Ανάλυση: Έτσι προκρίθηκε η ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ (vids)

Ανάλυση: Έτσι προκρίθηκε η ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ (vids)

Οι σταθερές στο παιχνίδι της Ένωσης που την οδήγησαν στην πρόκριση επί του ΠΑΟΚ, στους 8 του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε αφάνταστα απέναντι στον αξιόλογο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε εντός έδρας, όμως τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης και του σκορ του πρώτου αγώνα. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων, ότι η Ένωση διατηρούσε ορισμένα σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι του αντιπάλου της σε επιμέρους στοιχεία του παιχνιδιού, τα οποία αφορούσαν κυρίαρχα την ποιότητα των παικτών που απαρτίζουν το ρόστερ της αλλά και τις πολλές εναλλακτικές λύσεις που είχε στα χέρια του ο Luca Bianchi.

Ο τραυματισμός του Θίοντορ σαφώς διαφοροποίησε τα δεδομένα – παρόλα αυτά η θεωρητική υπεροχή των Κιτρινόμαυρων, επιβεβαιώθηκε τελικά στο γήπεδο. Νομίζω πάντως πως παρά την πρόκριση, κανείς στον οργανισμό δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του συλλόγου στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ. Ίσως η ευρεία νίκη της Πυλαίας, λειτούργησε κάπως αποπροσανατολιστικά. Σε κάθε περίπτωση η ζημιά έγινε από τους μαχητικούς Θεσσαλονικείς, απλώς αυτή τη φορά δεν κόστισε καθόλου. Με την Μπάμπεργκ βέβαια, τέτοιου είδους λάθη δεν επιτρέπονται.

Προσωπικά λατρεύω να παρακολουθώ την ΑΕΚ να αγωνίζεται. Θεωρώ πως είναι μια ομάδα με ξεκάθαρες αρχές στο παιχνίδι της, ευθυγραμμισμένη με τις σύγχρονες τάσεις του αθλήματος. Επιμένει πάρα πολύ στην διατήρηση του λεπτομερειακού spacing στην επίθεση της και στο κατάλληλο shot selection, ώστε να μεγιστοποιήσει την παραγωγή πόντων στα σουτ που εκτελεί. Σχεδόν πάντα καταλαβαίνεις τι ακριβώς θέλει να παίξει και τι προσπαθεί να πετύχει στο παρκέ. Επιπλέον αποτελεί ένα σύνολο που δουλεύει ασταμάτητα στις προπονήσεις και βελτιώνεται διαρκώς από το ξεκίνημα της σεζόν. Για παράδειγμα ο τρόπος και η συχνότητα με την οποία εκμεταλλεύεται τα κενά στην αμυντική διάταξη του αντιπάλου, είναι κάτι το φοβερό. Οι

https://streamable.com/o56ag

Οι μπασκετμπολίστες της έχουν εκπαιδευτεί για να διαβάζουν έγκαιρα τις τοποθετήσεις των αμυντικών, τιμωρώντας οποιαδήποτε αδράνεια στα μετόπισθεν. Φυσικά η Ένωση διαθέτει ικανότατους πασέρ απλωμένους σε όλο το μήκος του ρόστερ, οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να εντοπίζουν τα κάθετα κοψίματα των συμπαικτών τους προς τη ρακέτα. Οι μεταβιβάσεις στην πλάτη της άμυνας, αντιπροσωπεύουν ένα από τα ισχυρότερα όπλα της ΑΕΚ. Οι σκαστές πάσες του Θίοντορ δε, είναι κυριολεκτικά απολαυστικές.

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο, είναι η τρομερή περιφερειακή της άμυνα. Οι Κιτρινόμαυροι συνηθίζουν να ασκούν αφόρητη πίεση στους αντίπαλους χειριστές, απενεργοποιώντας σε σημαντικό βαθμό τις επιθετικές τους συνεργασίες. Η εν λόγω κατάσταση οδηγεί πολύ συχνά σε κλεψίματα, που τους επιτρέπουν να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχουν ορισμένα εύκολα καλάθια.

https://streamable.com/qbykn

Ο Σαντ-Ρος αποτελεί έναν πραγματικά πολύ επικίνδυνο αθλητή σε αυτό το κομμάτι. Το μέγεθος και τα μακριά του χέρια τον βοηθούν ώστε να παρεμβάλλεται στην ντρίμπλα του επιθετικά, κερδίζοντας έτσι κατοχές για την ομάδα του. Ακόμα βέβαια και οι ψηλοί της Ένωσης (Χάντερ/Τζέιμς), γνωρίζουν πώς να βάζουν σωστά τα χέρια τους πάνω στην μπάλα όταν βρεθούν στην περίμετρο μετά τις αλλαγές στα screen. Ποτέ δεν μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής. Η αντίδραση του Ηλίας Παπαθεοδώρου, είναι νομίζω ενδεικτική.

https://streamable.com/jw3el

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για την ΑΕΚ. Επόμενη δοκιμασία η Μπάμπεργκ, του παλιού γνώριμου της Νίκου Ζήση. Το F4 πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ