Ο Φαλ και οι άλλοι των αιωνίων στο Eurobasket

Ο Φαλ και οι άλλοι των αιωνίων στο Eurobasket

Η Γαλλική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προεπιλογή για το Eurobasket 2022, με τον Φαλ να βρίσκεται σε αυτή και Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό να έχουν δυνατή εκπροσώπηση.

Η καρδιά του Ευρωπαϊκού μπάσκετ αναμένεται το Σεπτέμβριο να χτυπάει στα παρκέ της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Γεωργίας και της Ιταλίας. Εκεί όπου όλα τα μεγάλα αστέρια θα μαζευτούν για να φορέσουν τα χρώματα των εθνικών τους ομάδων στο Eurobasket με στόχο φυσικά να τις οδηγήσουν στην κορυφή.

Η Γαλλία αποτελεί μία από τις πρώτες εθνικές που ανακοίνωσαν την προεπιλογή των παικτών που θα την εκπροσωπήσουν σε αυτό το σημαντικό τουρνουά με τον Μουσταφά Φάλ του Ολυμπιακού να συγκαταλέγεται σε αυτή.

Διαβάστε επίσης: Έσκασε η «βόμβα»: Στον Ερυθρό Αστέρα ο Νέντοβιτς

Ο Σάσα, ο… πρώην Ντόρσει και οι Έλληνες

Μπορεί ο Τάιλερ Ντόρσει εδώ και λίγες ώρες να μην είναι παίκτης του Ολυμπιακού, οι εμφανίσεις του ωστόσο με τους ερυθρόλευκους ήταν εκείνες που του άνοιξαν ξανά την πόρτα της εισόδου της Εθνικής Ελλάδας με τον ίδιο να θεωρείται σίγουρος για τη συμμετοχή του στην κορυφαία διοργάνωση.

Ένας άλλος αθλητής για τον οποίο έχει δημιουργηθεί καλοκαιρινό σίριαλ λόγω των εξαιρετικών φετινών του επιδόσεων είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Μπορεί ακόμα να μην γνωρίζουμε αν ο Βούλγαρος φόργουορντ θα συνεχίσει να φορά την ερυθρόλευκη ή θα περάσει τον Ατλαντικό για χάρη των Σακραμέντο Κίνγκς, το σίγουρο είναι πως θα βρίσκεται παρέα με τους συμπατριώτες του στο Eurobasket παλεύοντας για μια διάκριση με τη χώρα του.

Από εκεί και πέρα σίγουρη συμμετοχή στο ρόστερ της Εθνικής μας ομάδας και στη διοργάνωση θα έχει ο «μαέστρος» του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη φετινή σεζόν, Κώστας Σλούκας, ο νυν αρχηγός Κώστας Παπανικολάου καθώς και ο Γιαννούλης Λαρετζάκης.

Μόνη εκπροσώπηση οι βασικοί του πυλώνες

Για τον Παναθηναϊκό τα δεδομένα είναι λίγο πιο απλά, καθώς το μέχρι πρότινος ρόστερ του απαρτίζονταν κυρίως από Αμερικανούς και νεαρούς σε ηλικία Έλληνες αθλητές. Δύο είναι οι περιπτώσεις εκείνων που θα μπορούσαν να συμμετέχουν στο Eurobasket, με τα δύο βασικά γρανάζια του ρόστερ του, τον αρχηγό του Ιωάννη Παπαπέτρου και τον «πύργο» Γιώργο Παπαγιάννη να συγκαταλέγονται δεδομένα στην Εθνική μας ομάδα.

Επιμέλεια: Στέργιος Σπυρόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ