Περιστέρι – Νίμπουρκ 75-65

Περιστέρι – Νίμπουρκ 75-65

Σε ένα από τα πιο δύσκολα φετινά ευρωπαϊκά τεστ, κόντρα στη Νίμπουρκ, το Περιστέρι έδειξε ότι έχει επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις

Τα προγνωστικά έδειχναν… ντέρμπι. Με μόλις μια ήττα στο παθητικό, η Νίμπουρκ είχε στρογγυλοκαθίσει στη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ κι έρχονταν στην Αθήνα για να πάρει αποτέλεσμα, αλλά το πολύ καλό και κυρίως πολύ παθιασμένο Περιστέρι δεν την άφησε να κάνει τέτοιες σκέψεις. Οι παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου πήραν από την αρχή το πάνω χέρι κι έβγαλαν την υποχρέωση δίχως να… ζοριστούν ιδιαίτερα, φτάνοντας στο 75-65.

Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» είχαν τον Στίβεν Γκρέι στη ζώνη του λυκόφωτος. Ο Αμερικανός έκανε ό,τι ήθελε. Σημείωσε 19 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα για 2 λάθη, αποτέλεσε μόνιμο εφιάλτη για την άμυνα των Τσέχων. Δεν ήταν, όμως, μόνος του. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην άμυνα, όλοι πάλεψαν για κάθε μπάλα και πολλοί είχαν επίδραση στο μπροστινό μέρος του γηπέδου.

Ο Μορέιρα έκανε νταμπλ νταμπλ (12 πόντοι – 10 ριμπάουντ), ο Χάτσερ ήταν διψήφιος, ο Κίνγκσλεϊ άγγιξε το διπλό (8 πόντοι 11 ριμπάουντ) και βέβαια υπάρχουν πολλοί που έκαναν δουλειές οι οποίες δεν καταγράφονται από τη στατιστική υπηρεσία, για να μείνει η Νίμπουρκ σε τόσο χαμηλή παραγωγικότητα.

Η αλήθεια είναι πως παρότι δεν έκαναν την καλύτερη εμφάνισή τους, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν στοιχεία ομάδας, με δύο… διψήφιους κι άλλους τέσσερις κοντά στους 10 πόντους. Ο Μπέντα με 8 πόντους κι 11 ριμπάουντ ήταν καλύτερος από πλευράς αριθμών, σε μια βραδιά που οι Τσέχοι σούταραν με 19.23% από τη γραμμή του τριπόντου.

Να σημειώσουμε ότι αυτή ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Νίκου Παπανικολόπουλου και πως το Περιστέρι μετρά 2/2 (σε δύο διοργανώσεις), από τη στιγμή που… χώρισαν οι δρόμοι με τον Ηλία Ζούρο.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 42-30, 59-45, 75-65.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ