Ανάλυση: Στο «μικροσκόπιο» το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Αντβέρπ (vids)

Ανάλυση: Στο «μικροσκόπιο» το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Αντβέρπ (vids)

Μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για τους «κιτρινόμαυρους» και την εμφάνισή τους στο ματς με την βελγική ομάδα για το Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να τα καταφέρνει περίφημα στις διεθνείς και εγχώριες υποχρεώσεις της, καθώς έπειτα από την επικράτηση της κόντρα στην Antwerp μετράει ούτε λίγο ούτε πολύ έξι συνεχόμενες νίκες. Μεγάλη υπόθεση αν αναλογιστούμε τον άσχημο τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η φετινή χρονιά και την γκρίνια που είχε δημιουργηθεί μετά τα πρώτα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Το μεγαλύτερο εχέγγυο για τους Κιτρινόμαυρους αποτελεί δίχως αμφιβολία η παρουσία του Luka Bianchi. Ο Ιταλός coach –έχοντας ήδη διανύσει το απαραίτητο διάστημα προσαρμογής – δείχνει απολύτως ικανός να οδηγήσει τον οργανισμό στην επόμενη μέρα – το καταμαρτυρά άλλωστε και η μακρόχρονη πορεία του στους Ευρωπαϊκούς πάγκους.

Η προπονητική του σφραγίδα είναι πλέον εμφανής στον τρόπο που αγωνίζεται η Ένωση. Εξαιρώντας τις αναμενόμενες αγωνιστικές σταθερές (Maciulis/Hunder / Γιαννόπουλος), έχει κατορθώσει να βγάζει διαρκώς παίκτες από τις πίσω γραμμές, οι οποίοι σταδιακά φαίνεται να αναλαμβάνουν ολοένα και πιο αναβαθμισμένο ρόλο (Μωραίτης/ Τσαλμπούρης). Η περίπτωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη είναι η πλέον χαρακτηριστική – οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, πιστοποιούν την υψηλού επιπέδου δουλειά που γίνεται στην ΑΕΚ. Ξέρετε, δεν έχουν όλες οι ομάδες τέτοιου είδους πολυτέλειες.

Για να περάσουμε σιγά σιγά στην ανάλυση, ο Ελληνικός σύλλογος ξεκίνησε κάπως νωθρά την αναμέτρηση, επιτρέποντας στους μαχητικούς Βέλγους να οικοδομήσουν μια σημαντική διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο. Η κατάσταση βέβαια έμελλε να διαφοροποιηθεί δραματικά στο δεύτερο μέρος – παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι σούταραν ξανά πολύ άσχημα από την περιφέρεια (6/24 = 25%), κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς – με απόλυτους πρωταγωνιστές τους Λαρεντζάκη/Hunder – και τελικά να κατακτήσουν την νίκη, που τους διατηρεί στην δεύτερη θέση του ομίλου.

https://streamable.com/qskpu

Πολύ όμορφη παραλλαγή του pick n roll ανάμεσα σε Μωραίτη και Hunder. Ο Αμερικανός προσποιείται το screen (slip the screen) και ρολάρει προς την ρακέτα. Η ωραία σκαστή πάσα του Έλληνα guard, ουσιαστικά κόβει την άμυνα της Antwerp στα δύο.

https://streamable.com/u09ti

Μερικά δείγματα του ωραίου τρόπου με τον οποίο αναπτύσσεται επιθετικά η Ένωση. Μετά την παγίδα των Βέλγων στην περίμετρο, ο Τσαλμπούρης πραγματοποιεί το περίφημο short roll, επιλέγοντας σωστά να τοποθετηθεί σε ένα σημείο που διευκολύνει την πάσα του συμπαίκτη του. Έπειτα το κάθετο κόψιμο του Hunder οδηγεί σε ένα εύκολο lay up. Σε γενικές γραμμές το pick n roll δούλεψε ικανοποιητικά, με κύριο αποδέκτη τον Αμερικανό Center. Το φοβερό με τον Vince είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει εξίσου αποτελεσματικά και σαν δημιουργός. Σπουδαίος παίκτης – αληθινός κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

https://streamable.com/nxwhi

Μια εντυπωσιακή αλληλουχία δράσεων για την ΑΕΚ. Η μπάλα κυκλοφορεί στο πλάτος του παρκέ και ο Sakota στήνει ένα screen για τον Γιαννόπουλο στην περιοχή του elbow, πριν ανέβει στο τρίποντο (pick n pop). Προσέξτε πως οι μπασκετμπολίστες του Bianchi δεν ‘’βολεύονται’’ με το μακρινό σουτ – επιτίθεται κατά μέτωπο στην close out άμυνα (πρώτα ο Γιαννόπουλος, έπειτα ο Sakota) και επιβραβεύονται με ένα εύστοχο καλάθι.

https://streamable.com/0o45i

Εδώ μια εκπληκτική skip πάσα του Sant- Roos (επίσης πολύ καλός) στην αδύνατη πλευρά του γηπέδου, που καταλήγει στο ελεύθερο γωνιακό τρίποντο του Λαρεντζάκη.

https://streamable.com/c4a32

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ