Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Ο Γιάννης Κουζέλογλου μίλησε για τα «παράθυρα» της FIBA, αλλά για τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω από τους παίκτες στην ομάδα.

Η Ελλάδα κατάφερε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στα «παράθυρα» της FIBA κάνοντας το 2/2, με τον Γιάννη Κουζέλογλου να μιλά για την εμπειρία του.

Ο Έλληνας ψηλός αναφέρθηκε στους ανθρώπους που περιτριγυρίζουν τους παίκτες στην ομάδα, αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει ο ίδιος ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Κουζέλογλου:

Με τόσες νέες αρχές, διοργάνωσης, παικτών, φυσικά του κόουτς Σπανούλη, μπορούμε να πούμε ότι… γνωριστήκατε καλά σε αυτές τις λίγες μέρες και μέσα από δύο απαιτητικούς αγώνες;

«Εννοείται, ισχύει αυτό, αλλά έχουμε δρόμο μακρύ και δύσκολο και το πρώτο που πρέπει να μας νοιάζει είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας. Είναι όντως μια νέα κατάσταση, από τους προπονητές μέχρι τους παίκτες, έπρεπε να δουλέψουμε τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κάθε φορά που πατάς το παρκέ πρέπει να διαχειρίζεσαι σωστά καταστάσεις, να μαθαίνεις με τους συμπαίκτες σου και όλοι μαζί να παλεύουμε για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Οι στόχοι στον αθλητισμό δεν εκπληρώνονται έτσι εύκολα, να πούμε πάμε γι’ αυτό και να γίνεται, θέλει πολλή δουλειά».

Μπορούμε να πούμε ότι με όλα αυτά τα δεδομένα, αυτές οι μέρες πέραν των αποτελεσμάτων είχαν ιδιαίτερη αξία που θα φανεί και στο μέλλον αυτής της μακροπρόθεσμης προσπάθειας που άρχισε;

«Ναι σίγουρα η νίκη είναι πάντα νίκη και ζητούμενο, μπορεί και μια ήττα να μην επηρέαζε στο βάθος πολύ την ουσία του πρώτου στόχου, όμως κανείς μας δεν ήθελε να σκεφτεί τέτοιο ενδεχόμενο. Οι νίκες κάνουν καλό, δίνουν αυτοπεποίθηση και ψυχολογία και επειδή κάθε μέρα που βρισκόμαστε μαζί πρέπει να δενόμαστε, να δουλεύουμε για να βρούμε τους αυτοματισμούς μας, αυτό είναι καλό να γίνεται με ψυχολογία νικητή, ειδικά σε μια ομάδα που τώρα φτιάχνεται σε νέα βάση».

Είπε αρκετές φορές δημόσια ο κόουτς ότι θέλει να μεταφέρει σε εσάς τον τρόπο που ο ίδιος και οι παίκτες της γενιάς του αντιλαμβάνονται την Εθνική. Είχε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας αυτή η παράμετρος;

«Κοίτα, για μένα που βλέπω από μικρό παιδί τον Βασίλη και είναι ένας από αυτούς που με έκανε να παίξω μπάσκετ, είναι τεράστια τιμή να τον έχω προπονητή, να μου μαθαίνει πράγματα και να προσπαθεί να μου περάσει τη δική του νοοτροπία και γι’ αυτό νομίζω μπορώ να μιλήσω εκ μέρους όλων των παιδιών. Παίζουμε και βλέπουμε εκτός από τον κόουτς να είναι δίπλα μας ο Νίκος Ζήσης, ο Δήμος Ντικούδης, αυτοί με τους οποίους μεγαλώσαμε και για τους οποίους παίξαμε μπάσκετ. Το ίδιο θέλουμε κι εμείς, να κάνουμε κάτι δυνατό που να περάσει στους νεότερους, να φέρει τον κόσμο στα γήπεδα του μπάσκετ».

Η αντίδρασή σας πάντως στο δύσκολο μέρος του αγώνα με την Ολλανδία δείχνει ότι αυτή η ομάδα και όταν… πέσει, θα το πάθει μαχόμενη.

«Αυτό είναι το πρώτο και κύριο που προσπαθεί να μας περάσει ο προπονητής. Ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο, δεν ξεχωρίζουμε τίποτα και κανέναν, εννοείται δεν υποτιμάμε, μένουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και όπως λέμε… ματώνουμε τη φανέλα για τα καταφέρουμε».

Για σένα η χρονιά συνεχίζεται ιδανικά, έχει φωλιάσει στο μυαλό σου η ανθρώπινη και απόλυτα φυσιολογική φιλοδοξία μιας συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες;

« Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να μη σκέφτομαι πολύ μακριά. Απολαμβάνω κάθε φορά την τιμή και της χαρά της συμμετοχής στην Εθνικής, θα είμαι πάντα εκεί όταν με καλούν. Μου αρέσει πολύ να είμαι εδώ και ναι, εννοείται ότι έχω το όνειρο μιας τέτοιας συμμετοχής, αλλά αυτό που περνάει από το χέρι μου είναι να δουλεύω συνέχεια, σκληρά και να γίνομαι καλύτερος».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ