Μπάσκετ γυναικών: Έχασε την άνοδο η Εθνική νέων

Μπάσκετ γυναικών: Έχασε την άνοδο η Εθνική νέων

Η Εθνική νέων γυναικών έχασε με 65-57 από το Ισραήλ στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 στα Σκόπια και έχασε τις ελπίδες για άνοδο

Η Εθνική νέων γυναικών έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Α κατηγορία του  Πρωταθλήματος U20, μετά την ήττα από το Ισραήλ με 65-57 στον προημιτελικό της Β κατηγορίας, στα Σκόπια.

Έτσι έμεινε εκτός των θέσεων που οδηγούν στην άνοδο. Ο προπονητής της ομάδας Θάνος Νίκλας μίλησε για την σημερινή εμφάνιση αλλά και για τις παίκτριες του, οι οποίες θα σταματήσουν να αγωνίζονται στις «Μικρές», ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Σε πρώτο πλάνο ο Γιώργος Καλαϊτζάκης για τον Παναθηναϊκό

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα κόουτς:

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια. Βρεθήκαμε σε άσχημη μέρα επιθετικά με πολλά λάθη και πολλά άστοχα σουτ κάτι που μας χάλασαμε το μυαλό και μας άγχωσε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε 17 λάθη, 53% στις ελεύθερες βολές, 16% στο τρίποντο συνολικά.

Προσπαθήσαμε από την άμυνά μας να ξαναμπούμε στο πιαχνίδι. Το καταφέραμε αλλά δυστυχώς στο τέλος ξαναχάσαμε τη συγκέντρωσή μας με αποτέλεσμα να χάσουμε το παιχνίδι. Έχουμε άλλους δύο αγώνες μπροστά μας στους οποίους θα παρουσιαστούμε ως ομάδα για να πάρουμε τις νίκες και να τελειώσουμε με αυτόν τον τρόπο το τουρνουά. Δεν υπάρχει χρόνος να σκύψουμε το κεφάλι.

Είμαστε εκτός στόχων, το ξέρουμε. Μιλάμε όμως για μια γενιά που έχει φέρει δύο ανόδους, μια γενιά που είναι απόλυτα επιτυχημένη, μια γενιά στην οποία οφείλουμε να δώσουμε τον απαραίτητο σεβασμό για όσα έχει πετύχει και να μην την «κρεμάσουμε» με σχόλια.

Ας τους δώσουμε μια φορά συγχαρητήρια και στην αποτυχία. Για μένα μποούν να σχολιάσουν όσο θέλουν, αλλά όχι τα κορίτσια, όχι αυτή τη γενιά που έχει φέρει ήδη επιτυχίες και που σίγουρα θα φέρει και στο μέλλον».

Δεκάλεπτα: 12-18, 28-26, 44-43, 65-57

Ελλάδα (Νίκλας): Μποσγανά 3 (11ρ.), Χατζηλεοντή 18 (13ρ.), Πολυμένη 11 (2), Πρίφτη 7 (1), Σακελλαρίου 9 (1), Μπουντούρη 3, Δερμιτζάκη, Γούλα 4, Παπαδοπούλου 2, Στεργάκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ