Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η εθνική υποχρέωση

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η εθνική υποχρέωση

Ο ίδιος ο Γιάννης οφείλει να μην αφήσει να πάμε σε… σήριαλ.

Δεν είναι το πρώτο καλοκαίρι που η περίπτωση του αν θα παίξει ή όχι στην εθνική ομάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξελίσσεται σε σήριαλ.

Πότε από τις ΗΠΑ και πότε από την Ελλάδα οι πληροφορίες έρχονται συγκεχυμένες και αφήνουν αρκετά παραθυράκια κυρίως με ότι έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Greek Freak στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενήσουν οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία και η Ινδονησία από τις 25 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Μέγα σκάνδαλο στην ΕΠΟ – Εβγαλαν μισθό 8.000 ευρώ τον μήνα στον Μπαλτακο αναδρομικά από το 2022

Τι ήταν αυτό που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την φετινή διοργάνωση στο να είναι ο Γιάννης παρών ;

Αφενός το γεγονός ότι η ομάδα του (δυστυχώς) αποχαιρέτησε πολύ νωρίς τα πλέι οφ του ΝΒΑ. Καθώς αν και είχε το απόλυτο ρεκόρ και πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς το Μιλγουόκι βγήκε νοκ άουτ από τον πρώτο κιόλας γύρο από το εκπληκτικό Μαϊάμι του «εξωγήινου» Μπάτλερ, το οποίο τελικά έφτασε και μέχρι τους τελικούς όπου υποκλίθηκε στους Ντένβερ Νάγκετς και κυρίως στον εκπληκτικό ηγέτη τους (Γιόκιτς).

Η πρόωρη αποχώρηση από τα απαιτητικά πλέι οφ δημιούργησαν ελπίδες (από τη στιγμή μάλιστα που ο τραυματισμός στη μέση φάνηκε ότι δεν είναι σοβαρός) ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πάρει ανάσες και θα είναι στη διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

Το δεύτερο σκέλος που «γεννούσε» αισιοδοξία ήταν το γεγονός ότι η εθνική μας έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την ομάδα των ΗΠΑ και τι πιο δελεαστικό από το να παίξει ο Γιάννης κόντρα σε ολο το ΝΒΑ !

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν και τα άλλα (πιο σοβαρά) δεδομένα που έχουν να κάνουν κυρίως με την κατάσταση της υγείας του Γιάννη και το ταλαιπωρημένο του – ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια – γόνατο.

Κάποτε λέγαμε (το 2017 για παράδειγμα) ότι φταίνε οι…κακοί Μπάκς που δεν τον αφήνουν να παίξει στην εθνική (ενώ είχε ήδη παίξει ένα χρόνο νωρίτερα και χωρίς να έχει ήδη κάνει ένα πολυετές μεγάλο συμβόλαιο, με την εθνική στο προολυμπιακό του Τορίνο)

Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και ουσιαστικά ο ίδιος ο Γιάννης, σαν προσωπικότητα αλλά και με την ανυπολόγιστη προσφορά του στους Μπακς (δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για την πόλη και φυσικά παραμένει εκεί σε μία από τις μικρές αγορές της Αμερικής για χρόνια κλείνοντας τα αυτιά του στις σειρήνες) έχει κερδίσει το δικαίωμα να αποφασίζει εκείνος για το αν θα ενισχύσει ή όχι την Εθνική στις διεθνείς υποχρεώσεις της.

Η σχέση με τους Μπακς

Την ίδια στιγμή και η ΕΟΚ έχει χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους των Μπάκς που για μια ακόμα χρονιά έχουν στείλει ολόκληρο επιτελείο στη χώρα μας δίπλα στο Γιάννη που συνεχίζει να γυμνάζεται την ώρα που παράλληλα απολαμβάνει τις διακοπές του, επιπλώνει το νέο του σπίτι στην Αθήνα και ολοκληρώνει και τις εμπορικές και επιχειρηματικές του υποχρεώσεις στην Ελλάδα.

Την οποία λατρεύει και σαν χώρα και φυσικά και ως εθνική ομάδα και θέλει να την τιμά πάντα, όμως αυτό δεν είναι κάθε φορά εφικτό.

Ακριβώς λόγω αυτής της υπέρμετρης αγάπης και σεβασμού που έχει για το εθνόσημο οφείλει ο ίδιος να βγει μπροστά και να μην επιτρέψει να γίνει σήριαλ με πολλά επεισόδια το αν θα είναι ή όχι στο Μουντομπάσκετ.

Πρέπει το συντομότερο (και κυρίως αρκετά πριν την έναρξη της προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις 24 Ιουλίου) να ανακοινώσει ο ίδιος πρώτα στον Δημήτρη Ιτούδη και τους συνεργάτες του το πλάνο του για το καλοκαίρι το οποίο θα είναι έτσι και αλλιώς σεβαστό.

Και παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες είναι περισσότερες στο να απέχει για λόγους προστασίας του γονάτου του, καλό είναι ότι είναι να γίνει να γνωστοποιηθεί το συντομότερο.

Οπως στο γήπεδο έχει μια τρομερή ικανότητα να τελειώνει τις φάσεις οφείλει και εδώ να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση.

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ