Κροατία – Εσθονία 73-70: Οι Κροάτες άντεξαν και έκαναν άλμα πρόκρισης

Κροατία – Εσθονία 73-70: Οι Κροάτες άντεξαν και έκαναν άλμα πρόκρισης

Η Κροατία πήρε μια πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στην Εσθονία για την 3η αγωνιστική του ομίλου της Εθνικής μας ομάδας και είναι σε πλεονεκτική θέση για να προκριθεί.

Ακόμα μία εντυπωσιακή αναμέτρηση διεξήχθη στο φετινό Eurobasket, με τις Κροατία και Εσθονία να παλεύουν μέχρι το τέλος για τη νίκη, στο αγώνα που άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής Ελλάδος. Οι Κροάτες είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τους Εσθονούς να καταφέρνουν να μένουν κοντά και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τη χαμένη βολή του Τζόεσαρ. Κορυφαίος από πλευράς Εσθονία ο Κότσαρ με 17 πόντους, ενώ για τους νικητές διακρίθηκε ο Μάτκοβιτς.

Από το ξεκίνημα του ματς φάνηκε πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τους Κροάτες με ην Εσθονία να μπαίνει δυνατά και να προηγείται με 3-10 στο 4′. Η ομάδα του Μουλαομέροβιτς αντέδρασε ωστόσο και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 20-16.

Διαβάστε επίσης: Μαρσέλο: Πρίγκιπας της παλίρροιας στο ποδόσφαιρο της… άμπωτης

Η Εσθονία με τα τρίποντα του Κουλαμάε και την εξαιρετική εμφάνιση του Κότσαρ και στις δύο ρακέτες κατάφερε να μένει κοντά στο σκορ με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τη διαφορά στους τέσσερις (33-29).

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα με την Κροατία να έχει κεφάλι στο σκορ και την Εσθονία να βρίσκει πάντα τις απαντήσεις, είτε από τα 6,75μ. είτε με τον εκπληκτικό Κότσαρ. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το καθοριστικό, εκεί όπου οι Εσθονοί βρίσκονταν συνεχώς σε απόσταση αναπνοής.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα και όντας πίσω με τρεις, ο Τζόσεαρ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια για τρίποντο από τον Σάριτς. Ο Εσθονός είχε 2/3 και στη συνέχεια δεν απέμενε αρκετός χρόνος για να αλλάξει το αποτέλεσμα μα συνεχόμενα φάουλ και βολές να διαμορφώνουν το τελικό 73-70.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-16, 33-29, 53-48, 73-70

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ