Ο Κωνσταντέλιας δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας!

Ο Κωνσταντέλιας δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας!

Ο Ιωάννης Κωνσταντέλιας είναι προ των πυλών της Μασία και της Μπαρτσελόνα και το 10.gr σας παρουσιάζει 10 άλλους ποδοσφαιριστές μικρή ηλικίας που έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε ευρωπαϊκούς συλλόγους, χωρίς να συστηθούν πρώτα στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο Ιωάννης Κωνσταντέλιας είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα από τα πολλά όνειρα που έχουν τα παιδιά στην ηλικία του που και θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία μόλις 15 ετών είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και να μετακομίσει στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, περνώντας από δοκιμαστικά και πείθοντας τους ιθύνοντες του συλλόγου για τις ικανότητες του. Ο Έλληνας άσος είναι γέννημα θρέμα του ΠΑΟΚ και με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις με τον Δικέφαλο δεν θεωρείται αδίκως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Ελλάδας.

Έτσι, το 10.gr μετά από την διαφαινόμενη μετακίνηση του Κωνσταντέλιας στην Μασία σας παρουσιάζει άλλους 10 παίκτες που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά κλαμπ και έχουν την ευκαιρία να αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, χωρίς να έχουν συσταθεί πρώτα στο ελληνικό κοινό και στην δική μας πραγματικότητα.

Κριστιάν Βασιλάκης (17 χρονών, Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Κρίστιαν Βασιλάκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης και είναι από τις πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ήδη Ελληνική Ομοσπονδία προσπαθεί να του δώσει την ελληνική υπηκοότητα, ούτως ώστε στο μέλλον να δούμε με τη γαλανόλευκη τον νεαρό επιθετικό. O 17χρονος άσος αγωνίζεται Juvenil Β, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις ήδη, ενώ πολλά Μέσα της Ισπανίας να τον αποκαλούν «Killer», λόγω της ευ καίριας του στο σκοράρισμα.

Την περασμένη σεζόν ο Βασιλάκης σημείωσε 20 γκολ με τη φανέλα τη Juvenil C, ενώ είναι και δηλωμένος στην αντίστοιχη εκδοχή του Champions League, Youth League.

Αντώνης Αϊδώνης (17 χρονών, Στουτγάρδη)

Άλλη μια περίπτωση ενός ελπιδοφόρου ποδοσφαιριστή που έχει ξεκινήσει την καριέρα του στο εξωτερικό είναι ο Αντώνης Αϊδώνης, ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Ο 17χρονος Αντώνης από αυτή την σεζόν αγωνίζεται στην Στουτγάρδη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν στις ακαδημίες της Χοφενχάιμ (2012-2018).

Στην τρέχουσα χρονιά με την U-19 της γερμανικής ομάδας έχει αγωνιστεί σε 10 ματς, έχοντας σημειώσει και ένα τέρμα, ενώ είναι ένα από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα του συλλόγου, καθώς έχει πάρει μέρος και σε ένα παιχνίδι της Μπουντεσλίγκα, σημάδι πόσο τον εμπιστεύονται.

Γιώργος Αντζουλάς (18 χρονών, Φιορεντίνα)

Από τον Αστέρα Τρίπολης στην Φιορεντίνα, αυτή είναι η σταδιοδρομία του Γιώργου Αντζουλά. Το περασμένο καλοκαίρι η «βιόλα» πείστηκαν από τις ικανότητες τους 18χρονου αμυντικού και χτύπησαν την πόρτα της ομάδα της Αρκαδίας για να τον αποκτήσουν.Η ιταλική ομάδα συμφώνησε για την απόκτηση του Έλληνα κεντρικού αμυντικού με τη μορφή δανεισμού από τους Αρκάδες, ωστόσο η ρήτρα αγοράς που τοποθετήθηκε, ύψους σχεδόν 2.500.000 ευρώ, θα ενεργοποιηθεί αυτόματα με την πρώτη συμμετοχή του 18χρονου στην ομάδα.

Μέχρι στιγμής, ο Αντζουλάς αγωνίζεται στην U-19 της ομάδας και στο πρωτάθλημα της PRIMAVERA, όπου εκεί έχει πέντε συμμετοχές.

Βαγγέλης Παυλίδης (19 χρονών, Ντόρτμουντ)

Με τη φανέλα της Ντόρτμουντ αγωνίζεται αυτή την στιγμή ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στους βεστφαλούς ως δανεικός από την Μπόχουμ. Στην δεύτερη ομάδα της πρωτοπόρου του γερμανικού πρωταθλήματος έχει αγωνιστεί συνολικά 17 φορές, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, παίζοντας στην θέση του επιθετικού. Τη φετινή χρονιά έχει πάρει μέρος 10 φορές χωρίς να έχει πετύχει τέρμα.Ο Παυλίδης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική ομάδα, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε όλες τις βαθμίδες και είναι ένας παίκτης που θα στηριχθεί το αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Νεμάνια Μιλόγεβιτς (20 χρονών, Βοιβοντίνα)

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μιλόγεβιτς με την φανέλα της Τσουκαρίτσκι, στην οποία είχε πετύχει 3 τέρματα σε 25 εμφανίσεις από την θέση του εξτρέμ, ανάγκασαν την Βοιβοντίνα να αποκτήσει τον Έλληνα παίκτη (έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα) το προηγούμενο καλοκαίρι. Στην σέρβική ομάδα είναι στα βασικά πλάνα του προπονητή του, καθώς έχει ήδη 15 συμμετοχές πετυχαίνοντας και δυο γκολ.

Παράλληλα είναι και στις επιλογές του Γιάννη Γκούμα στις κλήσεις στην U-19 της εθνικής ομάδας μας.

Γιώργος Σπανουδάκη ( 20 χρονών, Γκιμαράες)

Τη φανέλα της Γκιμαράες φορά την φετινή χρονιά ο Γιώργος Σπανουδάκης. Ο 20χρονος μέσος μεταξύ άλλου είχε την τύχη να βρίσκεται στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα κατά το παρελθόν, ενώ έχει υπάρξει μέρος και των ακαδημιών της Άρσεναλ, ωστόσο εκεί που είχε ενεργό ρόλο ήταν στην Στουτγάρδη.

Στην U-19 της γερμανικής ομάδας σε δυο χρονιές (2015-2016, 2016-2017) συνολικά είχε 33 συμμετοχές, ενώ την περσινή χρονιά στην δεύτερη ομάδα του συλλόγου είχε μόλις δυο εμφανίσεις. Πλέον, για τα επόμενα τρία χρόνια θα αγωνίζεται στην πορτογαλική ομάδα, καθώς η Στουτγάρδη τον άφησε ελεύθερο.

Τέλος έχει χριστεί δύο φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος Κ20.

Κωνσταντίνος Δημητρίου ( 19 χρονών, Βασιλεία)

Θεσσαλονίκη-Βασιλεία ήταν το δρομολόγιο που ακολούθησε το προηγούμενο καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος Δημητρίου, με τον 18χρονο κεντρικό αμυντικό να κάνει το άλμα στην καριέρα του και να αφήνει τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ για να μετακομίσει στην ελβετική ομάδα, με τη συμφωνία των δυο πλευρών να αφορά τετραετή διάρκεια. Δημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 30/6 του 1999 και είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδας, ενώ τη περσινή χρονιά μέτρησε και 4 συμμετοχές στο Uefa Youth League.

Τη φετινή χρονιά με τα τμήματα υποδομής της Βασιλείας στο Promotion League στις 6 συμμετοχές.

Νίκος Μπαξεβάνος (19χρονων, Λάτσιο)

Τον Σεπτέμβρη του 2016 η Λάτσιο αποκτά τον κεντρικό αμυντικό, Νίκο Μπαξεβάνο από τα τμήματα υποδομής του Άρη, με τον τότε 18χρονο άσο να καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας από τις ιστορικότερες ομάδες του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Από τότε, που μετακόμισε στην Ιταλία ο Μπαξεβάνος έχει συνολικά 36 συμμετοχές με τους «λατσιάλι» στις δυο διοργανώσεις, Primavera 1 και Coppa Primavera.

Ο 20χρονος αμυντικός είναι ενεργός και με τις μικρές εθνικές ομάδες, στις οποίες έχει πραγματοποιήσει 26 εμφανίσεις με το εθνόσημο, σε όλες τις βαθμίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αντώνης Στεργιάκης (20 χρονών, Σλάβια Σόφιας)

Με την πάροδο των χρόνων, ο Αντώνης Στεργιάκης έχει καθιερωθεί στην Σλάβιας Σόφιας. Από την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 που αγωνίζεται στην βουλγαρική ομάδα συχνά-συχνά καθιερώνεται στο βασικό σχήμα της ομάδας.

Την πρώτη του σεζόν στην ομάδα πραγματοποίησε μόλις 9 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την ακριβώς επόμενη ήταν στην βασική ενδεκάδα 26 φορές, ενώ τη φετινή χρονιά έχει αγωνιστεί ήδη 8 φορές.Ο τερματοφύλακας της Σλάβιας Σόφιας άρχισε την σταδιοδρομία του από τις ακαδημίες του Άρη (2005-2015), ενώ από το 2015 μετακόμισε σε αυτές της βουλγαρικής ομάδας.

Παράλληλα έχει αγωνιστεί και 4 φορές με το εθνόσημο στο στήθος, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο στις 2 Σεπτεμβρίου το 2017 με την U-19.

Βασίλειος Δεδίδης (18χρονών, Καρλ Ζάις)

Στην γερμανική Καρλ Ζάις βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια ο Βασίλειος Δεδίδης, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει 34 συμμετοχές με τον σύλλογο. Την φετινή χρονιά έχει πάρει φανέλα βασικού εννιά φορές, σημειώνοντας παράλληλα και τρία γκολ.

Έχει αγωνιστεί τόσο στην U-17, όσο και στην U-19 του συλλόγου έχοντας την ίδια επιτυχία και στα δυο τμήματα. Παράλληλα, με τις υποχρεώσεις του με τον γερμανικό σύλλογο είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα στα αντίστοιχα τμήματα.

Στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 έκανε το ντεμπούτο με την U-17 έχοντας πετύχει 2 τέρματα σε 4 εμφανίσεις, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου του 2018 έκανε την πρώτη εμφάνιση με την U-19. Μάλιστα, αυτή η συμμετοχή του είναι και η μοναδικής μέχρι στιγμής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ