Αρης – Λουκόιλ Λέφσκι 81-76

Αρης – Λουκόιλ Λέφσκι 81-76

Μόνο σαν αγγαρεία δεν αντιμετώπισε το τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ο Αρης. Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις, νίκησε με 81-76 την αήττητη ως τώρα Λέφσκι και πηγαίνει στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία.

Με το κεφάλι ψηλά αποχαιρέτησε τις Ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για φέτος ο Αρης. Αν και το ματς ήταν βαθμολογικά αδιάφορο, οι παίκτες του Αγγέλου παρουσίασαν έναν πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στην ως τώρα αήττητη (και πρωτοπόρο του ομίλου) Λέφσκι, επικρατώντας με 81-76.

Ετσι ολοκλήρωσαν τα έξι παιχνίδια στον 7ο όμιλο με απολογισμό 3-3, έχοντας κορυφαίο τον Λάκι Τζόουνς. Ξεχώρισαν και οι Βεργίνης, Νταλό και Φλιώνης,, ενώ ο Χρηστίδης έδειξε οτι μπορεί να βοηθήσει. Δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Μπελ και Μποχωρίδης που τρέχουν να προλάβουν το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Στο 5-1 οι Βούλγαροι που τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλο και φυσικά προκρίνονται στην επόμενη φάση του FIBA Europe Cup. Οι οποίοι όμως δεν έφυγαν για μία ακόμη φορά ηττημένοι από το Παλέ, απέναντι σε έναν αρκετά εύστοχο και ουσιαστικό Άρη.

Ελεύθερο και ανοιχτό μπάσκετ παίχθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης ναι μεν σκόραρε εύκολα στην επίθεση, ωστόσο ήταν κακός στην άμυνα, κάτι το οποίο φαίνεται και από τους 26 πόντους που δέχθηκε. Ιβάνοφ και Ρέμπερτ έκαναν αρκετή ζημιά στην κίτρινη άμυνα, με τη Λέφσκι να προηγείται στο μεγαλύτερο διάστημα με μια μικρή διαφορά που έφτασε ως τους 5π. (12-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς. Άλλαξε. Ο Αυτοκράτορας ανέβασε την ένταση της άμυνας του, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να ελέγξει τον ρυθμό, αλλά και να συνεχίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά στην επίθεση.

Ο Λάκι Τζόουνς είχε 12π. στο α’ ενώ πολύτιμες λύσεις έδιναν και οι Βεργίνης-Φλιώνης. Ο Αρης προσπέρασε με 5π. (34-29, στο 15’), ενώ έκλεισε το ημίχρονο στο +3 (46-43). Τα 18/30 εντός παιδιάς (με 5/9 τρίποντα, 2/3 ο Αγγέλου) λένε πολλά για τους 46 πόντους που σημείωσαν οι παίκτες του Αγγέλου σε ένα ημίχρονο.

«Εσφιξε» τον ρυθμό, «καθάρισε» με μεγάλα σουτ

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν σαφώς πιο «σφιχτό». Ο Αρης εφάρμοσε τη γνωστή σκληρή του άμυνα και μέσα από αυτή κατάφερνε να διατηρείται μπροστά στο σκορ. Βεβαίως στο τρίτο δεκάλεπτο δεν κατάφερνε να χτίσει διαφορά ασφαλείας (51-45 στο 23’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η ομάδα του Αγγέλου παρουσίασε το καλύτερο πρόσωπό της σε όλο το αποψινό ματς. Καλές συνεργασίες στην επίθεση, ευστοχία έξω από τα 6,75μ., και διατήρηση της καλής άμυνας.

Τζόουνς, Νταλό και Χάρις σκόραραν για τρεις, ο Φλιώνης πρόσφερε επίσης στο σκοράρισμα και κάπως έτσι ο Αρης βρέθηκε για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (74-63), 4,5 λεπτά πριν το φινάλε.

Στο υπόλοιπο του ματς οι κίτρινοι έκαναν καλή διαχείριση του χρόνου και της διαφοράς που είχαν και έτσι έφτασαν στη νίκη με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 46-43, 59-54, 81-76

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ