Βέλγιο – Ελλάδα 70-72: Συγκλόνισε η Εθνική – Με την ψυχάρα του Λάρυ στο Μουντομπάσκετ

Βέλγιο – Ελλάδα 70-72: Συγκλόνισε η Εθνική – Με την ψυχάρα του Λάρυ στο Μουντομπάσκετ

Με τον απίστευτο Γιαννούλη Λαρεντζάκη να βγάζει την τελευταία άμυνα, η Εθνική νίκησε το Βέλγιο με 72-70 και έκλεισε από τώρα θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Μετά από ένα φινάλε θρίλερ, η Εθνική Ελλάδος κατάφερε να «αποδράσει» με τη νίκη από το Βέλγιο με 72-70 και «σφράγισε» το εισιτήριό της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Συγκλονιστικός ο Λαρεντζάκης που τελείωσε με 20 πόντους και έβγαλε την τελευταία καθοριστική άμυνα πάνω στον Ομπασοχάν.

Η Ελλάδα έφτασε το 5-3 στον όμιλο, ίδιο ρεκόρ με τη Σερβία, που νωρίτερα είχε νικήσει στο Βελιγράδι την Τουρκία. Διαδικαστικού χαρακτήρα οι αναμετρήσεις εντός έδρας με τη Σερβία (24/2) και εκτός με τη Λετονία (27/2).

Διαβάστε επίσης: Οι 13… Έλληνες που πάνε Κατάρ

Η Ελλάδα ξεκίνησε με τους Παπανικολάου, Καλάθη, Καλαϊτζάκη, Χαραλαμπόπουλο και Γόντικα το ματς και με όπλο την καλή άμυνα προηγήθηκε με 5-9. Οι Βέλγοι ωστόσο με οδηγό τον «δαίμονα» Ομπασοχάν έτρεξαν ένα σερί 10-0 για το 15-9. Η είσοδος του Λαρεντζάκη έδωσε πνοή στην ελληνική επίθεση και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων, οι διεθνείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 19-19, σκορ με το οποίο τελείωσε η πρώτη περίοδος, με τον Ομπασοχάν να σκοράρει τους 12 από τους 19 πόντους των Βέλγων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Βέλγοι συνέχισαν να κάνουν λάθος με κάθε πιθανό τρόπο, η Εθνική όμως είχε σημαντικό πρόβλημα με τα ριμπάουντ. Τρεις βολές του Λαρεντζάκη έφεραν την Εθνική στο +4 (20-24), οι γηπεδούχοι όμως απάντησαν και με ένα σικό τους σερί (5-0) ξαναπέρασαν μπροστά. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι για τα επόμενα λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί ξανά ο Ομπασοχάν και με δικούς του συνεχόμενους πόντους να κάνει το 34-29, με 4.2¨ στο ρολόι. Η Εθνική έκανε την επίθεση και ο Καλάθης πέτυχε ένα τρελό δίποντο με ταμπλό για να κλείσει το ημίχρονο στο 34-31.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Εθνική έχασε τον Λευτέρη Μποχωρίδη ο οποίος αποβλήθηκε μετά από αντιαθλητικό φάουλ. Ο Λαρεντζάκης ωστόσο και ο Τσαλμπούρης με συνεχόμενα τρίποντα έφεραν το ματς στα ίσα (41-41), με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να κάνει μυθικά πράγματα στο παρκέ και να σκοράρει άλλες δύο φορές από τα 6,75μ. για το 47-54, Οι Βέλγοι κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά στους τρεις στο φινάλε της τρίτης περιόδου (55-58).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Εθνική διατηρούσε το προβάδισμα, ωστόσο απέτυχε να «τελειώσει» το ματς και ο Ομπασοχάν με δικά του απανωτά καλάθια κρατούσε «ζωντανούς» τους Βέλγους. Ο Λούντζης σκόραρε για τρεις (66-70) και με το σκορ στο 69-70 κέρδισε το επιθετικό φάουλ με 49″ να απομένουν. Το Βέλγιο με μία βολή έκανε ο 70-71, η Ελλάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στην δική της τελευταία επίθεση, ο άνθρωπος του αγώνα όμως, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, μίλησε και πάλι παίζοντας τρομερή άμυνα στον Ομπασοχάν και κερδίζοντας το επιθετικό φάουλ από τον καλύτερο παίκτη του Βελγίου. Ο Λούντζης ευστόχησε σε μία βολή, αστόχησε με εντολή από τον πάγκο στη δεύτερη και το ματς ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 70-72.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 34-31, 55-58, 70-72

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ