Η δεύτερη ευκαιρία του Χρήστου Τζόλη: 4 γκολ σε 4 ματς στη νέα του αρχή

Η δεύτερη ευκαιρία του Χρήστου Τζόλη: 4 γκολ σε 4 ματς στη νέα του αρχή

Ο Χρήστος Τζόλης αναζητά μία δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του και φαίνεται πως την βρήκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας ύστερα από ένα εξαιρετικό ξεκίνημα με την Φορτούνα.

Ο Χρήστος Τζόλης θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα όταν πήρε τη μεγάλη μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς. Η πορεία του στην Αγγλία δεν ήταν αυτή που ευελπιστούσαν οι ιθύνοντες του αγγλικού συλλόγου με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός και να πάρει λεπτά στα πόδια του. Πρώτα η Τβέντε και μετά η Φορτούνα Ντίσελντορφ. Αλλά μην βιαζόμαστε κι ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Το ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ, η άρχη με τον Αμπέλ Φερέιρα και ο ρόλος του Πάμπλο Γκαρσία

Διαβάστε επίσης: Το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο Europa League – Πέμπτη όλα τα παιχνίδια

Όταν μέλος των ακαδημιών του ΠΑΟΚ ο Τζόλης ξεχώριζε με τις εμφανίσεις του και τα 19 γκολ του σε 23 αγώνες με την Κ19 αναγκάζοντας τον Αμπέλ Φερέιρα τον εντάξει στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άργησε πολύ και τον έριξε… στα βαθιά καθώς το ντεμπούτο του το πραγματοποίησε κόντρα στον Ολυμπιακό. Το πρώτο του γκολ το πέτυχε απέναντι στον ΟΦΗ και έκτοτε ήταν βασικό στέλεχος της αντρικής ομάδας.

Ο Φερέιρα, όμως, είχε μία δελεαστική πρόταση από την Παλμέιρας την οποία στο τέλος και δέχθηκε παίρνοντας τελικά «διαζύγιο» με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Και ξέρετε τι λένε… Νέος προπονητής, νέο ξεκίνημα. Κανείς δεν ήξερε τι ιδεολογία θα έφερνε ο καινούριος προπονητής, στον ΠΑΟΚ. Μέσα σε αυτούς και ο Τζόλης. Ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε της τεχνικής ηγεσίας του «Δικέφαλου του Βορρά» και ήταν αυτός που καθιέρωσε τον 19χρονο, τότε, Τζόλη στην πρώτη ομάδα.

Σε 36 εμφανίσεις του υπό τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή ο νεαρός επιθετικός φόρεσε φανέλα βασικού σε 26 από αυτές σκοράροντας 13 γκολ και μοιράζοντας 8 ασίστ. Μία πρώτη σεζόν η οποία δεν ήταν καθόλου άσχημη για τον Τζόλη.

Η προοπτική της Νόριτς και η ανάγκη προσαρμογής

Οι πρώτες «σειρήνες» από το εξωτερικό δεν άργησαν να ακουστούν και η Νόριτς ήταν η βασική υποψήφιος για την απόκτησή του. Η αγγλική ομάδα έβγαλε 11 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της το καλοκαίρι του 2021 και τα έδωσε στον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον Έλληνα επιθετικό. Οι Θεσσαλονικείς δέχθηκαν και πλέον ο Χρήστος Τζόλης θα αγωνιζόταν σε μία ομάδα που είχε πάρει τον προβιβασμό την προηγούμενη χρονιά από την Championship στην Premier League. Ήταν η ευκαιρία ο νεαρός επιθετικός να αποδείξει την ικανότητά του στο πιο απαιτητικό πρωτάθλημα του κόσμου.

Βέβαια η αλλαγή από την Super League στην Premier League είναι δύσκολη με το επίπεδο στην Αγγλία να είναι πολλά επίπεδα πιο πάνω από το δικό μας. Προφανώς, χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής για να συνηθίσει τη καθημερινότητα και τις απαιτήσεις στο Νησί. Δυστυχώς ο ίδιος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα με τους τότε προπονητές της Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε και Ντιν Σμιθ) να μην τον υπολογίζουν στα βασικά τους πλάνα. Ο νεαρός επιθετικός τέθηκε εκτός ομάδας και για να μην χάσει τον ρυθμό του αγωνίστηκε και σε δύο αναμετρήσεις με την Κ21 του συλλόγου.

Ο συνολικός απολογισμός του για εκείνη τη σεζόν ήταν φτωχός με τη συγκομιδή των 2 γκολ και 2 ασίστ να μην πείθει τους ανθρώπους της Νόριτς να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους και την επόμενη σεζόν με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο αποτυχημένος δανεισμός στην Τβέντε

Η Τβέντε αποτελούσε την επόμενη ποδοσφαιρική «στέγη» του Τζόλη με την Ολλανδία να φημίζεται για τις ευκαιρίες που δίνει σε Έλληνες ποδοσφαιριστές (Τσιμίκας, Παυλίδης, Γιακουμάκης κτλ.). Με βάση αυτό το ιστορικό η Νόριτς εμπιστεύτηκε τον Ρον Γιανς να προσπαθήσει να «ανεβάσει» όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά τον νεαρό επιθετικό. Η παρουσία του στην ολλανδική ομάδα δεν κράτησε για πολύ και πραγματοποίησε μόλις 15 συμμετοχές (5 φορές βασικός) έχοντας 3 γκολ. Στη συνέχεια διακόπηκε ο δανεισμός του και επέστρεψε στη Νόριτς με την οποία ολοκλήρωσε την σεζόν στην Championship.

Η δεύτερη ευκαιρία και το ιδανικό ξεκίνημα

Για δεύτερη σερί σεζόν ο Τζόλης δόθηκε δανεικός αλλά αυτή την φορά στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και την Φορτούνα Ντίσελντορφ. Φέτος, βρήκε τον παλιό του εαυτό καθώς έχει πετύχει 4 γκολ σε μόλις 161 λεπτά συμμετοχής. Ένα γκολ ανά 40′. Άκρως εντυπωσιακό στατιστικό.

Νωρίς για να κρίνουμε την πορεία του στη συνέχεια αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είναι ελπιδοφόρα. Η νέα του αρχή έχει γερές βάσεις για κάτι πολύ καλό που μπορεί να τον καθιερώσει και πάλι στην Εθνική ομάδα. Το μέλλον είναι σίγουρα λαμπρό για τον ίδιο ανεξαρτήτως αποτελέσματος και αυτό το ιδανικό ξεκίνημα έχει βλέψεις για κάτι μεγαλύτερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ