Γι αυτό τον ήθελε σαν τρελός ο Μπαρτζώκας: Το double double και τα νέα… κόλπα του Μιλουτίνοφ (vids)

Γι αυτό τον ήθελε σαν τρελός ο Μπαρτζώκας: Το double double και τα νέα… κόλπα του Μιλουτίνοφ (vids)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν επιβλητικός κόντρα στην Εθνική με double double και μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων, δείχνοντας γιατί τον ήθελε τόσο πολύ ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό.

Η Ελλάδα υποδέχτηκε τη Σερβία στο εναρκτήριο ματς του τουρνουά Ακρόπολις, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν νικητές με 71-64, μετά από ένα σφιχτό ματς,  λόγω του πολύ καλού Μπογκντάνοβιτς αλλά κυρίως του εκπληκτικού Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο 28χρονος σέντερ τα έκανε όλα και εντυπωσίασε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, πετυχαίνοντας double double και συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο βαθμό αξιολόγησης από όσους παίκτες των δύο ομάδων πάτησαν παρκέ με 28 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους 98 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Θα ληφθεί DNA από όλους

Ο Μιλουτίνοφ ήταν καθοριστικός σε άμυνα και επίθεση για τους Σέρβους. Τελείωσε πολύ καλά τις φάσεις που τροφοδοτήθηκε (5/7 σουτ) πετυχαίνοντας 15 πόντους, έφθειρε τους αντίπαλους ψηλούς με 4 κερδισμένα φάουλ (5/7 βολές) και κέρδισε τις περισσότερες μάχες των ριμπάουντ δείχνοντας διάθεση και στις δύο πλευρές του παρκέ με 6 επιθετικά και 6 αμυντικά, ενώ είχε και δύο κλεψίματα.

Το εντυπωσιακό με τον ύψους 2.12 σέντερ του Ολυμπιακού, είναι πως έχει βάλει νέες παραμέτρους στον τρόπο παιχνιδιού του. Υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς τον είδαμε να προσπαθεί να μπει σε έναν ρόλο «Νίκολα Γιόκιτς», παίζοντας συχνά πυκνά σαν playmaker ρακέτας.

 

Δεν ήταν ο κλασικός σέντερ… αγκυροβολημένος στο ζωγραφιστό. Πολλές επιθέσεις «ακούμπησαν» πάνω του και αυτός βρήκε με επιτυχία συμπαίκτες του που έκοβαν στο καλάθι ή επιχείρησε inside out πάσες προς τους περιφερειακούς έχοντας 4 ασίστ στην στατιστική του. Ένιωθε άνετα να βγει εκτός του κλασικού πεδίου δράσης του, στήνοντας σκριν και γενικά υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος στα 29 λεπτά που πάτησε παρκέ.

Όλα αυτά τα έκανε μάλιστα με αντιπάλους όχι αμελητέους αφού τόσο τον Παπαγιάννη θα τον βρει ξανά μπροστά του στην Euroleague με τη Φενέρ, ενώ τον Μήτογλου θα… βαρεθεί να τον αντιμετωπίζει τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη, κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Με όλα αυτά τα στοιχεία που έδειξε, αν και βαρύς ακόμα όπως όλοι οι παίκτες, από την προετοιμασία ενόψει Mundobasket, πολλοί και σίγουρα μέσα σε αυτούς και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα ανυπομονούν να δουν τον Σέρβο μέσα στη σεζόν, σε φουλ φόρμα.

Το… preview που μας χάρισε ο «Μίλου» στην πρώτη επανεμφάνισή του στη χώρα μας σίγουρα ανοίγει την όρεξη στους φίλους του Ολυμπιακού που βλέπουν πως όλα όσα γράφτηκαν για δίδυμους πύργους και απόλυτη κυριαρχία στο ζωγραφιστό με το δίδυμο Φαλ και Μιλουτίνοφ, όχι μόνο δεν ήταν… παραφουσκωμένα, αλλά ίσως να μην έχουν αποτυπώσει καν την πραγματικότητα της νέας σεζόν στους ερυθρόλευκους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ