Παπαθεοδώρου: «Μεγάλο προνόμιο και τιμή για ‘μας ότι βρισκόμαστε στο top-16 του BCL»

Παπαθεοδώρου: «Μεγάλο προνόμιο και τιμή για ‘μας ότι βρισκόμαστε στο top-16 του BCL»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για την πορεία του Προμηθέα στο BCL, αλλά και για την εμπειρία του στην Εθνική Ελβετίας.

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε το… καθήκον του κόντρα στη Λε Μαν, παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε στο WEB Radio της ΕΟΚ για τη μεγάλη επιτυχία των Πατρινών, για τους τραυματισμούς που έχουν ταλαιπωρήσει την ομάδα, αλλά και για την παρουσία του στον πάγκο της Εθνική Ελβετίας.

Oι δηλώσεις που έκανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου:

Για τη σειρά με τη Λε Μαν, την οποίαν απέκλεισαν με 2-0 νίκες: «Ήταν παιχνίδια μεγάλων απαιτήσεων για ‘μας, με την έννοια ότι η Λε Μαν έδειξε πως είναι μια ομάδα πολύ δυσκολοκατάβλητη. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμέναμε αυτήν την εικόνα. Νομίζω ότι ήμασταν κυρίαρχοι και στα δύο παιχνίδια απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Ήταν πιο εύκολη η πρόκρισή μας απ’ αυτό που περιμέναμε, αλλά είχαμε στοχεύσει, είχαμε προπονηθεί και δουλέψει πολύ σκληρά και θέλαμε πολύ αυτό το σύνολο παικτών να συνεχίσει στο BCL. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για ‘μας ότι συμμετέχουμε στο top-16».

Για τον όμιλό τους στη φάση των «16»: «Σίγουρα το να παίξεις με ελληνική ομάδα είναι πιο ιδιαίτερο και διαφορετικό. Ο όμιλός μας έχει αντικειμενικές δυσκολίες. Και η ΑΕΚ και η Μούρθια έχουν “χτιστεί” για να προχωρήσουν πολύ ψηλά ή και να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η Χολόν και η Οστάνδη είναι καλές και παραδοσιακές ομάδες του BCL. Στο to-16 παίζουν οι καλύτεροι, οπότε είναι προνόμιο για ‘μας να βρισκόμαστε εκεί, να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο όμιλος και θα είναι “ανοιχτός”».

Για το ρόστερ της ομάδας του: «Έχουμε δημιουργήσει ένα ρόστερ που έχει πρώτα απ’ όλα καλούς χαρακτήρες, έχει υγεία, έχει νοοτροπία και παιδιά με κίνητρο για διάκριση. Το μειονέκτημα αυτού του ρόστερ είναι η ποσότητά του. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να παίξουμε με 6 ξένους όπως όλοι, έχουμε 2 Έλληνες με εμπειρία και τα άλλα 4 παιδιά είναι παιδιά απ’ το πρόγραμμα “ΝΟΥΣ” και ο Καραγιαννίδης που είναι παιδί απ’ την Elite League. Δεν είναι εύκολο για ‘μας σε βάθος χρόνου να έχουμε την ίδια απόδοση, λόγω της ποσότητας, αλλά είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα, γιατί δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να παίξουν ρόλο σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι που μας ικανοποιεί διπλά».

Για τους τραυματισμούς που είχε ο Προμηθέας: «Ο τραυματισμός του Χέιλ μάς κόστισε πάρα πολύ. Ταυτόχρονα, είχαμε και άλλες απουσίες, υπήρχαν παιχνίδια που έλειψε ο Κάουαν, ο Ετσενίκε, ο Τζόουνς, ο Χρυσικόπουλος. Σε ένα μικρό ρόστερ κάθε απώλεια μετράει και για ‘μας μετράει διπλά. Κάποιες φορές πρέπει κάτι να ρισκάρεις ή να στρέψεις την προσοχή κάπου παραπάνω για να διαχειριστείς αυτές τις απώλειες. Περάσαμε με τις μικρότερες δυνατές απώλειες αυτό το διάστημα. Χάσαμε κάποια ματς που θα μας κοστίσουν, αλλά δε μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Επειδή τα υπόλοιπα παιδιά έχουν φιλότιμο και δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά, κάλυψαν εν μέρει το κενό των παικτών. Θέλω να πιστεύω ότι θα μάς βρει με περισσότερη υγεία η συνέχεια της χρονιάς».

Για το επερχόμενο (13/01) εκτός έδρας ματς απέναντι στο Μαρούσι: «Είναι μια ομάδα που μετά την έλευση του Γιώργου Λιμνιάτη δείχνει πολύ καλό πρόσωπο. Έχει πολύ καλά αποτελέσματα, παίζει καλό μπάσκετ, έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Είναι σε ανοδική πορεία, προέρχεται από νίκη στο “Παλατάκι”. Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς για ‘μας, για το οποίο έχουμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε. Αντιμετωπίζουμε το Μαρούσι με πολύ μεγάλο σεβασμό και σοβαρότητα και θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερο πρόσωπο απ’ ό,τι το προηγούμενο Σάββατο (06/01) με την Καρδίτσα».

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Εθνική Ελβετίας: «Είναι μια συνεργασία που έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια. Η ελβετική ομοσπονδία μου έχει κάνει την τιμή να συνεργαζόμαστε μαζί και είναι μια πολύ ωραία εμπειρία και για εμένα, γιατί είναι μια χώρα που θέλει να αναπτυχθεί μπασκετικά. Μας δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσουμε μια καλή δουλειά που έχουμε αρχίσει εκεί. Εκτίμησαν το έργο μας και την προσπάθειά μας. Έχουμε καλές σχέσεις με τους ανθρώπους και τους παίκτες της ομάδας, υπάρχει υλικό νέων παικτών που έρχεται. Απ’ τη στιγμή που είχαμε τους ίδιους στόχους και καλή συνεργασία, αποφασίσαμε να πορευτούμε μαζί και για τα επόμενα χρόνια».

Για τους στόχους της Ελβετίας στα European Pre-Qualifiers: «Ο στόχος μας είναι να περάσουμε απ’ τον όμιλό μας. Επειδή τα παιχνίδια είναι μέσα στη χρονιά, ποτέ δεν είναι εύκολο να είναι όλοι οι παίκτες εκεί. Θα εξαρτηθεί απ’ το ρόστερ που θα έχουμε. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρα να κερδίσουμε όσα περισσότερα ματς μπορούμε, ώστε να περάσουμε την 1η φάση των προκριματικών και να συνεχίσουμε στη 2η».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ