Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους 98 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Θα ληφθεί DNA από όλους

Ελεύθεροι οι τέσσερις από τους 98 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Θα ληφθεί DNA από όλους

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τις συλλήψεις για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην Αθήνα και στα σύνορα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, από τους 98 συνολικά συλληφθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι. Από τους 94, που θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, θα ληφθεί γενετικό υλικό για DNA σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων συνολικά για τα αιματηρά επεισόδια χτες το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Διαβάστε επίσης: Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας αποκαλύπτει: «Ο Καρντόνα θα πουληθεί στον Ολυμπιακό»

Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν μέχρι και πριν από λίγο σε θέση ακόμα να δώσει κατάθεση.

Οι υπόλοιποι 94 κρατούνται και θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό για DNA από όλους σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, φίλαθλου της ΑΕΚ.

Εν τω μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από την χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

Γύρω στις 16.00 το απόγευμα προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 20χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα και κρατείται προκειμένου να εξακριβωθεί αν εμπλέκεται στα χτεσινά επεισόδια.

Επίσης, στους Ευζώνους συνελήφθησαν επτά Κροάτες που έφευγαν από την Ελλάδα. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν στοιχεία για ανάμειξη στα χτεσινά επεισόδια, αλλά στο όχημα που επέβαιναν βρέθηκαν μαχαίρια, γι’ αυτό κρατούνται και θα οδγηθούν στον εισαγγελέα.

Επίσης, νωρίτερα στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα των χούλιγκαν.

Παραδοχή Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαμε μία τραγική αποτυχία»
Σε παραδοχή σφαλμάτων από την ελληνική αστυνομία προχώρησε δημόσια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή μετά από επίθεση Κροατών χούλιγκαν και ελλήνων οπαδών, ενώ έκανε λόγο και για την αδυναμία της ΕΛΑΣ να αποτρέψει το στυγερό έγκλημα.

Μιλώντας στον Alpha, έκανε λόγο πως το περιστατικό ανέδειξε τα «δύο πρόσωπα της ΕΛΑΣ». Όπως είπε, στον τομέα της πρόληψης «είχαμε μία τραγική αποτυχία, τελείως ξένη με την υπηρεσία της ΕΛΑΣ». Έκανε λόγο, παράλληλα, για πρωτοφανή επιχειρησιακά σφάλματα τα οποία οδήγησαν στη δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησης, ανέφερε πως αισθάνεται την ευθύνη να δώσει τη μάχη της βελτίωσης της ΕΛΑΣ ενώ εξήγησε πως μια τέτοια κίνηση θα δικαιολογούταν αν υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός στον οποίο θα ερχόταν μια ανάλογη αποτυχία. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για έρευνα μέχρι το τέλος έτσι ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να βρεθεί ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ