«Κράμα Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε η φετινή Εθνική»

«Κράμα Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε η φετινή Εθνική»

Η φετινή Εθνική είναι μια ομάδα που θα συνδυάσει τα καλύτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά από τον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε αναφέρει δημοσιογράφος σε μπασκετική ανάλυση σε Μέσο του εξωτερικού.

Η τελική μορφή της Εθνικής που θα παρουσιαστεί στα παρκέ της Μανίλας στις Φιλιππίνες για το Mundobasket είναι ένας δυνατός μπασκετικός γρίφος. Οι κομβικές απουσίες των Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ αλλάζουν κατά πολύ τη φυσιογνωμία της περιφέρειας της Εθνικής. Ταυτόχρονα η διαφαινόμενη απουσία ενός παίκτης σαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είναι περιττό να πούμε πως αλλάζει το κέντρο βάρους της ομάδας.

Ωστόσο την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες, αυτοί που μαζεύτηκαν στο ΟΑΚΑ και προπονούνται, που θα δώσουν τα 6 φιλικά του Αυγούστου και θα κληθούν εν τέλει να αντιπροσωπεύσουν το ελληνικό μπάσκετ το παγκόσμιο μπασκετικό ραντεβού.

Διαβάστε επίσης: Ο Μίχαϊλιουκ, ο Ντόρσεϊ και η δεδομένη επιθυμία του Αταμάν

Αναλύσεις επί αναλύσεων γίνονται για όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, με την ελληνική να συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όχι μόνο εντός των τειχών όσο και στην Ευρώπη. Σε ανάλυση που προχώρησε το έγκριτο μπασκετικό σάιτ του Ντονάτας Ουρμπόνας, η Εθνική Ελλάδος παρομοιάστηκε ως ένα κράμα Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε.

Όπως αναφέρει ένας εκ των αναλυτών, το να παρακολουθείς το πως αναπτύσσει τις επιθέσεις της η Ελλάδα είναι σαν να βλέπεις plays του Ολυμπιακού, όπως η… ρευστή επίθεση με την μπάλα να κινείται γρήγορα με ελάχιστη ντρίπλα, ή τα κοψίματα off ball από την τελική γραμμή, το λεγόμενο και… Papanikolaou Cut, είναι μερικές από τις κινήσεις σήμα κατατεθέν του Ολυμπιακού που ήδη… φοριούνται στην εθνική.

Με τρεις εκ των Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, Λούντζη και Παπανικολάου να βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρκέ και τον Παπαγιάννη να παίζει τον ρόλο του… Μουσταφά Φαλ στη ρακέτα, είναι λογικό να υιοθετηθούν αρκετές επιθετικές κινήσεις βγαλμένες κατευθείαν από το playbook του κόουτς Μπαρτζώκα, οι οποίες εκτελούνται με… κλειστά μάτια λόγω της ομοιογένειας των ερυθρόλευκων παικτών.

Βέβαια αρκετά πράγματα και από τον τρόπο παιχνιδιού θα θυμίσουν αυτόν της Φενέρμπαχτσε, με τον κόουτς Ιτούδη να ξεχωρίζει εδώ και χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο και την δική του ανανεωμένη Φενέρ, να έχει αρκετά καλή πορεία στην φετινή Euroleague κάνοντας ματ στον Ολυμπιακό και φτάνοντας μια ανάσα από το Final 4.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ