Εθνικής Ιταλίας: Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Μάνιον

Εθνικής Ιταλίας: Εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Μάνιον

Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο έθεσε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Νίκο Μάνιον και εξήγησε το γιατί.

Ακόμη ένας παίκτης δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Mundobasket μετά τους Νίκολά Γιόκιτς, Τζοέλ Εμπίντ και Βίκτορ Γουεμπανιάμα. Ο Νίκο Μάνιον ταλαιπωρείται από το 2021 με μία εντερική λοίμωξη αναγκάζοντάς τον να χάσει περίπου 10 κιλά, πρόβλημα που δεν έχει ξεπεράσει εντελώς αφού τα τελευταία δύο χρόνια έχει παίξει μόλις σε 38 παιχνίδια σε Euroleague και Eurocup. Η Ιταλική Ομοσπονδία επιβεβαίωσε την είδηση πως δεν θα πάρει μέρος στη φετινή διοργάνωση.

Την περίοδο 2022-23, ο 22χρονος γκαρντ είχε μέσο όρο 5,9 πόντους, 1,4 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ σε 19 συμμετοχές στην EuroLeague για την Virtus.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Ο Μίροτιτς, ο Σενγκέλια, το ταξίδι στη Νίκαια και στο βάθος… Μπαλτσερόφσκι

Οι δηλώσεις του Τζιανμάρκο Ποτσέκο:

«Αυτό το καλοκαίρι, ο Νίκο Μάνιον δεν θα είναι μέλος της ομάδας. Ήταν μια επώδυνη απόφαση, αλλά κοινή και από τις δύο πλευρές. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Νίκο ήταν ο απόλυτος ηγέτης στην εθνική ομάδα, δείχνοντας ισχυρό δέσιμο με τους «Ατζούρο» και μεγάλο επαγγελματισμό.

Ωστόσο, έθεσε στο μέγιστο τις φυσικές του ικανότητες και συμφωνήσαμε από κοινού ότι είναι καλύτερα να μην τον συμπεριλάβουμε στο ρόστερ των παικτών που θα προετοιμάζονται από σήμερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ