Ιτούδης: «Μας λείπει η αποτελεσματικότητα – Έχουμε χρόνο πρέπει να λυθούν τα χέρια των παικτών»

Ιτούδης: «Μας λείπει η αποτελεσματικότητα – Έχουμε χρόνο πρέπει να λυθούν τα χέρια των παικτών»

Ο Δημήτρης Ιτούδης στάθηκε στις δηλώσεις του στην επιθετική αναποτελεσματικότητα της Εθνικής, αλλά και στο πολύ καλό αμυντικό της πρόσωπο.

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ιταλία στο τελευταίο της φιλικό για το τουρνουά Ακρόπολις, και πλέον ετοιμάζεται να ταξιδέψει για το Άμπου Ντάμπι όπου θα δώσει αγώνες με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για την αναποτελεσματικότητα που υπάρχει στην επίθεση, ενώ στάθηκε και στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του.

Oι δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Ιτούδης: 

«Μας λείπει η αποτελεσματικότητα, δεν είναι ότι δεν έχουμε δημιουργία. Κρατήσαμε χαμηλά τον αντίπαλο στο σκορ στους 74 πόντου, ενω είχαμε 23 ασιστ. Η Ιταλία είναι μια ομάδα που παίζει διαφορετικά από την Σερβία η από τον Σλοβενία.

Παίζουν όλοι έξω από την γραμμή του τρίποντου γιατί όλοι διαθέτουν καλό σουτ και είναι ιδιαίτερο να το μαρκάρεις με μια η καμία προπόνηση. Στον αμυντικό τομέα δεν τα πήγαμε άσχημα, είναι συνδυασμός βάλαμε και κάποια σουτ για να μπορέσουμε να γυρίσουμε το ματς.

Πρέπει να δούμε αυτά τα δυο τα στοιχεία, πρέπει να είμαστε καλύτεροι στις βολές γιατί αν δεν είμαστε τόσο εύστοχοι στο τρίποντο θα πρέπει να βάλουμε τουλάχιστον τις βολές τους πόντους στους αιφνιδιασμούς και τα λει-απ μας. Είμαστε ακόμα 16 μέρες πριν το πρώτο επίσημο έχουμε χρόνο πρέπει να λυθούν τα χέρια των παικτών. Πρέπει να πάρουμε τα σουτ.

Το πρόβλημα δεν είναι των παικτών είναι δικό μου εγώ κρατάω τον παίκτη μέσα. Πρέπει να του δώσουμε την αυτοπεποίθηση να σουτάρει. Να επαναλάβω ότι σήμερα είχαμε 23 ασίστ. Συνεχίζουμε κανονικά με τους παίκτες που έχουμε και λογικά θα βγουν μετά τα φιλικά τα κοψίματα των παικτών και αναμφίβολα περιμένουμε τις εξετάσεις του Γιάννη».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ