Σφαιρόπουλος: «Νιώθω την αγάπη όλης της χώρας»

Σφαιρόπουλος: «Νιώθω την αγάπη όλης της χώρας»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την παρουσία του στον πάγκο της Μακάμπι και ευχαρίστησε τους Ισραηλινούς για την αγάπη τους.

Τα γενέθλιά του έχει σήμερα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και νυν της Μακάμπι Τελ Αβίβ να κλείνει τα 53. Ο έμπειρος τεχνικός ανήμερα των γενεθλίων του μίλησε στην ιστοσελίδα της Μακάμπι για την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας και ευχαρίστησε τους φιλάθλους του συλλόγου για την αγάπη τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις πρώτες στιγμές του στο Ισραήλ για λογαριασμό της Μακάμπι: «Όταν ήρθα στην Μακάμπι ο πρώτος στόχος μου ήταν να αλλάξει το πνεύμα της ομάδας. Έκανα συναντήσεις προσωπικά με τους παίκτες, τους άκουσα και τους μίλησα. Μιλήσαμε για το πώς πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και αρχίσαμε να προπονούμαστε σκληρά. Το δεύτερο στοιχείο ήταν ότι άλλαξε η τακτική και αμυντική προσέγγιση στην προπόνηση. Παίζαμε πιο γρήγορα, παίζαμε πιο έξυπνα στην επίθεση, διαβάζαμε το παιχνίδι και εκτελούσαμε».

Σχετικά με το κομμάτι που του αρέσει περισσότερο στο Ισραήλ τόνισε: «Νιώθω την αγάπη όλης της χώρας. Είναι μια πολύ όμορφη χώρα με ήλιο, θάλασσα και καλή οργάνωση, που βοηθάει τον κόσμο. Κάτι που μου αρέσει πολύ εδώ είναι πως όλοι είναι φιλικοί σε μένα και στην οικογένειά μου. Εκτιμώ τους πάντες και την επικοινωνία που έχουμε με τον κόσμο, που είναι κάτι που θα κρατήσω στην καρδιά μου για πάντα. Είναι κάτι που εάν το ζήσεις και νιώσεις την αγάπη επιδρά σε σένα και αυτό θα το έχω πάντα στην καρδιά μου».

Για τις αλλαγές στην Μακάμπι: «Οι αλλαγές είχαν στάδια. Είδαμε κάποια παιχνίδια πέρυσι. Το παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν, στο οποίο κερδίσαμε με 25 πόντους ήταν ένα σημείο κλειδί. Το να αναφέρω την Μακάμπι από τα παλιά ήταν το δεύτερο στάδιο. Το τρίτο ήταν όταν κερδίσαμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, εκτός έδρας, μετά από πολλά χρόνια. Όταν είσαι στην ομάδα από την αρχή μπορούσες να δεις ότι η ομάδα ήταν σε άλλο επίπεδο. Χτίστηκε για να είναι έτοιμη να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague από την αρχή, όταν παλεύαμε για τη θέση στα πλέι οφ και τοπ πλεονέκτημα έδρας, είδαμε ότι η ομάδα άλλαξε πνευματικά και τα αποτελέσματά της και αυτό ήταν κάτι σημαντικό».

Όσο για το μήνυμά του προς τον κόσμο ανέφερε: «Θέλουμε ο κόσμος να είναι στο πλευρό μας, να συνεχίσει να βοηθάει την ομάδα. Όλοι μας βοηθούν να φτάσουμε ψηλά στην Euroleague. Η Μακάμπι είναι ένα γκρουπ ανθρώπων και πρέπει να καταλάβουν όλοι πως είμαστε όλοι μαζί. Και όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτό έχουν δείξει τα παιχνίδια ακόμα και στις ήττες μας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ