Η νέα μεταγραφή του Μπαρτζώκα

Η νέα μεταγραφή του Μπαρτζώκα

Ο κόουτς Μπαρτζώκας χτενίζει την αγορά για ένα γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα, όμως μέχρι να έρθει αυτός, μπορεί να απολαμβάνει τη νέα του... μεταγραφή να βγάζει μάτια φέτος το καλοκαίρι.

Διανύουμε ένα από τα πιο καυτά μεταγραφικά καλοκαίρια στην σύγχρονη ιστορία της Euroleague. Ο Μπαρτζώκας βλέπει παίκτες έρχονται, παίκτες αποχωρούν ή ανανεώνουν τη συνεργασίας του με τις ομάδες τους, με τον Ολυμπιακό να είναι ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών, λόγω των παικτών που απέκτησε (Μιλουτίνοφ), έχασε (Σλούκας) και φημολογείται να αποκτήσει (Ντόρσεϊ, Σβεντ, Τζέιμς, Ναν και… πολλοί άλλοι).

Ωστόσο το φετινό καλοκαίρι φέρνει στο προσκήνιο μια ακόμα μεταγραφή, που ενδεχομένως να έχει περάσει κάτω από τα «ραντάρ», μιας και είναι από τις λεγόμενες εσωτερικές. Δεν είναι τόσο λαμπερό όνομα, αλλά ταιριάζει… γάντι στα θέλω του κόουτς Μπαρτζώκα που στην ουσία επί της θητείας του τον έχει γαλουχήσει σε συνθήκες πρωταθλητισμού και υψηλής πίεσης. Πρόκειται για τον Μιχάλη Λούντζη.

Διαβάστε επίσης: Ο Μίχαϊλιουκ, ο Ντόρσεϊ και η δεδομένη επιθυμία του Αταμάν

Ο 25χρονος γκαρντ να βρίσκεται στο ρόστερ του Ολυμπιακού από το 2021 και σταδιακά ανεβαίνει στη ιεραρχία της ομάδας, ξεκινώντας όπως είναι λογικό από πολύ χαμηλά. Τη σεζόν 2021-2022 είχε στην Basket League 21 συμμετοχές όπου αγωνίστηκε κατά μέσο όρο για 13.5′, προσφέροντας 5.3 πόντους, 2 ριμπαουντ και 1.9 ασίστ ανά ματς, ενώ στην Euroleague αγωνίστηκε σε 14 ματς με 4.1 λεπτά συμμετοχής όπου κυρίως μάζευε εμπειρίες.

Την περσινή σεζόν έκανε ένα βήμα παραπάνω και κατάφερε σε μια περιφερειακή γραμμή με Γουόκαπ, Σλούκα, Κάναν, Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκη να διεκδικήσει τον χώρο του στο ροτέισον τόσο στην Ελλάδα (20 ματς/14.7′ χρόνος συμμετοχής/ 6π, 2 ριμπ, 2 ασίστ) όσο και στην Ευρώπη (20ματς/ 6.8′ χρόνος συμμετοχής/ 1.7π, 1.3ριμπ, 0.5 ασίστ), όπου είχε μάλιστα και δύο εξαιρετικές εμφανίσεις, εκμεταλλευόμενος το κενό στο ρόστερ των Πειραιωτών στα ματς κόντρα σε Φενέρ (εκτός) και Εφές (εντός).

Φαίνεται πως η καθημερινή συνύπαρξη με γκαρντ όπως οι Ντόρσει, Σλούκας και Γουόκαπ καθώς και η προπονητική καθοδήγηση του κόουτς Μπαρτζώκα έκαναν το… θαύμα τους καθώς στα 25 του πλέον δείχνει έτοιμος σωματικά, πνευματικά αλλά και από πλευρά νοοτροπίας για το βήμα παραπάνω. Μια πρώτη γεύση παίρνουμε ήδη από τη συμμετοχή του στη Εθνική. Εκεί εκ των συνθηκών λογίζεται ως βασικός γκαρντ, σε έναν ρόλο χειριστή πίσω από τον Γουόκαπ.

Στις δύο νίκες με τους Σλοβένους ο ερυθρόλευκος γκαρντ είχε κατά μέσο όρο 15 πόντους (66.6% εντός παιδιάς με 5/9 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ για μόλις 2 λάθη και 5 κερδισμένα φάουλ. Έπαιξε γρήγορα σε πρώτο χρόνο, προσπάθησε να παίξει και κάθετα εφορμώντας στο αντίπαλο καλάθι, ενώ έβαλε αρκετές φορές το κορμί του δυνατά στην άμυνα και στα μπλοκ άουτ, βούτηξε για διεκδικούμενες μπάλες και γενικά δείχνει έτοιμος, ώριμος και συνειδητοποιημένος πλέον να αρπάξει μια μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται από τα μαλλιά.

Αν είναι τυχερός και υγιής πάνω απ’ όλα, το φετινό Mundobasket φαίνεται πως θα είναι το δικό του… τουρνουά καριέρας, εκεί όπου θα αλλάξει μια και καλή το status του, όπως ο καλός του φίλος και συμπαίκτης σε Ολυμπιακό και Εθνική, Γιαννούλης Λαρεντζάκης που μετά το εξαιρετικό περσινό Eurobasket, έγινε βασικός στο ροτέισον του Μπαρτζώκα, αποτελώντας τον παίκτη που ουκ ολίγες φορές άλλαζε τον ρυθμό και συνέπαιρνε τους συμπαίκτες του με το μακρινό του σουτ και το παθιασμένο του παιχνίδι.

Κάπως έτσι, σε μια περίοδο που η ανάγκη τόνωσης του ελληνικού στοιχείου με παίκτες ικανούς να σταθούν ανταγωνιστικά, ο κόουτς Μπαρτζώκας τρίβει τα χέρια του βλέποντας έναν παίκτη του έτοιμο να κάνει το βήμα παραπάνω, δίνοντας του μια επιλογή στα γκαρντ που μπορεί να δώσει πολλά πράγματα σε όλους του τομείς του παιχνιδιού και μάλιστα χωρίς βεντετισμούς και σημαντικές απαιτήσεις σε χρόνο συμμετοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ