Τέλος οι Ζίγιες και Μαζραουί για τον Χαλίλχοτζιτς

Τέλος οι Ζίγιες και Μαζραουί για τον Χαλίλχοτζιτς

Ο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς έχει πάρει την απόφαση του όσον αφορά τους Χακίμ Ζίγιες και Νουσάιρ Μαζραουί και το μέλλον τους στην εθνική ομάδα του Μαρόκο.

Ο Γαλλο-Βόσνιος προπονητής της Εθνικής Μαρόκου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, ο οποίος οδήγησε την αφρικανική ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, στο Κατάρ, είπε ότι η απόφασή του να μην καλεί πλέον τον σταρ της Τσέλσι Χακίμ Ζίγιες, καθώς και τον Νουσάιρ Μαζραουί του Άγιαξ, είναι γι΄ αυτόν «τελειωμένη ιστορία».

«Ο παίκτης που αρνείται να προπονηθεί, που αρνείται να παίξει, που προσποιείται τραυματισμούς, για μένα είναι το τέλος της ιστορίας», είπε ο Χαλίλχοτζιτς, όταν ρωτήθηκε από το κροατικό τηλεοπτικό κανάλι Nova TV αν θα ήταν έτοιμος να καλέσει τους δύο ποδοσφαιριστές για το Παγκόσμιο Κύπελλο (21 Νοεμβρίου – 18 Δεκεμβρίου 2022).

Ο μέσος της Τσέλσι και ο αμυντικός του Άγιαξ, που είχαν έρθει σε ρήξη με τον προπονητή τους, δεν κλήθηκαν για τους αγώνες των προκριματικών πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, στα τέλη Μαρτίου.

Αυτή η δήλωση του Χαλίλχοτζιτς έρχεται μια εβδομάδα μετά από εκείνη του προέδρου της Μαροκινής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Φούζι Λέκια, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι πόρτες της Εθνικής παραμένουν «ανοιχτές σε όλους τους Μαροκινούς παίκτες, όποιες και αν είναι οι διαφωνίες».

Όμως, για τον Χαλίλχοτζιτς «η Εθνική ομάδα είναι κάτι ιερό», ενώ σε σε κάθε περίπτωση «δεν ανήκει στους παίκτες (αλλά) σε όλο αυτόν τον λαό». «Όταν κάποιος συμπεριφέρεται έτσι, για μένα αυτή η ιστορία έχει τελειώσει και δεν θέλω να το συζητήσω άλλο. Πήρα αυτή την απόφαση. Το ότι κάποιος σκέφτεται διαφορετικά είναι δική του δουλειά», είπε.

Ο 29χρονος Ζίγιες ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου ότι αποσύρεται από την Εθνική ομάδα, μετά τη διαμάχη του με τον ομοσπονδιακό εκλέκτορα. Παρά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, ο Χαλίλχοτζιτς επικρίθηκε στο Μαρόκο για τις τακτικές του επιλογές και τη σύνθεση της ομάδας, κάτι που τροφοδοτεί τις φήμες για αποχώρηση λίγους μήνες πριν το τουρνουά.

Ερωτηθείς για το μέλλον του στην κεφαλή της μαροκινής Εθνικής, ο Χαλίλχοτζιτς, που απολύθηκε από την Ακτή Ελεφαντοστού το 2010 και την Ιαπωνία το 2018, μετά την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε ότι είναι «γαλήνιος».

«Θα δούμε. Πολλά περίεργα πράγματα έχουν ήδη συμβεί συχνά στη ζωή μου (…) Αν κάποιος σκέφτεται διαφορετικά, αυτό είναι δική του δουλειά. Αν δεν είναι ευχαριστημένος μαζί μου, δεν είναι η πρώτη φορά που χωρίζουμε» , υπογράμμισε.

Στο Κατάρ το Μαρόκο θα αντιμετωπίσει την Κροατία, φιναλίστ το 2018 στη Ρωσία και «φαβορί», σύμφωνα με τον Χαλίλχοτζιτς του ΣΤ΄ ομίλου, στον οποίο μετέχουν επίσης το Βέλγιο και ο Καναδάς. «Αλλά δεν πρόκειται να «περπατήσουμε» σε αυτό το παιχνίδι», διαβεβαίωσε. «Θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε πιθανώς την Κροατία. Θα προετοιμάσουμε κάθε λεπτομέρεια και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την έκπληξη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ