Κάιλ Γκάι: Έφυγε από τον Παναθηναϊκό και ξαναβρήκε το «όπλο» του (vids)

Κάιλ Γκάι: Έφυγε από τον Παναθηναϊκό και ξαναβρήκε το «όπλο» του (vids)

Ο Κάιλ Γκάι ήταν παραγκωνισμένος στον Παναθηναϊκό, έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του και πήρε ξανά το «όπλο» του στην Τενερίφη, όπου «πυροβολεί» ασταμάτητα - Πώς εκτέλεσε το Περιστέρι;

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε ολικό «λίφτινγκ» το περασμένο καλοκαίρι, άλλαξε όλο το ρόστερ του και προσέθεσε σπουδαίους παίκτες, με αποτέλεσμα να είναι στην κορυφή της Basket League αήττητος, αλλά και στην πρώτη τετράδα της Euroleague με ρεκόρ με 15-9 και να «καλοβλέπει» το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, με όλους τους παίκτες του να έχουν συνεισφέρει πολλά τόσο στην εικόνα του τριφυλλιού, όσο και στη βαθμολογική του θέση. Μοναδική περίπτωση που απέτυχε στον φετινό Παναθηναϊκό είναι ο Κάιλ Γκάι, ο οποίος αποκτήθηκε με τεράστιες προοπτικές, είναι ένας δεινός «εκτελεστής», όμως δεν κατάφερε ουδέποτε να προσαρμοστεί στους πράσινους και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αταμάν.

Διαβάστε επίσης: Οργιάζουν οι φήμες για το μέλλον του Βεζένκοφ στο NBA

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να είναι παραγκωνισμένος και… παρκαρισμένος στην άκρη του πάγκου από τα τέλη Οκτώβρη και μετά και ειδικότερα από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Αμερικανός γκαρντ έφερε κάτι διαφορετικό σε άμυνα και επίθεση και «εκτόξευσε» τον Παναθηναϊκό, με τον Γκάι να μην βρίσκει χρόνο και να αναγκάζεται να μπει σε διαδικασία αποχώρησης.

Όπως και έγινε με τις δύο πλευρές να βρίσκουν κοινό σημείο επαφής και να λύνουν τη συνεργασία τους, μετά από πολύ λίγους μήνες και τον Γκάι να μένει για λίγες μέρες ελεύθερος μέχρι να αποφασίσει να δώσει τα χέρια με την Τενερίφη και να επιστρέψει στην Ισπανία.

Πήρε… φωτιά μέσα σε ένα μήνα

Ο Γκάι δεν ήθελε και πολύ, αφού γνωρίζει πολύ καλά το ισπανικό πρωτάθλημα, είναι ένας απίστευτος σουτέρ και το απέδειξε αμέσως μόλις βρήκε χρόνο συμμετοχής, αλλά και ευκαιρίες. Στην Τενερίφη είναι ήδη από τα πρώτα βιολιά στην επίθεση και παρότι δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός, οι αριθμοί του στο μπροστά μέρος του παρκέ είναι εξαιρετικοί και έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την Τενερίφη.

Ο Γκάι μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό και την έλευση του στην Τενερίφη έχει παίξει 6 παιχνίδια σε ACB και Basketball Champions League και οι αριθμοί του λένε τη μεγάλη αλήθεια για την εκτελεστική του δεινότητα. Πριν λίγες ώρες ο Γκάι έκανε… όργια κόντρα στο Περιστέρι για τους «16» του Champions League και η Τενερίφη επικράτησε άνετα με 89-68.

Ο Αμερικανός στα 31 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε 26 πόντους, με 5/10 τρίποντα, 9/16 εντός πεδιάς και 4 ασίστ, ενώ έγραψε και 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στην καλύτερη του εμφάνιση με την ισπανική ομάδα. Έχει βρει ρυθμό, τον εμπιστεύονται και οι συμπαίκτες του και όταν είναι ελεύθερος δεν συγχωρεί. Στα δύο ματς που έχει παίξει στη διοργάνωση (Περιστέρι, Καρσίγιακα) έχει 51 πόντους σε 59 λεπτά και 45.5% στο τρίποντο με 10/22.

Στην Τενερίφη τρίβουν τα χέρια τους, ενώ και στο πρωτάθλημα παρά την εμφάνιση στο πρώτο του παιχνίδι με την Μπανταλόνα, όπου έπαιξε 11 λεπτά και είχε 0 πόντους, στη συνέχεια είναι 3/3 ματς διψήφιος και έχει 46,7% στο τρίποντο με 7/15. Τα λεπτά που αγωνίζεται ανεβαίνουν συνεχώς και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν ξανά τα σενάρια για τη Euroleague, αφού πρόκειται για μια… μηχανή τριπόντων.

Τα στατιστικά του στο Basketball Champions League

Τα στατιστικά του στην ACB

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ