Ντε Κολό για Εμπίντ: «Πρέπει να έχει κίνητρο για να αγωνιστεί στη Γαλλία, έχει καθυστερήσει η απόφαση»

Ντε Κολό για Εμπίντ: «Πρέπει να έχει κίνητρο για να αγωνιστεί στη Γαλλία, έχει καθυστερήσει η απόφαση»

Ο Νάντο Ντε Κολό θέτει τον Τζοέλ Εμπίντ προ των ευθυνών του, καλώντας τον να αποφασίσει σύντομα αν θέλει να αγωνιστεί για την Εθνική Γαλλίας στις προσεχείς μεγάλες διοργανώσεις.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ ολοένα και πλησιάζει (Σεπτέμβρης του 2023), ενώ οι Ολυμπιακοί αγώνες βρίσκονται έναν και κάτι χρόνο μακριά (Άυγουστος του 2024). Μια ιδανική συγκυρία μεγάλων διοργανώσεων που σίγουρα εξιτάρει κάθε διεθνή παίκτη. Ή… σχεδόν κάθε, με την παρακάτω ιστορία να αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Τζοέλ Εμπίντ πήρε πρόσφατα το γαλλικό διαβατήριο αι αυτόματα απέκτησε δικαίωμα να συμμετάσχει σε επίσημες διοργανώσεις με τη φανέλα των Τρικολόρ. Μα είδηση που προκάλεσε ενθουσιασμό στους Γάλλους και τρόμο στους αντιπάλους τους καθώς ο παίκτης των Φιλαντέλφια 76ερς που είναι και εκ των βασικών διεκδικητών του βραβείου MVP φέτος, είναι από τους καλύτερους φόργουορντ στον κόσμο και θα έκανε τη Γαλλία πραγματικά ασυναγώνιστη.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Εκτός playoffs της Basket League ο Κάνααν

Ο παίκτης όμως δείχνει απρόθυμος να πάρει μια τελική απόφαση για το αν και πότε θα συμμετάσχει σε αγώνα με τη Γαλλία, με την καθυστέρηση να προκαλεί εκνευρισμό τόσο στο κοινό όσο και στους συμπαίκτες και τα υψηλότερα κλιμάκια της εθνικής.

Τον εκνευρισμό αυτόν εξέφρασε ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες της ομάδας, ο θρυλικός Νάντο Ντε Κολό. O 35χρονος γκαρντ της Βιλερμπάν με 85 συμμετοχές σε επίσημες διοργανώσεις από το 2009 μέχρι και σήμερα, είναι ο πιο κατάλληλος να μιλήσει για το θέμα αυτό και το έκανε φέρνοντας τον Εμπίντ προ των ευθυνών του, καλώντας τον να πάρει μια απόφαση ενόψει των δύο μεγάλων διοργανώσεων που πλησιάζουν:

«Πρέπει να έχεις κίνητρο για να αγωνιστείς με μία εθνική ομάδα και κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις μία απόφαση. Έχω την εντύπωση ότι αυτή η διαδικασία έχει καθυστερήσει, πρώτα έπρεπε να πάρει αμερικανικό διαβατήριο και τώρα πρέπει να πάρει και το γαλλικό. Πρέπει να αποφασίσει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ