Πρώτο φιλικό τεστ για την Εθνική του Ιτούδη

Πρώτο φιλικό τεστ για την Εθνική του Ιτούδη

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στη... μάχη των φιλικών, αντιμετωπίζοντας στο σχεδόν κατάμεστο ΟΑΚΑ την Ισπανία (19:00)

Πρώτη… γεύση από την Εθνική ομάδα ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Eurobasket του Σεπτεμβρίου! Η Ελλάδα ρίχνεται στη μάχη των φιλικών, καθώς φιλοξενεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ (19:00, ΕΡΤ) την Ισπανία.

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει την ευκαιρία να δει στο παρκέ όσα έχουν δουλέψει οι διεθνείς το τελευταίο διάστημα. Πολύ δυνατό το πρώτο τεστ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, κόντρα στην Ισπανία, που παραδοσιακά, είναι ο κακός μας δαίμονας.

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος» στους Νετς: «Αδειασε» τον Ντουράντ ο ιδιοκτήτης!

Τα προβλήματα δε λείπουν για την επίσημη αγαπημένη, με τον προπονητή της Φενέρμπαχτσε να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κώστα Σλούκα και Γιώργου Παπαγιάννη. Πάντως, ο γκαρντ του Ολυμπιακού, αμέσως μετά και το μεθαυριανό φιλικό της Μαδρίτης θα είναι διαθέσιμος. Αντίθετα, ανησυχία επικρατεί με την κατάσταση του Big Papa και εκφράζονται φόβοι ακόμη και για απουσία του από το Eurobasket.

Στο αποψινό φιλικό θα αγωνιστεί κανονικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς να ετοιμάζεται για παράσταση μπροστά στο ελληνικό κοινό. Πάνω από 11.000 εισιτήρια έχουν κάνει φτερά, με τον κόσμο να ανυπομονεί για τη «γαλανόλευκη».

Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας θα είναι οι 16 παίκτες: Καλάθης, Μποχωρίδης, Λούντζης, Μωραΐτης, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης, Καλαϊτζάκης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Κασελάκης, Θ. Αντετοκούνμπο, Γ. Αντετοκούνμπο, Κουζέλογλου, Αγραβάνης, Γόντικας, Κ. Αντετοκούνμπο. Υπενθυμίζεται πως χθες αποχαιρέτησαν την προετοιμασία οι Α. Αντετοκούνμπο, Μαντζούκας, Νετζήπογλου, Τανούλης και Τσαλμπούρης.

Από την άλλη, η Ισπανία έρχεται στην Ελλάδα με 17 παίκτες. Ο Σέρχιο Γιουλ δεν ακολούθησε την αποστολή, μένοντας πίσω λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.

Ελλάδα και Ισπανία αναμετρώνται για 45η φορά στην ιστορία τους, με την πλάστιγγα να γέρνει κατά πολύ προς τη μεριά των Ίβηρων. 32 οι νίκες για τη «Φούρια Ρόχα», 12 για τη «γαλανόλευκη».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ θα είναι η πρώτη τους μετά τον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ του 2015 στη Λιλ της Γαλλίας, όταν οι Ισπανοί είχαν επικρατήσει με 73-71.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ