Μαρσέλο: Πρίγκιπας της παλίρροιας στο ποδόσφαιρο της… άμπωτης

Μαρσέλο: Πρίγκιπας της παλίρροιας στο ποδόσφαιρο της… άμπωτης

Ο Μαρσέλο έρχεται και αυτό που ζει ο οργανισμός Ολυμπιακός μιλά από μόνο του…

Είκοσι γκολ στην πρώτη αγωνιστική της Super League. Και έπειτα δώδεκα στη δεύτερη. Και δέκα στο διήμερο που πέρασε στη διεξαγωγή της τρίτης με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ μάλιστα να αγωνίζονται εντός έδρας με αντιπάλους διαφορετικής ταχύτητας.

Τέσσερα τα γκολ στο Καραϊσκάκη (Ολυμπιακός-Ιωνικός 3-1) το Σάββατο. Δύο στη Ριζούπολη (ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0) και άλλα τόσα στο Περιστέρι (Ατρόμητος-Παναιτωλικός 1-1). Δύο σε όλα τα υπόλοιπα γήπεδα της χώρας μαζί. Μόλις ένα έξω από το Λεκανοπέδιο (Βόλος-ΟΦΗ 0-1).

Λες και στέρεψε η θάλασσα πριν καλά-καλά προλάβουν οι ποδοσφαιριστές να ιδρώσουν τις φανέλες τους.

Περιμένει κάθε κανονικός παρατηρητής όσο το πρωτάθλημα προχωρά να ανεβαίνει ο ρυθμός, να προκύπτει μια καλύτερη εικόνα και αντ αυτού ακούει τους προπονητές να λένε πως δεν κρατούν μαγικά ραβδάκια, πως όταν δεν μπορούν να νικήσουν ένα ματς τότε θα πρέπει να μην το χάσουν και πως κάποιες νίκες είναι απλά επαγγελματικές: Έναν σωρό από βαρετά κλισέ που επικοινωνιακοί στρατοί τα αναβαθμίζουν σε λόγια σοφά επιχειρώντας να τα περάσουν στη κοινή γνώμη.

Από τον Ιούνιο είναι οι ομάδες πρωταθλητισμού στο γήπεδο και έφτασε Σεπτέμβρης. Πόσους μήνες λοιπόν χρειάζονται για να μπορέσουν να αλλάξουν πέντε πάσες και να παρουσιάσουν ένα 90λεπτο που να νιώσει κάποιος ότι άξιζε το εισιτήριο που πλήρωσε;

Για αυτό το πρωτάθλημα προσγειώνεται απόψε στην Ελλάδα το διασημότερο «12» στην ιστορία του παγκόσμιου ποδόσφαιρου. Για αυτό το πρωτάθλημα προορίζεται μια προσωπικότητα που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους σταρ του ποδοσφαίρου του 21ου αιώνα.

Ένας τύπος που από την Παρασκευή έγινε λόγος να μνημονεύεται η ποδοσφαιρική Ελλάδα σε όλα τα κορυφαία μέσα του πλανήτη. Η ίδια Ελλάδα που στα κύπελλα Ευρώπης που ξεκινούν αύριο έχει έναν εκπρόσωπο στις συνολικά 96 ομάδες που παίρνουν θέση στην πραγματική αφετηρία των τριών διοργανώσεων της UEFA.

Ποιος αμφιβάλει ότι την πρώτη του ασίστ με τα ερυθρόλευκα την έδωσε απευθείας από τη Μαδρίτη, πολύ πριν επιβιβαστεί στην ιδιωτική πτήση που τον φέρνει σε λίγο στα μέρη μας;

«Μα δεν έχει κάνει προετοιμασία». «Μα είναι στο φινάλε της καριέρας του». «Μα δεν πια την έκρηξη και τις αντοχές που χαρακτήριζαν το παιχνίδι του». Ναι, ατάκες που ήδη κυκλοφορούν από την ώρα της ανακοίνωσης της μεταγραφής. Υπάρχουν και αυτοί που νιώθουν τέτοιες ανησυχίες και καλά κάνουν γιατί στο τέλος της ημέρας είναι ποδόσφαιρο. Μόνο που αν ο Μαρσέλο είχε την ίδια ταχύτητα και έκρηξη και δεν ήταν 34 δεν θα μπορούσε κάποιος να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα παρά μόνο για διακοπές. Και τέλος πάντων όλα αυτά είναι θέματα που αφορούν στο επόμενο κεφάλαιο συζήτησης.

Προς το παρόν ένα υποβαθμισμένο προϊόν που ακόμη ασχολείται με το ποιος θα είναι διαιτητής την Κυριακή και που μπογιατζήδες από τη Σάμο και άεργοι από την Πάτρα παριστάνουν τους τεχνοκράτες παράγοντες μιας ομοσπονδίας-ανέκδοτο, υποδέχεται απόψε κάποιον που πρόλαβε σε λίγες ώρες να κάνει ξανά το ποδόσφαιρο θέμα συζήτησης. Τον ίδιο που θα στείλει απόψε χιλιάδες στο Φάληρο απλά και μόνο για να τον δουν από κοντά στο νέο του περιβάλλον.

Έπαιξε η εθνική ομάδα μπάσκετ μια σειρά από ματς μέσα στον Αύγουστο στο ΟΑΚΑ και μέτρησε διαδοχικά sold out -ακόμη και με αντιπάλους σαν το Βέλγιο- απλά και μόνο γιατί το κοινό ήθελε να δει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Βλέπεις εκεί έξω κόσμο στον δρόμο να κυκλοφορεί με το «34» του Greek Freak καμαρώνοντας. Κόσμο κανονικό που αγαπά τα σπορ και ταυτίζεται με τους ήρωες του… Έδωσε ο Ολυμπιακός από το Σάββατο 500 επιπλέον εισιτήρια διαρκείας και μόνο στο άκουσμα της μεταγραφής του Μαρσέλο.

Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που θέλουν να ψυχαγωγηθούν και όχι να διασκεδάσουν μόνο με νίκες. Έτσι γεμίζουν ξανά οι κερκίδες. Έτσι γεμίζει ξανά και η θάλασσα. Και αν η άμπωτη μας χαρακτηρίζει ίσως ο Μαρσέλο να είναι εκείνος που θα προκαλέσει πλημμυρίδα ανεβάζοντας τη στάθμη του νερού: Πρίγκιπας την παλίρροιας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ