«Last dance» ονειρεύεστε; Last year (δυστυχώς)

«Last dance» ονειρεύεστε; Last year (δυστυχώς)

Ποιος δεν θέλει να δει τους τρεις σωματοφύλακες και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στην Εθνική; Είναι απίθανο -δυστυχώς- να συμβεί στην πράξη.

Είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης να μετατρέπει την επιθυμία σε… πράξη, ακόμα κι αν αυτό είναι στα όρια της… φαντασίας. Και ποιος δεν θα ήθελε, με έναν μαγικό τρόπο, να βρεθούν ταυτόχρονα στην Εθνική όλοι οι ενεργοί «μεγάλοι» Έλληνες παίκτες; Κάτι σκόρπια λόγια του Βασίλη Σπανούλη από τη μια, κάτι η σταθερή προσήλωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την άλλη και το… «The Last Dance» πήρε γαλανόλευκο χρώμα. Ωραίο θα ήταν, αλλά δυστυχώς το σενάριο δεν έχει παρά… μαθηματικές (ίσως ούτε αυτές) πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Η συζήτηση αφορά στο Προολυμπιακό, όπου -μετά τις τοποθετήσεις των σταρ- φούντωσαν τα σενάρια περί κοινής παρουσίας των αδερφών Αντετοκούνμπο, με τους Σπανούλη – Ζήση και Μπουρούση. Ο πάντα πρόθυμος να επωφεληθεί ανέξοδα επικοινωνιακά τρυκ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, έσπευσε να χαιρετήσει το… αδύνατο. Και γιατί αδύνατο;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μπροστά του (ίσως) την πιο σημαντική χρονιά της καριέρας του, από τη στιγμή που πέρασε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Πρέπει να αποφασίσει αν θα… ριζώσει στο Μιλγουόκι, ανεβάζοντας σε εξωπραγματικά νούμερα τον τραπεζικό του λογαριασμό, ή αν θα κυνηγήσει με περισσότερες πιθανότητες το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ. Όπως και να ‘χει πρέπει να τα δώσει όλα, ώστε οι Μπακς να βρεθούν στα πλέι οφ, κάτι που μοιάζει αυτονόητο.

Είτε ως «ελάφι», είτε ακόμα κι αν υπάρξει προοπτική μετακίνησης, δύσκολα ο δις MVP του ΝΒΑ δεν θα είναι στα πλέι οφ, άρα δεν μπορεί να είναι στο Προολυμπιακό, το οποίο θα γίνει μέσα στον Ιούνιο. Ελάχιστοι παίκτες του ΝΒΑ θα μπορέσουν να παίξουν στις εθνικές των χωρών του, αφού οι τελικοί συμπίπτουν με τους Ολυμπιακούς και τα πλέι οφ πέφτουν πάνω στους αγώνες πρόκρισης. Ως εκ τούτου, όλοι μαζί δεν θα είναι.

Η Εθνική χωρίς Γιάννη και Θανάση, μπορεί να χωρέσει τους τρεις «γερόλυκους» για τον… αποχαιρετισμό στη σημαία, αν κι εφόσον το αποφασίσουν. Δεν θα έχει, πάντως, αυτό το κράμα, που θα μπορούσε να μας απογειώσει και να φέρει την «επίσημη αγαπημένη» εκεί που όλοι θέλουμε να τη δούμε.

Σε κάθε περίπτωση, αν τον Ιούνιο νιώσουν οι τρεις «βετεράνοι» με την τεράστια προσφορά ότι το… λέει η περδικούλα τους, φαντάζομαι ότι ο τότε προπονητής δεν θα θέσει… βέτο. Αν και ζητούμενο (στα δικά μου μάτια) είναι να μπει ο Ντόρσεϊ στην εξίσωση, να δούμε (όταν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις τους) Μητρου-Λόνγκ και Κώστα Αντετοκούνμπο, να βρεθεί χώρος -προδήλως όχι σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση- για τους πιτσιρικάδες (Ρογκαβόπουλο, Μαντζούκα, Νικολαΐδη, κτλ.), ώστε να αρχίζει να χτίζεται η επόμενη Εθνική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ