Δύσκολη η αποστολή του Περιστερίου, χωρίς τον Σκορδίλη

Δύσκολη η αποστολή του Περιστερίου, χωρίς τον Σκορδίλη

Η ακτινογραφία της Γκαζιαντέπ από τον Γιάννη Καλαμπόκη κι η απουσία του Σκορδίλη, που αποδυναμώνει τη γραμμή των ψηλών του Περιστερίου

Επί ημερών Νίκου Παπανικολόπουλου το Περιστέρι δείχνει να έχει βρει την ηρεμία του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε υπερομάδα. Ο αυριανός (19:00, κλειστό «Ανδρέα Παπανδρέου») αγώνας με την τουρκική Γκαζιαντέπ είναι μια πρόκληση, που γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, δεδομένης της απουσίας του Σκορδίλη. Ο έμπειρος σέντερ αντιμετωπίζει πρόβλημα στον ώμο κι ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παρουσία του στο συγκεκριμένο ματς.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης έχει… διαβάσει καλά την αυριανή αντίπαλο του Περιστερίου. «Σε αντίθεση με τη Νίμπουρκ, που παίξαμε την τελευταία φορά, η Γκαζιαντέπ είναι μια ομάδα πιο «σεταρισμένη» στον τρόπο παιχνιδιού της, με αρκετά επιθετικά συστήματα και με διάθεση να τα ολοκληρώνει. Τα side pick n’ roll και η μεταφορά της μπάλας στη weak-side, είναι βασικός τρόπος επιθετικής έκφρασης, δημιουργώντας καλές αποστάσεις και ανοίγοντας το γήπεδο, βάζοντας την άμυνα σε διαδικασία περιστροφών» δήλωσε ο συνεργάτης του Νίκου Παπανικολόπουλου και συμπλήρωσε:

«Κύριοι εκφραστές στις pick n’ roll επιθέσεις είναι -εκτός από τους χειριστές- οι Βασιλιάουσκας και Τζέισον Ριτς, με τον τελευταίο να παίρνει πολλές επιθέσεις και κυρίως να εκτελεί. Δεύτερη επιλογή είναι το low-post παιχνίδι, με τον Μπούβα και τον Γέλοβατς, όπου είναι αποτελεσματικοί από το χαμηλό σημείο, ενώ ο Μπούβα παίρνει και πολλές επιθέσεις. Ο Γέλοβατς, από την πλευρά του, μπορεί να ανοίξει και το γήπεδο, αλλά να βρεθεί και στο τρίποντο, όπου πολλές φορές ως 5αρι εκτελεί κιόλας από τα 6μ75».

Τι πρέπει να κάνουν οι «πρίγκηπες της δυτικής όχθης» για να φτάσουν στη νίκη; «Πρέπει να ασκήσουμε πολύ μεγάλη πίεση πάνω στην μπάλα, αφού οι χειριστές τους είναι λίγοι (αριθμητικά) και με την άμυνά μας να μπορέσουμε να μικρύνουμε τους χώρους, απαγορεύοντας στην Γκαζιαντέπ να ανοίξει το γήπεδο και να επιτεθεί στα close out, που είναι ο αγαπημένος της τρόπος παιχνιδιού.

Πρέπει να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ, αφού οι τρεις ψηλοί τους είναι πολύ αποτελεσματικοί στο επιθετικό ριμπάουντ. Στην επίθεση να είμαστε συγκεντρωμένοι στις συνεργασίες μας, αποφεύγοντας τα λάθη και με αυτό τον τρόπο να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού για 40 λεπτά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ