μας στοιχίσει τον Μάιο. Αν δε δουλεύαμε όπως έπρεπε, δε θα γινόμασταν τον Μάιο αυτό που θέλει εκείνος. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω τη βελτίωση. Αυτήν την ήττα την έχουμε πάρει ήδη πίσω. Η φιλοσοφία μας είναι ότι αφού ξέρει ο κόουτς Πλάθα τι κάνει, δεν ανησυχούμε. Σιγά-σιγά ήδη βγαίνουν αποτελέσματα, αν και είναι ακόμη νωρίς».

Για την στήριξη του κόσμου: «Θέλαμε να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, γι’ αυτό και παίζουμε ένα πιο επιθετικό και θεαματικό μπάσκετ. Όλα όσα κάναμε είχαν μια στόχευση. Έρχεται κόσμος, αν και υπάρχει ο περιορισμός στην Ευρώπη. Σίγουρα θα θέλαμε να έρχονται ακόμα παραπάνω και για ‘μας, αλλά και γι’ αυτούς, γιατί θα χαίρονται με αυτό που βλέπουν».

Για τον κόουτς Ζοάν Πλάθα: «Είναι πραγματικά τιμή για ‘μένα, την ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα να είναι ένας προπονητής όπως ο Πλάθα μαζί μας. Είναι ένας προπονητής άλλου επιπέδου σαν άνθρωπος, σαν γνώσεις, σαν ικανότητα και σαν δουλειά. Είναι κάτι που δύσκολα το βρίσκεις, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Έχουμε πάρα πολλά να πάρουμε απ’ αυτόν, απ’ τον τρόπο που δουλεύει. Είναι τρομερά εργασιομανής, συγκεντρωμένος, τα κάνει όλα με λεπτομέρειες. Είναι ένα άλλο level κι εκεί βλέπεις τη διαφορά που έχει ένας προπονητής τέτοιου επιπέδου με κάποιους άλλους».

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να «σπάσει» το δίπολο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού: «Είναι μια κουβέντα πολύ μεταγενέστερη. Εκτός απ’ τον κόουτς, έχουμε και ένα πολύ καλό ρόστερ. Επιλέξαμε τον κόουτς Πλάθα γιατί έχει βγάλει πάρα πολλούς παίκτες απ’ την Ισπανία μέχρι και στο ΝΒΑ, οπότε θέλαμε να παίζει πιο επιθετικά και να δουλέψει σε νέους παίκτες με καλή ηλικία και επίπεδο για να τους βελτιώσει. Θέλαμε να κάνουμε ένα «κορμό» για το μέλλον. Πάνω σ’ αυτό βάλαμε κάποιους πολύ ποιοτικούς και έμπειρους ξένους. Κάναμε, έτσι, ένα σύνολο αξιόμαχο, το οποίο βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα. Το ότι πήγαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και στην Ευρώπη πάμε πάρα πολύ καλά, είναι δείγματα ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πάρα πολύ σπουδαίο. Αν είμαστε όπως είμαστε, νομίζω ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα».

Για το αν έχει σκεφτεί ότι θα ήθελε να ήταν συμπαίκτης με κάποιον παίκτη του φετινού ρόστερ: «Βλέπω ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα και έλεγα “τι ωραία θα ήταν να είχα κι εγώ αυτούς τους συμπαίκτες, θα κάναμε μεγάλα πράγματα”. Την παρομοιάζω με την ομάδα του 2018, του νταμπλ, μου θυμίζει το επίπεδο των ξένων και την ομάδα που είχαμε γενικά. Έχουμε μια ομάδα ισάξια εκείνης, η οποία πέτυχε αυτά τα μεγάλα πράγματα που πέτυχε».

Για το αν έχει «σκοτώσει» τον παίκτη μέσα του: «Το παλεύω ακόμη, προσπαθώ. Είναι δύσκολο για να πω την αλήθεια. Το ότι είμαι στην ομάδα έστω και από άλλο πόστο κάνει λίγο πιο εύκολο το να ξεπεράσω ότι δε θα είμαι με φανέλα και σορτσάκι πλέον. Προσπαθώ ν’ ανταποκριθώ σ’ αυτό».

Για το πόστο τού Team Manager στην ΑΕΚ: «Είναι ένας ρόλος που πάντα μου άρεσε και τον σκεφτόμουν να είμαι σε μια ομάδα, πόσο μάλλον στην ΑΕΚ με την οποία έχω ένα “δέσιμο” τόσα χρόνια. Επειδή μπόρεσα αμέσως ουσιαστικά να έχω αυτήν τη μετάβαση, ίσως λόγω αυτού δεν πρόλαβα να πάρω «βαριά» το ότι πρέπει να σταματήσω. Έπρεπε αμέσως να πιάσω δουλειά το καλοκαίρι για το στήσιμο της ομάδας, οπότε δεν είχα τόσο χρόνο να σκέφτομαι τι έγινε στο παρελθόν και τι είχα κάνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ